Home / uređenje dnevnog boravka / Čudna praznovjerja u domu

Čudna praznovjerja u domu

Većina kućanstava imat će neizgovorena pravila kojih se pridržavaju svi koji tamo žive. Tamo gdje jedna obitelj možda nikada neće sanjati da će ući u dom obuvena, druga može inzistirati na tome da se svi obroci jedu za stolom, a ne ispred televizije. Tamo gdje su ova pravila praktična i pomažu da se svakodnevna rutina odvija glatko, diljem svijeta postoje i druga “pravila” koja imaju više duhovnu svrhu.

Ovdje smo zaokružili neka od najzanimljivijih i najneobičnijih praznovjerja iz cijelog svijeta, s načinima na koje možete ugraditi ta vjerovanja u svoj vlastiti dom!

Prvo mačke

Iako je pas čovjekov najbolji prijatelj, mačke se sigurno približavaju, jer Engleska brzo postaje mačka nacija! Osim što je zabavno za igranje i sjajno se mazite, kućni ljubimac mačke mogao bi kući donijeti i više nego što mislite. U Rusiji, kad god se kupi nova kuća, uobičajeno je pustiti mačku mačku da uđe prva, prije bilo koga drugog. To može donijeti mir i sreću svima koji tamo žive, kao što je Domovoy, zaštitnički kućni duh koji jaše na mačkama natrag dok čine prve korake u domu.

Ako se selite kući, ali nemate mačjeg prijatelja za dobrodošlicu u Domovoyu, zašto ne biste pronašli stilski ukras mačke koji odgovara vašem ukrasu i smjestite ga iznad ili pored svojih vrata.

mačka

Ananas za prosperitet

Ananas je popularan motiv u dizajnu kuće posljednjih godina, ukrašavajući pokrivače, vaze, jastuke i još mnogo toga svojom zabavnom i voćnom formom. Iako u Engleskoj volimo ovaj obrazac jer nas podsjeća na daleke tropske rajeve, u Singapuru se ananasom favorizira jer se vjeruje da donosi financijsku dobit!

U Hokkienu, široko rasprostranjenom kineskom dijalektu, riječ za ananas je “ong lai”, što zvuči vrlo slično frazi “nadolazeća sreća”. Umjesto da mačku puste da uđe prva, mnoge zemlje jugoistočne Azije motaju ananas, nadajući se da će ući i prihod koji je predložen u njegovom imenu. Kako bismo vašem domu dodali prosperitet, volimo obilje stiliziranih kućnih potrepština od ananasa koje je moguće kupiti, poput ove ugašene svjetiljke s bazom od ananasa.

Baza od ananasa

Nema koristi od plakanja nad razbijenim jelima

Razbijanje tanjura ili čaša uobičajena je narodna tradicija na grčkim vjenčanjima ili drugim slavljeničkim prigodama. Međutim, ako je tanjur slomljen u kući, to može biti neuredna i neugodna stvar, pogotovo ako je to najbolji porculan za mame!

Za ruske domove smatra se da slomljeni tanjuri prenose sreću i zapravo se smatra srećom. Razlozi za to nisu jasni, ali sugerira se da je to značenje stvoreno kao način da gosti izbjegnu neugodnosti, a domaćin da se ne uzrujava na gozbi ako se slučajno razbije jelo ili čaša. Povijesno gledano, da je seljak imao porculansku pločicu, to bi se smatralo luksuznim predmetom, pa bi postojanje nježne ploče u prvom redu moglo biti i razlog zašto nema teških osjećaja ako bi se slomio.

Osim što donosi sreću, razbijeno jelo može se koristiti za stvaranje prekrasnog efekta popločanog mozaikom koji se može ugraditi u dom kao istaknuta i zanimljiva karakteristika. Zašto ne biste krenuli na rasprodaju ili dobrotvornu trgovinu i pronašli zanimljive oslikane tanjure koje ćete razbiti i preurediti u zapanjujući mozaični zid.

4

Vjerovali li u njih ili ne, nadahnuće iz ovih globalnih praznovjerja može biti zabavan način za dodavanje zanimljivih značajki u vaše kućanstvo. Hoćete li isprobati bilo što od ovoga sljedeći put kada ažurirate svoj ukras za dom?

About admin

Check Also

30 Manje od 30 £ Sjajni vrtni dodaci za proljeće

Prošli smo nas tjedan vidjeli kako smo raspakirali vrtni namještaj, zaprašili roštilj i vukli vanjske …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *