Home / spavaća soba dekor / 7 obaveznih kuhinjskih dodataka koji su korisni kod kuće |

7 obaveznih kuhinjskih dodataka koji su korisni kod kuće |

U našoj se kuhinji nalazi nekoliko korisnih kuhinjskih dodataka koji služe u različite svrhe pripreme hrane. Kupujemo i držimo ove kuhinjske predmete znajući da ih možemo u potpunosti iskoristiti po potrebi, a oni nam mogu pomoći u smanjenju problema i gnjavaže oko kuhanja ukusnog obroka za sebe i svoju obitelj. Dug je popis kuhinjskog pribora ili predmeta koje možete kupiti za svoj lijepi dom. Neki od njih uključuju:

1Mandoline rezači

Imate li problema s rezanjem krastavaca i krumpira pomoću uobičajenog noža? Oslobodite se ove gnjavaže zamijenivši svoj dosadni nož rezačem mandoline. Rezač mandoline jedan je od kuhinjskih dodataka koji vam može pomoći usitniti, naribati ili narezati različito povrće i voće na precizne i ujednačene rezove.

Rezač mandoline obično ima ravnu površinu s tri glavna oblika oštrice, uključujući ravnu oštricu, dijagonalnu oštricu i oštricu u obliku slova V, koji daju različite oblike i veličine rezanja voća i povrća. Dolaze i u različitim modelima. Evo sveobuhvatnog popisa rezača mandoline koje možete provjeriti na mreži.

2Daska za sjeckanje

Svi želimo održavati čistu i dobro poliranu površinu kuhinjske ploče. A jedan od načina da izbjegnete ogrebotine je upotrebom daske za rezanje na vrhu pri rezanju i rezanju bilo kojeg od vaših prehrambenih proizvoda. Daske za sjeckanje uvijek su izdržljivi partner bilo kojeg kuhinjskog noža. Kupnjom odgovarajućeg noža možete sačuvati oštrinu noževa i olakšati vam rezanje za pripremu hrane.

3Kuhinjske škare

Većina prehrambenih proizvoda zaštićeni su i zamotani u papirnatu ili plastičnu ambalažu, a njihovo otvaranje prilično je frustrirajuće ako ne koristite odgovarajući alat kao što su oštre kuhinjske škare. Osim otvaranja paketa, kuhinjske škare korisni su kuhinjski alati koje možete koristiti za presijecanje pilećeg mesa i rezanje bilja.

Ovisno o stilu i modelu, neke kuhinjske škare sadrže korisne funkcionalne značajke poput poklopca s vijkom i otvarača poklopca staklenke, krekera za orahe ili ljuske, otvarača za boce i ravnog odvijača. Prije nego što ga kupite, razmislite o čitanju nekih korisničkih vodiča i recenzija na mreži da znate koji su modeli i stilovi kuhinjskih škara najbolji za vaše kuhinjske potrebe.

4Noževi za kruh

Neki kruh i peciva, posebno one mekane vrste, lako se drobe kad se režu ili narežu uobičajenom vrstom noža. Da biste izbjegli ovu frustraciju, najbolje bi bilo da upotrijebite nož za kruh. Noževi za kruh imaju dugačku nazubljenu oštricu koju možete koristiti za rezanje svih vrsta kruha i pekarskih proizvoda te za rezanje voća meke kože poput dinja, avokada i papaje.

5Striptizeta

ome voće i povrće, poput krumpira, tikvice i manga, potrebno je oguliti s kože kako biste uživali u jelu ili upotrebi njihovog mesa po svom receptu. Iako u pilingu možete koristiti noževe, to je prilično dugotrajan i delikatan zadatak. Da biste svoj zadatak guljenja povrća učinili lakšim za upravljanje, morate razmisliti o kupnji guljenja.

Mašina za guljenje mali je i praktičan kuhinjski alat koji ima čeličnu oštru oštricu pričvršćenu na drvenu ili plastičnu dršku, a koristi se isključivo za ljuštenje kože s povrća i voća. Ima razne modele ili stilove koji se razlikuju u oblicima oštrica, uključujući gulilicu u obliku mača za voće tvrđe kože, gulilicu u obliku slova Y, okretnu gulilicu i gulilicu julienne koja je dizajnirana za rezanje voća i povrća na tanke i jednolike trake.

6Mjerne čaše i žlice

Pečenje slatkih peciva i slastica jedan su od najugodnijih kuhinjskih zadataka koji se mogu samostalno obavljati kod kuće, pogotovo ako imate kompletan set sastojaka, alata za pečenje i izvora topline poput pećnice. Jedan od osnovnih koraka u pripremi bilo kojeg peciva je precizno mjerenje sastojaka pomoću mjernih čaša i žlica.

Mjerne šalice i žlice praktični su kuhinjski pribor koji dolazi u različitim veličinama, a koristi se za mjerenje količine tekućih i čvrstih sastojaka. Mjerne čaše obično imaju standardnu ​​veličinu od 1 šalice, ½ šalice, ⅓ šalice i ¼ šalice, dok mjerne žlice imaju standardnu ​​veličinu od 1 žlice, 1 žličice, 1/2 žličice, 1/4 žličica i 1/8 žličice.

7Kuhinjske klješta

Ako ne želite opeći ruke i prste u pečenju mesa i prenošenju svježe kuhane hrane s njegove posude na tanjur za posluživanje, morate upotrijebiti kuhinjske klešta. Kuhinjske klješta obično su izrađeni od nehrđajućeg čelika koji vam mogu poslužiti kao produžene ruke za hvatanje, držanje i premještanje čvrste hrane iz jedne posude u drugu.

Oduzeti

Ovaj kuhinjski pribor ne kupujemo bez razloga. Kupujemo ih jer znamo koliko su korisni i korisni u tome da naše kuhinjske zadatke učinimo učinkovitijima i manje mučnim. Koristeći ovaj kuhinjski pribor kod kuće, morate osigurati pravilno i pažljivo rukovanje njima, posebno onim oštrim, kako biste izbjegli nanošenje nesreće sebi i drugima.

About admin

Check Also

25+ ideja što učiniti s ostacima špageta

Pizza, tjestenina i špageti … svi su omiljeni djeci. Jeste li izbrojali koliko ste puta …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *