Home / spavaća soba dekor / 6 načina na koje bi kućna zdravstvena sestra mogla pomoći vašoj obitelji

6 načina na koje bi kućna zdravstvena sestra mogla pomoći vašoj obitelji

Briga o ostarjelom roditelju ili članu obitelji koji se oporavlja od operacije ili bolesti može potrajati prilično vremena i truda. Potrebna je ravnoteža da bi se osobno brinuli o članovima obitelji, zaradili za život, brinuli se o djeci i ispunjavali druge odgovornosti. Potrebno je suosjećanje i učinkovitost kako bi bili sigurni da uzimaju lijekove na vrijeme ili da se pojave tijekom liječničkih pregleda. Briga o članovima obitelji često zahtijeva strpljenje jer oni postaju sve ovisniji o vama za svoje potrebe.

Ponekad će ostarjelim roditeljima ili članovima obitelji s tjelesnim ili mentalnim stanjima trebati posebna skrb koja nadilazi vaše znanje ili vještinu. Kada se to dogodi, vi i drugi članovi obitelji trebat ćete razmotriti nekoliko mogućnosti kako biste im pružili najbolju njegu koja odgovara vašem bolesnom članu obitelji, kao i drugima.

U usporedbi s ustanovama za starije osobe, usluge kućne njege najbolje su rješenje za članove obitelji koji zahtijevaju stalnu medicinsku njegu i posebne potrebe. Zdravstvena zaštita u kući omogućuje članovima obitelji starenje ili oporavak od bolesti u udobnosti vlastitih domova uz što manje izmjena u načinu života. Također omogućava članovima obitelji da se oporave u poznatom i podržavajućem okruženju uz pomoć obučenog stručnjaka. Osim njege, njihova prisutnost i stručnost također mogu pružiti mir cijeloj obitelji.

Kako kućna zdravstvena sestra može pomoći vašoj obitelji

Kućna zdravstvena sestra poput onih iz Kućna njega sa srcem može pružiti nekoliko pogodnosti članovima obitelji kojima je potrebna pomoć. Istodobno, također osiguravaju zabrinutim obiteljima sljedeće:

1Pomoć obučenog zdravstvenog radnika

Angažiranje obučenog stručnjaka za brigu o našim voljenima može nam pružiti mir. Kućna zdravstvena sestra često je registrirana medicinska sestra (RN) ili licencirana praktična medicinska sestra (LPN). Oni mogu pomoći ostarjelim roditeljima ili se brinuti o kroničnim bolesnicima, invalidima ili mentalno oštećenim članovima obitelji.

Neke od tipičnih dužnosti medicinske sestre u kući uključuju:

  • Uzimanje vitalnih znakova tijekom dana.
  • Osiguravanje da vaša voljena osoba uzima lijekove na vrijeme.
  • Izvodite komplicirane medicinske tretmane, poput umetanja IV, gastronomskih sondi za hranjenje i katetera.
  • Poslijeoperacijska njega, poput mijenjanja obloga za rane i praćenja zacjeljivanja.
  • Educirati pacijente i ostale članove obitelji o zdravstvenim postupcima u kući.
  • Predložite moguće alate ili uređaje koji mogu pomoći u oporavku.

Osim dozvole za njegu, mogu imati i dodatne kvalifikacije za pružanje najbolje moguće skrbi i pomoći. Oni koji se brinu za starije osobe prolaze specijalnu obuku za liječenje kroničnih bolesti poput dijabetesa, bolesti srca, Alzheimerove bolesti, Lou Gehrigove bolesti (ALS), kronične opstruktivne plućne bolesti i multiple skleroze. Stoga, ako u vašem domu imate obučene stručnjake, osigurat ćete im kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

2Pristupačna personalizirana njega

Osim pružanja medicinske njege, kućna zdravstvena sestra može poslužiti i kao pažljiv njegovatelj vaših najmilijih. Ovisno o potrebnoj količini njege, mogu pružiti 24-satnu pomoć za svakodnevne aktivnosti poput prehrane, odijevanja, toaleta, osobne higijene, ulaska i izlaska iz kreveta i kupanja. Oni također mogu doći u određeno doba dana i naplaćivati ​​ih po satu, što ih čini isplativom alternativom domu za starije osobe.

3Brži oporavak

Imati nekoga s velikim medicinskim znanjem i usmjerenom pažnjom može pomoći članovima obitelji da se brže oporave od operacije ili bolesti. Osim pružanja fizičke i medicinske pomoći, kućna zdravstvena sestra pruža i emocionalnu podršku.

Oni također mogu pomoći u obrazovanju članova obitelji o mogućim fizičkim ili mentalnim promjenama koje se mogu dogoditi zbog bolesti i pružiti predviđeno vrijeme za oporavak. Kućna zdravstvena sestra može čak predložiti moguće alate i postupke kao što su preinake kuće, promjene u prehrani i načinu života ili upotreba alata za mobilnost koji pacijentima pomažu da brzo vrate svoje zdravlje i neovisnost.

4Druženje

Kućna zdravstvena sestra može ublažiti osjećaj usamljenosti i izolacije koji stariji osjećaju kad žive sami. Kao idealni suputnici nude oči i uši za sudjelovanje u razgovoru i pružaju ruke starijim osobama u svakodnevnim zadacima. Oni mogu postati njihov prijatelj za druženje jer potiču ostarjele roditelje da sudjeluju u zajednici ili istražuju svoje strasti koje mogu utjecati na njihovo cjelokupno zdravlje i dobrobit.

5Asistirati u zdravstvenim papirima

Osim pružanja fizičke pomoći i emocionalne podrške, medicinska sestra u kući također vam može pomoći u podnošenju potrebnih papira. Mogu vam objasniti različite verzije Medicare i njegovo pokriće za kućnu zdravstvenu zaštitu, lijekove i medicinsku opremu kao što su štake, šetači ili invalidska kolica. Djeluju kao voditelji zdravstvene zaštite koji vas vode kroz zdravstveni sustav i pomažu članovima vaše obitelji.

6Mir uma

Članovi obitelji često nerado prepuštaju odgovornosti nekome drugome zbog problema s povjerenjem i osobnih sumnji. Međutim, povjeravanje brige o voljenima osposobljenim stručnjacima koji pružaju medicinsku pomoć i stalna druženja može svakom članu obitelji pružiti mir.

To je zato što se kućna zdravstvena sestra može pobrinuti da je pacijent na sigurnom, jede li pravilno i uzima lijekove na vrijeme. Nadalje, nude dobro druženje – nešto što može značajno poboljšati opće dobro voljene osobe.

Zaključak

Kućna zdravstvena sestra ima nekoliko uloga u obitelji. Kao njegovatelji, svoje obrazovanje i iskustvo posuđuju onima kojima je potrebna medicinska njega. Oni također funkcioniraju kao idealni suputnici za pomoć u svakodnevnim aktivnostima. Njihova prisutnost olakšava usamljenost, a suosjećanje i strpljenje pružaju emocionalnu potporu bržem oporavku.

Osim onih kojima je potrebna medicinska pomoć, kućna zdravstvena sestra pomaže i ostalim članovima obitelji. Služe kao odgojitelj kako bi omogućio ostalim članovima obitelji da razumiju bolest voljene osobe i kako njihova podrška može olakšati stanje.

Obučeni stručnjak također može savjetovati upotrebu korisnih alata ili postupaka za brzi oporavak braće i sestara ili djece. Oni čak mogu funkcionirati kao zagovornici životne skrbi koji mogu dati savjete u vezi s zdravstvenim prednostima i kako obitelj može tražiti od njih da izdržavaju svoje najmilije.

Sve u svemu, kućna zdravstvena sestra osigurava da članovi obitelji kojima je potrebna pruže najbolju moguću njegu u domovima ljubavi i obitelji koja pruža potporu.

About admin

Check Also

25+ Ideje za spavaće sobe nadahnute prekrasnim kućama na plaži

Na plaži se živi bolje! Prsti na pijesku, slana kosa … Evo zašto imate dobar …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *