Home / spavaća soba dekor / 8 ukrasnih savjeta za organizaciju prostora

8 ukrasnih savjeta za organizaciju prostora

Jeste li jedan od onih koji posjeduju malu kupaonicu? Bez obzira jeste li stanar ili ste vlasnik, malo se tko može pohvaliti da ima ogromnu kupaonicu. Ako niste sami dizajnirali svoj dom i posebno ga tako organizirali, vjerojatnije je da će prosječna kupaonica zauzeti previše prostora u vašem domu. Želite li organizirati i optimizirati svoj prostor? Evo naših najboljih ideja za organizaciju kupaonica.

1. Očistite kupaonicu

Za ormare i ladice

Ovo je prvi korak koji treba poduzeti za optimizaciju prostora vaše kupaonice. Počistiti! Koji su predmeti stvarno potrebni? Treba li vam više prostora jer imate previše materijala? Razvrstajte po ormarima kako biste povratili lijekove, ručnike, ukrase i ostale sitne elektroničke predmete koji više nisu potrebni i ne zaboravite ih pravilno zbrinuti. Vidjet ćete, nakon sortiranja pronaći ćete malo više spremišta u svojim ormarima.

Za šaltere

Zatim uklonite sve što nije potrebno s vaših kupaonskih ploča i sudopera. Zategnite ono što pretrpava dekor poput četkica za zube, četkica za kosu i slično. Odložite ono što bi trebalo biti na pultu ili što predstavlja ukrasne elemente. Nastavite čitati, objašnjavamo kako ih optimalno smjestiti na svoj pult malo niže!

2. Umetnite police

integrirana pohrana

Kada imate kupaonicu za uređenje, želite iskoristiti sav raspoloživi prostor. Imate li mali prostor između 2 zida? Odložite tablete! Prostor na vrhu toaleta ili između umivaonika i zida? Optimizirajte ovaj prostor! Dodajte košare, zidnu policu ili više.

3. Dodajte pohranu visine

visina skladištenja

Popularni su veliki ormar ili ljestve ili police, veliko spremište. Cilj je imati što više prostora bez zatrpavanja poda. Za još profinjeniji dekor odaberite police s malim metalnim, užetom ili vrlo tankim drvenim okvirima. Za ormare odaberite onaj bez vrata koji će olakšati strukturu.

4. Koristite zidove do stropa

spremište za strop u kupaonici

Bilo s policama, kukama ili mješavinom toga, maksimizirajte prostor do stropa! Naravno, ono što najmanje budete željeli pohraniti na višim mjestima, ali podjednako lako možete koristiti više police za dodavanje ukrasa ili biljaka.

5. Rasporedite prostor na pultovima

raspored kupaonskog brojača

Dodavanjem police na svoj pult možete poboljšati pohranu i uključiti lijepe ukrase. Sakrijte proizvode u malo skladište. Također možete staviti ladice i tamo smjestiti svoje omiljene proizvode.

6. Obojite zidove

boja za kupaonicu

Ovo nije nužno trik za planiranje, ali slikanje će dovršiti promjene u vašoj sobi. Da biste obojili svoju malu kupaonicu, najbolja boja je nesumnjivo bijela boja. To će vam odmah uljepšati sobu, a čak će i kupaonicu učiniti većom. Pretrezan za vas? Umjesto toga, isprobajte tamno obojeni zid jedne od trendovitih boja godine. Dajte prioritet najmanjem zidu u vašem prostoru, poput onog iza zahoda, na primjer. Napokon, ako želite biti odvažniji, obojite strop tamnom bojom poput crne ili teget. Rezultat je poprilično iznenađujući! Ne zaboravite odabrati pravu završnu obradu boje za kupaonicu i kvalitetnu boju koja je otporna na vodu i plijesan.

7. Upotrijebite izgubljeni prostor

Donja strana vašeg sudopera podcijenjeno je mjesto za dodavanje spremišta u maloj kupaonici. Je li dobro optimiziran? Dodajte male police koje možete izmijeniti prema obliku odvoda vašeg sudopera. Preklopite ručnike ili dodajte kante za spremanje sitnica.

8. Dodajte transparentnost

prozirna vrata kupaonice i svjetlo

Bilo za osvjetljenje ili vrata tuša ili čak za spremište, prozirni efekt uvijek je pobjednik u ukrašavanju kupaonice. Korištenjem prozirnosti posvijetlit ćete svoj dekor. Iako ovo nije izravno trik za optimizaciju, automatski ćete vidjeti kako vaš dekor postaje lakši.

Jeste li spremni optimizirati svoju kupaonicu? Bilo da je riječ o dodavanju dodatnih jedinica za pohranu ili jednostavno radi promišljanja prostora, zasigurno će vam se svidjeti ovaj novi prostor koji će se činiti većim!

About admin

Check Also

Više od 25 frizura s kratkom kosom

Jeste li ljubitelj kratke kose? U stvari, postoji toliko mnogo frizura koje možete učiniti s …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *