Home / spavaća soba dekor / 6 hakovanja hrane kako bi začinili vaše kuhanje

6 hakovanja hrane kako bi začinili vaše kuhanje

Kuhanje je osnovna životna vještina koju morate znati da biste preživjeli. Iako kuhanje nekima može biti lako i zabavno, drugima je teško uživati ​​u kuhanju, pogotovo kad imaju manje od idealnih vještina ili imaju malo vremena. Kuhanje kod kuće može vam smanjiti računi za kućanstvo, pa je važno naučiti kako to ispravno raditi.

Kuhanje ne mora biti teško. Može biti jednostavno, brzo, lako i bezbolno ako naučite prave trikove kako biste to učinili kako treba. Evo nekoliko hakovanja hrane koji će vam pomoći u kuhanju.

1Kupite rezač

Ako želite lako rezati hranu, najbolje što možete učiniti je kupiti rezač mandoline. Ne samo da vam može pomoći da hranu napravite bržom i lakšom, već je idealan i za one koji nisu vješti u nožu. Rezačem možete narezati voće i povrće kako biste svaki put mogli imati savršenu veličinu. Kuhinjski pribor su ključni za hakiranje kuhanja i smanjivanje vremena kuhanja na pola.

2Koristite što možete

Budući da niste profesionalni kuhar, možda u kuhinji nemate svih predmeta za koje smatrate da su vam potrebni za izvrsno jelo. Ako se osvrnete po kuhinji i razmislite, možda ćete moći pronaći rješenje ako ste u stisci. Na primjer, ako želite kuhati slaninu i jaja, ali nemate čistu tavu, umjesto toga možete upotrijebiti glačalo za oblatne. Kreativnost je važan dio začina za kuhanje. Nikad ne znaš. Možda će vaša obitelj uživati ​​u slanini od vafla umjesto špeka.

Slično tome, ako imate rezač jaja, pomoću njega možete narezati mekše prehrambene proizvode poput gljiva i jagoda.

3Uštedite hranu kad je to moguće

Održavanje sastojaka svježim važno je za pripremu ukusnih jela. Postoji nekoliko načina na koje možete održavati hranu svježom. Na primjer, možete spriječiti da jabuke narezane porumeni smećujući ih u posudu s vodom s nekoliko kapi esencijalno ulje limuna. Također možete spriječiti da vaš kruh zastare tako što ćete u vreću staviti svježi celer.

4Napravite ukusne zamjene

Kada nemate sastojak pri ruci, u redu je napraviti zamjenu (ponekad). Ako radite recept koji zahtijeva ricottu, ali nemate je pri ruci, svježi sir možete umutiti u kuhaču. Ova je alternativa zapravo i jeftinija.

Kad počnete biti dobri u pronalaženju zamjena za sastojke u svojim receptima, možete početi eksperimentirati. Na primjer, kada radite tijesto za kolače ili kolače, umjesto vode možete upotrijebiti kuhanu kavu kako biste poboljšali bogati okus čokolade.

5Stvorite knjigu recepata

Ako ste netko tko ne voli kuhati, ali uživa u jelu, možda biste željeli potražiti to brzi recepti da možete brzo kuhati. Iako se nadaju da ćete jednom kad se bavite njime uživati ​​u kuhanju i pretvoriti ga u hobi tijekom cijelog života, a ne vole svi kuhati jer to može potrajati. Ipak svi volimo jesti!

Na mreži pronađite brza jela koja možete pripremiti kad ne želite provoditi sate u kuhinji nakon dugog radnog dana. Zatim ih ispišite ili zapišite kako biste dobili knjigu recepata za sljedeći obrok. Obavezno pratite svoj Recepti kako biste znali što se svidjelo vašoj obitelji i što možete baciti u smeće.

Kad znate koja hrana hakira, bilo da se radi o zamjeni sastojaka ili o korištenju nekog drugog posuđa od onog što je navedeno u originalnom receptu, zapišite ga tako da se sjetite najlakšeg postupka.

6Otkrijte što je najbolje za vas

Što se tiče hakiranja hrane kako biste začinili kuhanje, najbolje je shvatiti što vam odgovara. Bez obzira jeste li obiteljski kuhar ili jednostavno počinjete kuhati više kod kuće kako biste uštedjeli novac, možete stvoriti svoje vlastite hakove i nastaviti ih koristiti dok češće kuhate.

About admin

Check Also

19 najmodernijih kuhinja

Homelisty & Cuisine Plus udružuju se kako bi vam ponudili inspiraciju, ideje, savjete i resurse …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *