Home / uređenje dnevnog boravka / Bridgerton – Interijeri, scenografija i moja ljubav prema svim stvarima

Bridgerton – Interijeri, scenografija i moja ljubav prema svim stvarima

Kao i obično, kasnim na zabavu Boxset i napokon sam gledao Bridgerton prošli tjedan. Oh moj! Zapravo, nekoliko puta sam rekao o moj. Gdje početi? Kostimi, o moj! Vojvoda, oh … Ok, shvatili ste.

Zapanjen sam gledao kako svi padaju nad sobom kako bi režirali scene iz emisije i pretvarali se da je Daphne Bridgerton. Bilo je to daleko od opsesije Lockdowna 1, Tiger King. Lockdown 3 nas je sve poželeo za vojvodom.

Vojvoda od Hastingsa. Kredit za sliku: @bridgertonnetflix

Ali još jednom, koliko god sam se divio modi Regency i zamišljao se kako se lebdim okolo u prelijepim haljinama noseći steznik toliko pripijen da bi mi mogao raniti samo loš par planinarskih cipela nakon penjanja na Ben Nevis, privukao me interijera.

Izuzetno eklektična kombinacija zidova galerije i tirkizne boje u domu Dukes. Kredit za sliku: castlehoward.co.uk

Bridgerton je debitirao na Božić i u roku od 28 dana, 63 milijuna domaćinstava pokrenulo je program. Držao je prvo mjesto na Netflixovoj top 10 ljestvici u 76 različitih zemalja. Slijedio je Daphne Bridgerton, najstariju kćer utjecajne obitelji Bridgerton, dok je debitirala na londonskoj sceni u doba Regencya.

Regency razdoblje

Razdoblje uspona bilo je kratko, od 1811. do 1820. godine. Ime je dobilo po Georgeu, princu regentu koji je bio privremeni kralj Velike Britanije dok je njegov otac George III bio bolestan.

U to vrijeme doživjeli su uspon mnogih poznatih autora i umjetnika poput Jane Austen i Williama Turnera, a naš vlastiti paviljon Brighton naručen je 1815. godine da postane fantastična orijentalna palača koju i danas možemo posjetiti.

Regency arhitektura

Nije tajna da apsolutno volim gruzijsku arhitekturu, a doba Regencya bilo bi u kasnijim fazama gruzijskog razdoblja. Arhitekti su bili izuzetno eksperimentalni i crpili bi iz stilova uključujući indo-kineski (poput paviljona Brighton) i egipatsku arhitekturu.

Dvorac Howard u Yorkshireu gdje je seoska kuća vojvode od Hastingsa. Kredit za sliku: @castle_howard
Kupola unutar Castle Howard. Kredit za sliku: Nick Briggs / Netflix

Gruzijska arhitektura prepoznata je uglavnom zbog svoje simetrije i zato mi je vjerojatno zato jedna od najdražih vrsta klasične arhitekture. Postavljanje prozora i vrata je simetrično, a većina zgrada izgrađena je opekom od lokalnog materijala.

Interijeri Bridgertona

I tako, u interijere! Jer znam da ste zbog toga svi zapravo ovdje! Možete li zamisliti da ste u ekipi scenografa, poslanoj po Velikoj Britaniji, pokušavajući pronaći prikladne palače i dvorce koji bi predstavljali kulisu za seriju? Gdje se mogu prijaviti?

Rangerova kuća, rezidencija Bridgertons. Kredit za sliku: Netflix

Interijeri kompleta Bridgerton ekstravagantni su, dekadentni i raskošni i to ne čudi kada je cijela glumačka postava igrala kraljeve, kraljice i gornju klasu. 19th stoljeća boje su uključivale bogate, duboke tonove s pastelno plavim i nježnim šampanjcima. Uzorci su ukrašeni mekanim namještajem i zidovima, a ukrasnih zidnih motiva ima u izobilju.

Daska raspoloženja za Bridgerton set. Slika: Jessica Radloff

Regencycore je postao izuzetno popularan trend interijera u posljednjih godinu dana i uključuje sve glamure, razmatrane izbore boja i kraljevske uzorke razdoblja Regency. Ovdje sam napisao o unutarnjim trendovima za 2021. godinu.

Daphneina spavaća soba

Pastelno plavi i šampanjski tonovi spavaće sobe Daphne Bridgerton. Kredit za sliku: Liam Daniel / Netflix

Ogroman preveliki krevet, vintage namještaj, slojevi plavih i šampanjskih tonova u mekom namještaju i ukrasni detalji prikazani na oplatama na zidu i urezani u namještaj. Daphneina spavaća soba savršeno je mjesto za početak opisivanja regencycore trenda.

Obiteljska dnevna soba Bridgerton

Blijedoplavi tonovi i nijanse šampanjca također su vidljivi u dnevnoj sobi

Pastelno plavi i šampanjski tonovi također se prenose u dnevnu sobu Bridgerton s sofisticiranim namještajem, lusterima i starinskim namještajem išaranim po sobi. Obloge su ogromne u unutrašnjem svijetu 2021. godine, ali kako bi bilo da ih pomiješate dodavanjem obloga na zid i uvođenjem tapeta u ploče.

Pozadina je savršeno uokvirena u obložene dijelove s nježno plavim okvirom. Kredit za sliku: houseandgarden.co.uk

Plava je boja potpisa obitelji Bridgerton koja je bila zastupljena ne samo u njihovom domu, već i s odjećom koju su nosili. Dizajner produkcije, Will Hughes-Jones, namjerno je odabrao Wedgewood Blue kao specifičnu nijansu koja se ne razlikuje od engleskog finog porculana.

regencycore dnevna soba bridgerton

Vrt pogodan za bal

Vjerojatno ste do sada imali više od života vrijednih plavih pastela i raskošnih lustera, pa krenimo u vrt! Nekoliko scena u Bridgertonu bilo je postavljeno vani, uključujući prvi poljubac između vojvode i Daphne Bridgerton te dvorišnog bala vojvode i vojvotkinje.

Vojvoda i vojvotkinja održavaju dvorišni bal. Kredit za sliku: Liam Daniel / Netflix
Liam Daniel / Netflix
Divno mudro! Kredit za sliku: Liam Daniel / Netflix

Mnogi su vrtovi u razdoblju Regije održavani uredno i jednostavno s puno sezonskog cvijeća u krevetima, urednim živicama, vratima od lijevanog željeza i fontanama. Obuhvatio bi putove koji bi vas vodili oko gredica s ukrasnim vrtovima, kamenom, blagom i urnama.

Samo ne zaboravite svoj cvjetni suncobran i flautu za šampanjac!

vrt regencycore
Vrt pogodan za stvarnog kralja!

Obožavam vintage interijere, cvjetne uzorke i namještaj od oraha, a trendovi interijera i vrtova iz razdoblja regije upravo su u mojoj ulici! Volio bih dane provoditi sjetno sanjajući ispijajući čaj iz glatkih porculanskih šalica, baveći se sitnim prepirkama sa susjedima i naletevši na svog vlastitog vojvodu od Hastingsa na vrtnoj zabavi. Definitivno sam rođen u krivoj eri!

Koji su vam bili omiljeni predmeti iz razdoblja regije?

bridgerton, regency, interijeri, regencycore

About admin

Check Also

Rani pristup Nordstromovoj godišnjici: Moji odabiri

The Nordstromova godišnjica rasprodaje Rani pristup je stigao! Nordstrom sada svima omogućuje rani pregled (prošli …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *