Home / spavaća soba dekor / 9 načina kako učiniti da vaša obitelj provodi više vremena zajedno

9 načina kako učiniti da vaša obitelj provodi više vremena zajedno

Dokazano je da su obitelji koje provode puno vremena zajedno sretnije, a djeca imaju veće samopoštovanje. Uz to, djeca imaju bolje vještine rješavanja problema, akademske i komunikacijske vještine.

Roditelji bolje poznaju i razumiju svoju djecu. Također, djeca se bolje ponašaju, uče osnovne roditeljske vještine i strategije rješavanja sukoba.

Provoditi zajedničko vrijeme kao obitelj namjerni je plan, koji ponekad nije baš lako provesti. Evo načina kako obitelj učiniti da više vremena provodi zajedno.

1Jeli zajedno

Cilj je svaki dan imati barem jedan obiteljski obrok i odaberite opuštenije vrijeme, vjerojatno navečer kada su svi kod kuće. Ako imate ograničeno vrijeme, čak i ukusni međuobrok na nekoliko minuta može značajno poboljšati vašu vezu.

Ako se neki članovi obitelji kasno vrate kući, pojedu glavni obrok, pričekaju da stignu i zajedno pojedu desert. Ukusna opcija je krema od bavarske vanilije u desertu u kojem ćete uživati ​​dok dijelite dnevne događaje.

2Zajedno pripremite obrok

Volite li eksperimentirati s novim receptima? Odaberite vremena kada će svi biti slobodni i opušteni i probati novo jelo čineći cijelo iskustvo zabavnim. Alternativno, možete pretvoriti u tradiciju zajedničkog kuhanja omiljenog obiteljskog obroka, čineći ga značajnijim. Vikendi i praznici izvrsno su vrijeme za zajedničko isprobavanje novih recepata.

3Podijelite kućne odgovornosti

Odgovornosti uvijek ne zvuče zabavno, ali dijeljenje ili zajedničko obavljanje može biti ugodno. Čišćenje, preuređivanje, premještanje namještaja, uklanjanje nereda ili čišćenje dvorišta neke su od aktivnosti koje možete zajednički raditi dok dijelite priče, zabavljate se i uživate u međusobnom društvu.

4Pomozite djeci u školskom radu

Djeca postaju samopouzdanija kad ih potaknete da rade zadaću. Najbolji način za to je uzimanje slobodnog vremena da biste bili s njima kad radite domaću zadaću. Također ćete naučiti što se događa u njihovom životu, njihov napredak u školi, njihove slabosti i jake strane.

Djeca će također lakše podijeliti svoja školska iskustva, sve izazove i strahove s kojima se suočavaju. Također, poticati djeca da se bave hobijima i prate njihov napredak. Kad možete, pratite ih na treninzima ili vježbanju.

5Držite telefone podalje

Besmisleno je dogovarati obiteljsko vrijeme, ali svi su na telefonu ili gledaju svoju omiljenu emisiju na TV-u. Pazite da nema ometanja i da svi sudjelujete u obiteljskim raspravama ili zadacima. Primjerite tako što ne stavljate telefon za stol ili odgovarate na telefonske pozive ako nije potrebno.

Također, ne nosite posao u uredu kući ako niste odredili vrijeme za prisustvovanje zadacima kada obitelj ne treba vašu pažnju. Primjerice, kada je vrijeme obiteljske večere, nemojte odgovarati na telefonske pozive povezane s poslom ili jesti tijekom pregleda izvještaja o radu.

6Stvorite vrijeme za aktivnosti na otvorenom

Za uživanje u obiteljskom vremenu na otvorenom ne treba vam puno novca. Igrajte neke igre na otvorenom, poput nogometa, skrivača ili otiđite u šetnju, plivanje ili avanturu. Također možete piknik u obližnjem parku i pripremiti ukusne grickalice za jelo dok uživate u međusobnom društvu.

Kad financijski budete u mogućnosti, planirajte obiteljski odmor i uključite aktivnosti u kojima će svi uživati, stvarajući uspomene za povratak kući.

7Planirajte dobrotvorne događaje

Zajedničko planiranje dobrotvornih događaja obradovat će sve. Možete se dogovoriti da donirate odjeću sirotištu, provodite vrijeme u staračkom domu ili volontirate u dobrotvornoj organizaciji. Dok potičete ljubaznost, djeca će naučiti biti prilagodljivija, ljubaznija i manje samoživa čak i kad odrastu.

Oni će također doživjeti još jedno životno iskustvo koje vjerojatno ne bi imali u tipičnom okruženju, omogućujući im da cijene ono što imaju, poput obitelji koja voli i brine.

8Vježbajte zajedno

Ima li boljeg načina naučiti djecu važnosti zdravog života od zajedničkog vježbanja? Zabavljat ćete se isprobavajući različite rutine vježbanja poput trčanja, plivanja, dizanja utega ili igranja igara na otvorenom.

Dvostruka je pobjeda kao i svi vi ostati zdrav i provedite kvalitetno vrijeme zajedno. Djeca će se također prilagoditi načinu života zadržavajući rutinu čak i kad odrastu.

9Pročitajte knjigu zajedno

Ako imate malu djecu, čitanje knjige za njih ne samo da će proširiti njihovu kreativnost i znanje već će usaditi kulturu čitanja. Također ćete se više vezati i veselit ćete se vremenu obiteljskog čitanja. Za stariju djecu neka svi čitaju knjigu za cijelu obitelj ili razgovaraju o temama koje je svako pročitalo.

Kao što ćete shvatiti, postoji mnogo zabavnih načina kako okupiti obitelj održavajući jaku vezu.

About admin

Check Also

Adventski kalendar 2021. ‘Noćna mora prije Božića’: Noći vještica

Bilo je to davno, duže nego što se čini, da je Jack Skellington krasio naše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *