Home / spavaća soba dekor / 7 načina kako urediti vanjski namještaj na terasi ili palubi

7 načina kako urediti vanjski namještaj na terasi ili palubi

Pravilno rasporedite vanjski namještaj značajno će utjecati na izgled vašeg popločanog dijela ili palube i na vrijeme koje ćete provesti na otvorenom. Uzimajući to u obzir, prije raspoređivanja namještaja bitno je odrediti što ćete tamo najčešće raditi.

Odabir ergonomskog pristupa raspoređivanju komada namještaja omogućit će vam da stvorite ugodno mjesto za odmor i pomoći vam da oslobodite još prostora. Kao rezultat, moći ćete, na primjer, odaberite najbolje roštilje na otvorenom to će kuhanje na otvorenom učiniti lakim i ugodnim.

Evo nekoliko načina na koje možete organizirati raspored vanjskog namještaja. Jednom kad ih počnete provoditi u akciju, trebali biste moći bez problema maksimalno iskoristiti svoj prostor.

1Stvorite opuštajući i pozivajući prostor

Najpopularniji načini rasporeda vanjskog namještaja su ti koji vam mogu pomoći da se osjećate opušteno i ugodno. Jedan od najjednostavnijih načina za stvaranje prostora koji će se osjećati zaista opuštajuće i primamljivo je uparivanje stolica sa prizemnim stolovima.

To će vam olakšati čavrljanje s prijateljima ili članovima obitelji dok pijete ili jedete grickalice. Štoviše, vjerojatnije je da ćete češće početi koristiti terasu ili palubu.

2Stvorite mjesto za društvene interakcije

Hoćete li koristiti terasu ili palubu za druženje s prijateljima i članovima obitelji? Ako je to slučaj, razmislite o stvaranju prostora koji će biti idealan za društvene interakcije. To se može postići postavljanjem komada namještaja blizu jedan drugog ili ulaganjem u veliki stol za blagovanje.

3Stvorite aktivnu zonu na terasi ili palubi

Bez obzira na to koliko su mali ili veliki vaši popločani dijelovi ili paluba, uvijek bi trebalo biti mjesta za aktivnu rekreaciju, poput igranja badmintona ili stolnog tenisa. Da biste mogli vježbati s lakoćom, morat ćete staviti grupu stolice u kutu. Na taj ćete način stol s stolnim tenisom s lakoćom moći smjestiti točno u sredinu vašeg popločanog dijela ili palube.

4Odredite određena područja za različite aktivnosti

Ako želite da se mnogi gosti istodobno mogu opustiti u različitim dijelovima vašeg popločanog dijela ili na palubi, područje možete podijeliti u zone. Na primjer, stol za blagovanje možete staviti vrlo blizu kamina ili vanjskog kamina.

Nakon što završite, stol za stolni tenis možete postaviti u jedan kut, a nekoliko drugih stolica u drugi kut. Tako će gosti moći uživati ​​u vatri dok večeraju i neće se morati brinuti hoće li biti pogođeni stolnoteniskom loptom ako netko želi igrati stolni tenis.

5Upotrijebite grmlje ili živicu da biste dodali privatnost

Ako želite dodati privatnost svom popločanom dijelu ili palubi, trebali biste ulagati u prirodne elemente poput grmlje ili živice. Za najbolje rezultate trebali biste ih koristiti u kombinaciji s plastičnim zaslonima za privatnost.

Jednom kad to napravite, trebali biste biti u mogućnosti stvoriti intiman prostor u kojem ćete moći provesti puno vremena opuštajući se, ne brinući se hoće li vas susjedi gledati.

6Odaberite visokokvalitetni namještaj

Ne zaboravite da su terase i palube produžetak kuće. Dakle, njihov dizajn trebao bi odgovarati dizajnu interijera kuće. Uzimajući to u obzir, stvarno biste trebali razmisliti o ulaganju veće svote novca kupujući komade namještaja koji su izrađeni od vrhunskih materijala.

Na taj način, čineći da se vaša terasa ili paluba podudaraju s unutrašnjošću vašeg doma, trebalo bi postati puno lakše. Štoviše, namještaj koji ste kupili trebao bi vam poslužiti dugi niz godina.

7Komade namještaja postavite u blizini vanjskih kuhinja

Vanjske kuhinje postaju sve popularnije zbog svojih ergonomskih karakteristika i funkcionalnosti. Zbog toga se mnogi vlasnici domova odlučuju da svoje kuhinje na otvorenom učine središtem svoje terase ili palube. Uzimajući to u obzir, ako želite biti sigurni da će svi moći pristupiti kuhinji bez ikakvih problema, postavite svoje stolice oko nje ili zaista blizu nje.

U zaključku

Kao što vidite, postoji mnogo načina na koje možete urediti vanjski namještaj na svojoj terasi ili palubi. Na primjer, ako želite da taj prostor služi kao mjesto gdje možete lijepo razgovarati s gomilom prijatelja i članova obitelji, možete pozicionirati dijelovi namještaja blizu jedno drugome.

Na kraju, bez obzira kakav aranžman odabrali, trebali biste prethodno odlučiti što ćete raditi na svojoj terasi ili palubi. Kad jednom budete imali jasnu ideju koja će svrha tog prostora biti, raspored namještaja trebao bi postati mnogo lakši!

About admin

Check Also

25+ Ideje za spavaće sobe nadahnute prekrasnim kućama na plaži

Na plaži se živi bolje! Prsti na pijesku, slana kosa … Evo zašto imate dobar …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *