Home / spavaća soba dekor / 8 načina za poboljšanje oralnog zdravlja

8 načina za poboljšanje oralnog zdravlja

Baš kao i način na koji obraćate pažnju na ostatak tijela, i vaše je oralno zdravlje neophodno. Vaše oralno zdravlje igra vitalnu ulogu u vašem svakodnevnom životu. Pomaže vam žvakati hranu, jesti, piti, razgovarati i, naravno, pružiti vam lijep osmijeh. Briga o vašem oralnom zdravlju životna je obveza, što znači da što je moguće mlađi, u svoj svakodnevni način života morate ugraditi zdrave oralne navike. To ne samo da će vam poboljšati oralno zdravlje, već će smanjiti i rizik od oralnih problema poput karijesa, bolesti desni i još mnogo toga.

Evo osam načina koji će vam pomoći u poboljšanju oralnog zdravlja:

1Redovito četkajte

Redovito pranje zuba uvijek će biti prvi korak ka poboljšanju vašeg oralnog zdravlja. Stomatolozi su preporučili da se mališani pouče o važnosti redovitog četkanja i koliko često to treba činiti. Dobro oralno zdravlje započinje pravilnim postavljanjem zuba, a jedan od načina da se to postigne redovitim je četkanjem.

Stoga se preporučuje pranje zuba najmanje dva puta dnevno ili svaki nakon obroka. To će vam pomoći ukloniti naslage i hranu zaglavljenu između desni i zuba. Ne zaboravite uključiti i svoj jezik jer se na njemu mogu nakupiti bakterije. Štoviše, pobrinite se da vi i vaša obitelj slijedite pravilan način četkanja. Inače, vaše redovito četkanje i dalje možda neće biti učinkovito. Stomatolozi su preporučili da morate prati zube najmanje dvije minute.

2Zakažite redovita zubna čišćenja

Vaš cilj poboljšanja oralnog zdravlja ne bi bio potpun bez pomoći vašeg stomatologa. Stoga je najbolje ako zakažete redovito čišćenje zuba. Imaju opsežne alate potrebne za uklanjanje preostalog kamenca na zubima koji nije uklonjen redovitim četkanjem ili koncem.

Ovo će vam poslužiti i kao pregled zuba. Vaš stomatolog može lako otkriti bilo kakve znakove problema sa zubima ili desnima, poput afte, propadanja zuba i još mnogo toga. Što se ranije obrade stomatološka pitanja, vaš će ih stomatolog lakše liječiti. Na primjer, kad primijete aftu u ustima, mogu napraviti svjetlosnu terapiju kako bi ublažili njene simptome. Možeš pogledajte ovaj resurs za više informacija o svjetlosnoj terapiji i njezinoj učinkovitosti.

3Uložite u kvalitetnu četkicu za zube

Vaša svakodnevna navika četkanja svaki nakon obroka može biti učinkovita samo ako koristite odgovarajuću četkicu za zube. Zubna četkica koju ćete odabrati ključna je za održavanje optimalnog oralnog zdravlja. Medicinski stručnjaci uvijek preporučuju da si kupite četkicu za zube s mekanim vlaknima kako biste izbjegli prejako četkanje zuba, što može uzrokovati probleme s desnima. Uz to, savjetuje se i promjena četkice za zube nakon svaka tri mjeseca ili nakon oporavka od bolesti.

4Floss Daily

Često neki ljudi preskaču konac za zube, jer to ponekad može potrajati i biti izazov za ljude koji nisu navikli na redoviti konac. Nažalost, hrana i naslage koje četkica nije uklonila glavni su uzrok stvaranja gustih kamenaca, što rezultira problemima sa zubima. Da biste izbjegli takav scenarij, vodite računa o tome da zubni konac uvijek uključujete u svoju oralnu higijenu. Djecu se također mora podučavati o važnosti korištenja zubnog konca i pravilnom načinu na koji to mogu raditi. Navedite djecu da peru i koriste zubni konac, podučavajući ih zdravim zubarskim navikama i pobrinite se da dajete primjer.

5Koristite sredstvo za ispiranje usta

Korištenje antibakterijske vode za ispiranje usta pomoći će u ispiranju klica, ostataka i sitnih čestica hrane koje su vaše četkice za zube i konac možda propustile. Zbog toga se ispiranje usta preporučuje svake noći nakon četkanja i čišćenja koncem neposredno prije spavanja. Također je idealno za koristite sredstvo za ispiranje usta ujutro kako bi se spriječio loš jutarnji zadah.

6Imajte zdravu prehranu

Poboljšanje oralnog zdravlja nije uvijek putem navika oralne higijene. Na vaše oralno zdravlje također mogu utjecati vaša prehrana i hrana koju redovito jedete. Ako vaša prehrana često sadrži previše šećera, to lako može dovesti do karijesa. Stoga, pazite da jedete puno povrća, voća i proteina kako bi vaši zubi bili jaki i sigurni od šupljina koje donosi slatka hrana. Isto vrijedi i za sodu, voćne sokove i druga slatka pića.

7Prestati pušiti

Jeste li znali da pušenje može ozbiljno utjecati na vaše oralno zdravlje? Ako ste primijetili, česti pušači često imaju zube od žute do tamne boje. Pušenje je jedan od vodećih uzroka bolesti desni. Osim toga, pušenje također može oslabiti vaš imunološki sustav, što otežava vašem tijelu borbu protiv infekcija usne šupljine i desni.

Završavati

Pažljivo slijedeći ove gornje savjete, uz pomoć redovitog stomatologa, na putu ste da poboljšate oralno zdravlje. Nemojte čekati sljedeći problem s desnima ili karijes prije nego što shvatite važnost brige o svom oralnom zdravlju. Zapamtite, kad kombinirate učinkovitu rutinu oralne higijene kod kuće sa redovitim stomatološkim pregledima, bit će vam lakše održavati zdrav set zuba i lijep, privlačan osmijeh.

About admin

Check Also

Eyeliner Hailey Bieber o tome ima tajnu tajnu

Iako se uvijek slinimo zbog ljepote Hailey Bieber, model obično griješi na strani klasike. Dakle, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *