Home / kućni dekor / DIY makeover drvenog postolja – Soba za utorak

DIY makeover drvenog postolja – Soba za utorak

Znaš da imam nešto za pijedestale! O njima sam razgovarao ovdje na blogu u ovom postu! Prije nekoliko godina izvukao sam pet ili šest pijedestala iz kontejnera na Emmettovom radu. Izrađene su od TEŠKOG hrastovog drveta, bile su različitih veličina, ali definitivno su imale modernu vibraciju iz 90-ih, što ne odgovara mojoj osobnoj estetici. Svejedno sam ih spasio, znajući da imaju potencijala, a s obnovom mog ureda u tijeku – ovo se osjećalo kao pravo vrijeme da se jednom učini prijeko potreban za moj vintage mramorni konj (upravo čekamo oko ostalih materijala). Kliknite za zabavu “uradi sam”, pomičite se kroz postupak i pogledajte kako je jedan od mojih postolja za kontejnere zasjao …

*Ovaj post sponzorira Minwax. Sav sadržaj, ideje i riječi moji su. Zahvaljujemo na podršci robnim markama koje nam omogućuju stvaranje jedinstvenog sadržaja uz prikazivanje proizvoda koje zapravo koristimo i u kojima uživamo!

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Ovo je zapravo moj najveći pijedestal iz serije, i ovako je izgledalo prije. Pokazivao je ponešto trošenja, imao je radijusne rubove i osjećao se prilično osnovno.

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Znao sam da bi s dodanim komadima obrađenih dijelova i ažuriranim završetkom moglo biti stvarno lijepo. To smo koristili za ovaj projekt …

PRIBOR + ALAT:

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Stvarno sam želio isprobati drugu vrstu mrlja za ovaj pijedestal – nešto što je bilo neprozirnije, ali je ipak omogućilo da ono prekrasno zrno hrastovog drveta sjaji, stvarajući lijepu teksturu. Kad se završi, u mom će se uredu dogoditi puno vizualnog zanimanja … prilagođeni ugrađeni dijelovi sa zamršenom mljevenom obradom, prilagođena drvena kreda i naravno, imamo podove od tvrdog drveta od riblje kosti. U prostoru će biti podosta drvenih tonova, a bit će i puno dimenzionalnih mlinskih radova. Mislio sam da bi bilo najbolje da pijedestal ostane jednostavan i da kiparski konj pusti svjetla reflektora. Tako sam se spustio na minimalan, a opet tradicionalan dizajn, kao i neprozirnu završnu boju. Kupio sam limenku Jednobojna mrlja od Minwaxa u čisto bijeloj boji (što odgovara našim džepnim vratima).

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Naš prvi korak je bio pijesak postolja, uklanjanje postojeće završne obrade i planiranje naših dijelova za obradu. Znao sam da želim težu bazu i simetrične, čiste linije s jednostavnim rubnim profilom.

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Emmett je izrezao sve dijelove i testirao ih kako bi bili sigurni da su mitre savršeno usklađene. Zatim smo nanijeli ljepilo za drvo i nanijeli komade na postojeći pijedestal.

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Pridržavali smo se i vertikalnih i vodoravnih dijelova – osiguravajući da sakrijemo kutove radijusa. Zaista sam želio da rubovi budu oštri kut od 90 stupnjeva koji se osjeća bezvremenski i ima bolju izdržljivost.

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Dok smo lijepili dijelove, nastavili smo s našim završnim ekserom od 18 mjerača. Ovaj pijedestal je TEŠAK i željeli smo biti sigurni da je sve čvrsto i dobro osigurano.

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Jednom kada smo instalirali sve mlinske dijelove ili obloge, koristili smo Minwax stabilno punilo za drvo da popuni sve malene rupice za nokte.

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Nastavili smo brusiti pijedestal dok nije bio savršeno gladak, a zatim smo ga pažljivo obrisali i očistili u pripremi za zabavni dio … mrlja!

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Spužvom smo nanijeli mrlju (jer smo ga imali pri ruci), ali preporučio bih upotrebu jastučića za mrlje! To je stvarno gusti proizvod koji se lijepo odvija. Budući da je neproziran, lako možete vidjeti gdje ste obojeni zahvaljujući velikom kontrastu. Morat ćete nanijeti ujednačeni sloj, osiguravajući ulazak u sve zamršene kutove i rubove.

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Svakako bih predložio rješavanje ovog projekta u zatvorenom, u zasjenjenoj garaži ili na hladnijim temperaturama. Bili smo smješteni u našoj garaži (s otvorenim vratima, snopom sunca) i bio je to dan iznad 100 stupnjeva, zbog čega se mrlja brzo stegla. Na kraju smo zatvorili vrata, što je stvarno pomoglo olakšati postupak. Moja poanta? Držite je podalje od sunca i pobrinite se da niste na ludim temperaturama i pokušavate nanijeti mrlju!

Nakon nanošenja mrlje, jednostavno obrišite višak odmah – pomoću jastučića za boju. To je stvarno jednostavan postupak. Počeli smo s vrha pijedestala, a slijedili smo po jednu stranu radi dosljednosti.

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Ovu jednobojnu mrlju zapravo je moguće izmijeniti – postoji više od 200+ mogućnosti boja. Nanijeli smo dva sloja i dali smo sat vremena da se između dva sloja osuši – što je bilo više nego dovoljno vremena.

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Jeste li spremni vidjeti prije i poslije? Prilično je točno ?! Osjećam se reprezentativnije za našu estetiku, a završetak je ispao jako lijepo.

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Za komad koji sam izvukao iz kontejnera prije tri godine, oduševljen sam ovim pijedestalom! Mislim da je to prekrasan i funkcionalan prikaz mog berbenog mramornog konja, koji će na kraju živjeti u mom obnovljenom kućnom uredu.

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Sretan sam što nismo potpuno izgubili taj prekrasni drveni zrno. Mrlja je doista poboljšala teksturu i dala joj umanjen umješan izgled. Bilo je teško zabilježiti na fotografijama – ali osobno je prekrasno! Evo boljeg izgleda izbliza …

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Ponekad su ti mali projekti najzabavniji. Brzi su, laki, mogu se riješiti u jednom danu i osjećaju se vrlo korisno. Svakako me oduševilo urediti ured jednog dana i ispuniti ga svojim omiljenim stvarima! Ovi komadi s kojima se Emmett i ja zajedno bavimo uvijek su mi super posebni. Ne samo da zajedno stvaramo uspomene, već je to nešto što znam da ću zauvijek zadržati jer mi je to stvorio.

DIY makeover postolja - roomfortuesday.com Volio bih čuti vaše misli o našem malom preuređenju pijedestala! Također sam bacio pokrivač preko našeg stola za ulaz kako bih stvorio privremeni izgled stola pod suknjom. Grebe me svrbež dok ne stigne onaj koji sam kupila. Javite mi ako imate pitanja o obradi drveta ili mrljama, a mi ćemo se potruditi odgovoriti na njih!

Mogli biste i voljeti

  • Upozorenje o trendu: Postolja - roomfortuesday.com

    Jeste li primijetili više posuda za pijedestal, žardinjera, stolova, nosača svijeća itd.? Skulpturalni namještaj je u porastu i mislim da je to razlog zašto vidimo pijedestale kako se uvlače u namještaj …

  • Uradi sam pijedestal hranilice za pse - roomfortuesday.com

    Prije svega – puno vam hvala na slatkim komentarima u vezi s jučer otkrivenim vešernicama! Vi mi uvijek uljepšate dan svojim povratnim informacijama. Kao što sam i obećao, ja sam …

  • Favoriti petka: Najvažniji dekori za dom nalaze ovog tjedna - roomfortuesday.com

    Sretan petak, prijatelji! Kako su prošla četiri mjeseca otkako dijelim post Favorita petka ?! Budući da sam proveo pristojan dio posljednjih nekoliko tjedana odmarajući se (pokušavajući dobiti …

  • Prošli tjedan podijelio sam jedan od mojih najdražih novih trendova, postolja za postolje … i ovaj tjedan (kao što sam i obećao), spreman sam vam pokazati kako stavljam jedan od ovih predmeta u upotrebu ….

About admin

Check Also

Kuća u kolonijalnom stilu sa svježim suvremenim izgledom u sjevernoj Kaliforniji

Ovu ljupku kuću u kolonijalnom stilu projektirao je Dizajn područja zaljeva u suradnji sa Fiorella …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *