Home / kućni dekor / Apsolutno zapanjujući mrežni dom u Kaliforniji obuhvaća otvoreni prostor

Apsolutno zapanjujući mrežni dom u Kaliforniji obuhvaća otvoreni prostor

Ovu modernu kuću izvan mreže dizajnirao je arhitektonski studio Assembledge +, smješteno u podnožju kanjona Laurel u Los Angelesu. Kalifornija. Oko ovog doma, zeleno lišće, stabla zrelog rasta i valovita brda. Sastavljen od tri paviljona, ovo je prizemno stanovanje povezano nizom staklenih hodnika kako bi se stvorila stambena oaza u srcu grada.

Paviljon za kuću / garažu obložen zapadnim crvenim cedrom uspostavlja referentnu liniju koja urezuje i povezuje dva veća volumena dnevnog i spavaćeg paviljona, koji se sastoje od prevelike daske u boji ugljena i sporednog kolosijeka, i obloge od cementne ploče. Duboki prevjes ublažava dobitak sunčeve topline i štiti dom od izlaganja suncu.

DETALJI O DIZAJNU: ARHITEKT Assembledge + DIZAJN INTERIJERA Susan Mitnick Dizajn DIZAJN KRAJOLIKA Fiore krajolik dizajn

moderan-dom-eksterijer-noć

Šetalište betonskih opločnika, obloženo divljim travama, dovodi posjetitelje do ulaznih vrata, prolazeći pokraj mirnog dvorišta s triom maslina koje potječu iz Visalije u Kaliforniji.

moderan-dom-eksterijer

Ulazak u ovu izolaciju odvija se kroz stakleni hodnik koji povezuje živi paviljon na zapadu i spavaći paviljon na istoku, stvarajući osjećaj intimne razmjere prije nego što se angažirate s ostalim dijelovima ove kuće od gotovo 5.000 četvornih metara.

moderan-dom-eksterijer-noć

Umjesto da unutarnje prostore samo eksternaliziraju, oni se također internaliziraju. Teren je povezan s unutarnjim prostorom, a čitav se ansambl aktivira svrhovitim rasporedom duboko slojevitih vidokruga, vinjeta i cirkulacijskih veza.

moderan-dom-eksterijer

Što volimo: Ova nevjerojatna kuća izvan mreže nudi izdašne otvorene životne prostore koji su savršeni za zabavu. Velika prostranstva stakla i staklenih hodnika pomažu pozvati prirodu unutra dok poplavljavaju dnevne prostore sunčevom svjetlošću. Posebno volimo ovaj koncept kuće paviljona, razdvajajući životne prostore na temelju funkcije radi jednostavnosti življenja.

Reci nam: Što mislite o ukupnim detaljima dizajna ovog doma? Postoje li neki elementi koje biste promijenili? Javite nam u Komentarima!

Bilješka: Pogledajte još jednu nevjerojatnu off-grid kućnu turneju koju smo ovdje predstavili u programu One Kindesign: Off-grid rezidencija namijenjena ljubiteljima knjiga na Zaljevskim otocima.

U uvodu je šik plutajući mramorni konzolni stol savršeno mjesto za izlaganje svježe vaze s cvijećem … ili izvrsno mjesto za bacanje ključeva ili čak pošte!

moderan-dom-ulaz

Unutrašnji životni prostori uključuju četiri spavaće sobe, tri kupaonice, praškastu kupku, dnevni boravak, obiteljsku sobu, blagovaonicu i kuhinju, kao i bar, ured i igraonicu.

moderan-dom-eksterijer-noć

U ovom su domu tri paviljona, od kojih prvi obuhvaća garažu i gostinske prostorije povezane staklom staklenom stazom, čineći jednu stranu dvorišta. Glavni paviljon čine javne zone i druga granica dvorišta. U trećem paviljonu, prostorima privatne spavaće sobe, koji ide okomito na glavni paviljon i zatvara dvorište.

moderna blagovaonica

Tečnost između kuhinje, sobe za doručak i obiteljske sobe, stvorene za neprekinuti razonodu, stvara sklad prozirnosti i lakoće.

moderna blagovaonica

moderno-kuhinjska

U kuhinji je Calacatta Cremo izbrusio mramorne radne ploče u kontrastu s tamnom prilagođenom vitrinom. Ovaj povišeni prostor odlazi u obiteljsku sobu.

moderno-kuhinjska

Veliki prozori, krovni prozori i džepna vrata ulivaju domu prirodno svjetlo, odbijajući se od drvenih podova i mramornih ploča.

moderan-dom-eksterijer

moderna-dnevna soba

moderna-dnevna soba

U dnevnoj sobi, ugodnom kutku nalaze se klasični Eames ležaljka i otoman.

moderna-dnevna soba

U dnevnoj sobi stakleni zidovi nestaju zbog bešavne unutarnje-vanjske veze s terasom, na kojoj se nalazi kamin i bazen.

moderna-kuća-terasa

moderna-kuća-terasa

moderan-dom-bar

Ovaj sofisticirani kućni bar smješten je iza glavne dnevne sobe.

moderna soba za prah

Ova elegantna kupka u prahu nalazi se pored kućnog bara i dnevne sobe, sadrži chevron pločice malog formata.

moderan-dom-eksterijer

moderan-dom-eksterijer

Stakleni hodnik povezuje glavni paviljon s gostinjskom kućom. Ovaj dizajn nadahnut je mostom koji je prelazio stari potok koji je nekada prolazio kroz imanje.

moderna-kuća-staklo-zatvorena-dvorana

moderan-dom-staklo-hodnik

moderan-dom-staklo-hodnik

Treći paviljon obuhvaća spavaće sobe, odvojene od glavnog ulaznog hodnika drugim hodnikom. Donji stakleni prozor pruža snimak aloe vere i gromada. Bile su velike gromade koje su otkrivene u stražnjem vrtu i premještane su kroz krajolik.

moderno-dvorana

moderno-glavna-spavaća soba

Veliki prozori od poda do stropa u glavnoj spavaćoj sobi otvaraju pogled na vanjsku kaminu i bazen.

moderna-glavna-spavaća soba-prozor-sjedalo-s-pogledom-na-kamin-područje-i-bazen

moderna-glavna-kupaonica-mramor-unutarnja-vanjska-tuš

U ovoj glavnoj kupaonici ispunjenoj svjetlošću, izvrsna mramorna kupka s povezanim tušem dizajnirana je da bude djelomično vani.

moderna-master-kupaonica-tuš

Vanjski tuš je u laganom bunaru, s pločicama od poda do stropa.

moderna-majstor-kupaonica-taština

Ostatak ovog paviljona obuhvaća dvije dodatne spavaće sobe, dječju kupaonicu, igraonicu i kućni ured.

moderna-kuća-eksterijer-presvučena-zapadnim-crvenim-cedrom

Vanjski dio ove kuće izvan mreže prekriven je prekrasnim zapadnim crvenim cedrom. Veliki ravni krov ima obilje površine zahvaljujući jednoslojnom rasporedu ovog doma. Na vrhu ovog krova nalazi se preko pedeset solarnih panela koji generiraju i pohranjuju energiju. To omogućuje da ovo stanovanje bude održivo, samostalno iz gradske električne mreže.

moderno uređena terasa

moderna-betonska-ploča-terasa-s-vanjskim-dnevnim boravkom-i-kaminom

moderan-bazen

Na otvorenom ćete pronaći nevjerojatni bazen dug 40 stopa s obiljem prostora za stvaranje niza vanjskih soba za zabavu na otvorenom. Terasa od betonske ploče ima vanjski salon, kamin i palubu od 100 četvornih metara. Uz bujne vrtove, ovo imanje uključuje mirne krošnje drveća i prirodni suhi potok.

moderan-bazen-bazen-večer

FOTOGRAF Matthew Millman

moderan-home-site-plan

moderan-dom-tlocrt

Čitate članak koji je uredio https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Kuća u kolonijalnom stilu sa svježim suvremenim izgledom u sjevernoj Kaliforniji

Ovu ljupku kuću u kolonijalnom stilu projektirao je Dizajn područja zaljeva u suradnji sa Fiorella …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *