Home / spavaća soba dekor / 8 korisnih savjeta kako fotografirati djecu

8 korisnih savjeta kako fotografirati djecu

Djecu nije tako lako fotografirati. Neki od njih su toliko živahni i aktivni da jednostavno ne mogu mirno sjediti i čekati dok se mama ili tata ne slikaju. Drugi se jednostavno ne vole fotografirati: prave lica i okreću se, ne želeći surađivati. Međutim, postoji nekoliko fotohafa koji će vam pomoći da napravite prekrasne dirljive fotografije svoje djece bez stresa i problema. Pročitajte ovaj članak i požalit ćete što ove savjete i trikove niste ranije naučili!

1Neka se djeca zabavljaju

Ako su vaša djeca posebno aktivna, dajte im priliku da sagorijevaju pretjeranu energiju. Umjesto da ih natjerate da sjede i poziraju, neka skoče na krevet, glasno viču, igraju se i glupiraju. Dok to rade, možete napraviti neke dinamične slike koje odražavaju živahne osobnosti djece. Nešto kasnije mališani će se zaustaviti kako bi se malo odmorili, a to će biti pravo vrijeme za sjajne portrete.

2Pretvorite Photoshoot u igru

Ne čini da to izgleda kao nešto mrtvo ozbiljno. Izmislite igru ​​koja će uključiti djecu u proces. Ako je vaš model mališan, pokušajte zaviriti: jamči iskren osmijeh i izravan pogled u kameru. Za stariju djecu pokušajte se igrati u ulogama u njihovim omiljenim kostimima, iskakati mjehuriće od sapunice ili trčati u kameru. Najvažnije je da trebaju uživati.

3Dajte djeci vremena da se naviknu na kameru

Neka se djeca jednostavno ne mogu opustiti kad na njih usmerite kameru. Smrzavaju se, ponašaju se neobično, čine neprirodne osmijehe ili zauzimaju neobične poze. Imajte strpljenja i nemojte ih pritiskati: za neko vrijeme naviknut će se na kameru i početi biti svoji. Tada možete napraviti prekrasne iskrene fotografije.

4Promjena uloga

Ako je vaš mali model izuzetno zainteresiran za kameru, neka je pogledaju i pritisnu tipku dok je držite. Klinac može “fotografirati” svog prijatelja ili brata i sestru, a nakon toga doći ćete na red i snimiti ih.

5Nabavite igračku za leće kako biste privukli pažnju

Slatka i šarena igračka za leće obavezno je za one koji žele slikati dojenčad ili malu djecu. Odmah će privući poglede i izazvati osmijehe vaših malih modela. U internetskim trgovinama možete pronaći svakakva bića s lećama i odabrati omiljeno za djecu: žabu, mačku, dinosaura, sobove, jednoroga itd.

6Pucaj krišom

Postoje dva načina za to. Prva je uporaba fotoaparata s preklopnim LCD zaslonom, tako da ga nećete morati podizati prema licu. Druga je mogućnost savladati snimanje fotoaparatom u razini prsa, bez gledanja u zaslon. Možete napraviti nekoliko snimaka dok razgovarate s djetetom iz daljine, pazeći da vas gleda. Kasnije možete obrezati sliku tijekom naknadne obrade.

7Snimite seriju fotografija

Što se tiče grupnih fotografija, obično je prilično izazovno napraviti dobru sliku od nekoliko djece odjednom. Gleda li netko u stranu? Ili trepćući? Ili trljanje nosa? Upotrijebite kontinuirani način i napravite gomilu fotografija – barem će neke od njih biti izvrsne. Ostalo ćete kasnije izbrisati.

8Pucajte u razini dječjih očiju

Iako bi mogao zvučati kao uobičajeni savjet, mnogi ga roditelji ignoriraju i slikaju djecu odozgo. To rezultira izobličenim omjerima, čineći da modeli izgledaju čak i manje nego što jesu. Umjesto toga, čučnite ili čak legnite na zemlju da biste promijenili perspektivu.

Iskreno se nadamo da će vam ovaj popis pomoći da snimite neke lijepe i sadržajne slike svoje djece. Ako vaši snimci nisu savršeni, imajte na umu da tijekom naknadne obrade možete ispraviti puno problema. Pomoću softvera za uređivanje fotografija lako možete poboljšati premalo ili preeksponirane slike, ukloniti sjene i neznance koji kvare slike vaše djece. Također je moguće riješiti najčešći problem – mutne fotografije djece koja se kreću. Želim naučiti kako izoštriti mutne fotografije? Slijedite vezu i pronađite korisne savjete za ispravljanje nedostataka na fotografiji.

About admin

Check Also

Više od 25 frizura s kratkom kosom

Jeste li ljubitelj kratke kose? U stvari, postoji toliko mnogo frizura koje možete učiniti s …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *