Home / spavaća soba dekor / 9 učinkovitih hakova za brzo čišćenje kuhinje

9 učinkovitih hakova za brzo čišćenje kuhinje

Od mrlja umaka na zidovima do izgorjelih mrvica u pećnici, vaša kuhinja svakodnevno prolazi kroz puno toga. Čista i organizirana kuhinja neophodna je za zdravlje vaše obitelji i za estetsku privlačnost.

Je li vaša kuhinja uvijek u neredu? Želite li svojoj kuhinji preobraziti, ali nemate vremena? U ovom postu dijelimo savjete za čišćenje i jednostavne hakere za organiziranje vaše kuhinje, čak i ako ste u strogom rasporedu. Pogledaj.

1Čisti kako ideš

Teško da postoji bilo koji recept za kuhanje ili pečenje koji zahtijeva neprestano držanje prstiju. Uvijek postoje zastoji kad nešto vrije ili se peče. Umjesto da se pomičete po Instagramu, pametno iskoristite ovo vrijeme za čišćenje. Pomoću ove navike možete uživati ​​u ukusnim jelima bez brige o kasnijem čišćenju.

2Mjesečno dubinsko čišćenje

Osim štednjaka, ploča i ostalih vidljivih područja, ne zaboravite održavati ormare i uređaje čistima. Ovisno o tome koliko često upotrebljavate kuhinju, trebali biste dubinski očistiti svaki mjesec ili dva mjeseca. Odvojite nekoliko sati tijekom vikenda kako biste svoju kuhinju temeljito očistili.

3Nabavite prave alate

Korištenje iste krpe za brisanje dasaka i ormarića nije najhigijenskija praksa. Nabavite višenamjenske alate za čišćenje poput a Scrunge kako bi sudoper, radne površine i ostale površine bili čisti.

Obavezno zamijenite spužve i maramice koje su istrčale. Također vrijedi kupiti ili napraviti ekološki prihvatljiva rješenja za čišćenje vaše kuhinje.

4Instalirajte Splashback

Kuhinjski prskanja obećavaju najbolje od funkcionalnosti i estetske privlačnosti, zbog čega nikad ne izlaze iz mode. Instaliranjem prskalice zaštitit ćete vaše zidove od mrlja i izlijevanja, dodajući šarmantan dodir. Splashbacks su pristupačni i jednostavni za instalaciju, što ne voljeti?

5Povećajte prostor za brojač

Prosipate li često stvari ili zabrljate recepte zbog nedostatka prostora za radnu površinu? Povećajte prostor za rad ulaganjem u pomični kuhinjski otok. Ovo je posebno izvrsna opcija za manje prostore.

6Pronađite bolju pohranu

Bez obzira imate li veliku ili majušnu ​​kuhinju, nikad nema dovoljno prostora za pohranu. Da biste najbolje iskoristili ono što imate, nabavite dobro prikladne spremnike i staklenke. Za dodatnu praktičnost svakako kupite prozirne spremnike.

7Prekini glomazne lonce

Glomazni lonci ne samo da zauzimaju većinu prostora za pohranu, već mogu biti i prepreka prilikom kuhanja. Maknite takvo posuđe s puta tako što ćete ga objesiti. Možete instalirati ovješeni stalak ili postaviti kuke na zid.

8Koristite sodu bikarbonu

Soda bikarbona čarobni je neizostavni sastojak svake kuhinje. Osim za kuhanje, soda bikarbona nevjerojatno je korisna i za čišćenje. Možete je posuti po masnim površinama i očistiti ih vlažnom spužvom kako bi sjajile. Još jedna briljantna upotreba je stavljanje sode bikarbone na dno kante za smeće kako biste umanjili smrdljive mirise.

9Namočite spaljene tave i roštilje

Ne treba se znojiti preko izgorjelih tava i roštilja. Zapravo, prejako ribanje moglo bi pokvariti neljepljivi premaz. Sve što trebate učiniti je potopiti ih u vodu na nekoliko sati i izgorjeli komadići lako će izaći. Ako je potrebno, boraks možete koristiti i za vraćanje rešetki i ventilacijskih otvora koji već neko vrijeme nisu bili očišćeni.

Donja linija

Kuhanje i pečenje tako su ugodne aktivnosti na koje se mnogi ljudi ne žele posvetiti zbog čišćenja. Ali neka vas to ne spriječi u kuhanju ukusnih jela! Umjesto da se probudite u sudoperu punom posuđa i neurednih ploča, čišćenje u hodu uštedjet će vam toliko vremena. Nadamo se da će vam gore navedeni savjeti pomoći bez napora održavati organiziranu kuhinju.

About admin

Check Also

Adventski kalendar 2021. ‘Noćna mora prije Božića’: Noći vještica

Bilo je to davno, duže nego što se čini, da je Jack Skellington krasio naše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *