Home / spavaća soba dekor / 5 stvari koje biste trebali uzeti u obzir prilikom pronalaska odvjetnika za razvode

5 stvari koje biste trebali uzeti u obzir prilikom pronalaska odvjetnika za razvode

Uobičajeno, ulazak u postupak razvoda može vas ostaviti zbunjenima i nesretnima. Napokon, cijela ideja legalnog prekida veze može biti komplicirana, pogotovo ako ne znate odakle početi.

Dakle, ako počnete razmišljati o razvodu, najbolje je unajmiti odvjetnika za razvode koji će vam pomoći da budete ispred krivulje i umanjite svoje brige. Međutim, baš kao i drugi postupci zapošljavanja, traženje pravnog stručnjaka može biti zastrašujući zadatak.

Da biste bili sigurni da ćete dobiti savršeno pravno zastupanje, u nastavku je pet stvari koje trebate uzeti u obzir prilikom traženja brakorazvodnog odvjetnika:

1Godine iskustva

Slično liječnicima, i odvjetnici imaju specijalizacije ili područja stručnosti. To znači da ako zakonito želite okončati brak sa supružnikom, unajmite odvjetnika koji je vješt u rješavanju brakorazvodnih parnica.

Da biste osigurali da dobijete odvjetnika s velikim iskustvom u području obiteljskog prava, postavite nekoliko pitanja tijekom faze razgovora. Ta pitanja mogu uključivati:

  • Koji je postotak njihove odvjetničke prakse posvećen obiteljskom pravu?
  • Koliko dugo su primljeni u odvjetništvo?
  • Jesu li rješavali slučajeve slične vašem? Jesu li dobili ove slučajeve?

Uz ova pitanja, možete pitati i imaju li potvrdu o specijalizaciji za obiteljsko pravo. Ovo je dobro osiguranje da ćete surađivati ​​s nekim tko vam može pomoći u navigaciji u postupku razvoda. I na kraju, ne ustručavajte se provjeriti je li onaj koga razmatrate upoznat s državnim zakonima i lokalnim pravilima i propisima u zemlji u kojoj podnosite razvod.

Na primjer, ako živite u Kaliforniji, svakako nađite odvjetnika koji to zna postupak za razvod u Kaliforniji. Na taj ćete način biti sigurni da će se vaš slučaj pravilno rješavati.

2Ugled

Još jedno važno razmatranje koje treba imati na umu je reputacija odvjetnika za razvode. Općenito, najcjenjeniji odvjetnici su oni koje preporučuju vaša obitelj i prijatelji. Stoga, ako tražite pravu, možete zatražiti neku obitelj i prijatelje koji su prošli isti postupak razvoda.

Jednom kad nabavite popis potencijalnih pravnika, nemojte se ustručavati provesti neko istraživanje i raspitati se. Na primjer, možete nazvati svoje potencijalne klijente i provjeriti mogu li oni pružiti neke reference koje mogu potvrditi radnu etiku koju imaju. Također, možete pregledavati njihove web stranice i provjeriti neke mrežne recenzije kako biste bolje upoznali njihovu reputaciju.

3Dostupnost i fokus

Kada tražite odvjetnika za razvode, također je važno procijeniti koliko su angažirani i dostupni u rješavanju njihovih slučajeva. To znači da biste trebali uzeti u obzir razinu pažnje, kao i broj slučajeva koje pravni stručnjak pruža tijekom sastanka.

U većini slučajeva odvjetnik koji je rastresen možda neće moći usmjeriti pozornost na vaš brakorazvodni par. Kao takvi, nemojte se bojati procijeniti koliko je lako s njima komunicirati nakon što vaš slučaj započne.

4Udobnost

Pronaći odvjetnika za razvod braka također znači tražiti nekoga kome ćete se ugodno osjećati i možete mu vjerovati od početka do kraja.

Općenito, slučajevi razvoda mogu biti emocionalni proces, zbog čega vam je potreban pravni savjet na koga se možete osloniti tijekom ovog frustrirajućeg životnog razdoblja. I ne samo to, već je i odvjetnik kojeg biste trebali zaposliti netko tko može dati svoje iskreno mišljenje o osjetljivim temama, uključujući i to zašto biste trebali izbjegavati bitke za skrbništvo nad djecom.

5Trošak

Još jedna stvar koju želite znati prilikom unajmljivanja odvjetnika za razvod je iznos novca koji naplaćuju za svoje pravne usluge. Većina odvjetnika za razvode braka naplaćuje po satu i zahtijeva naknadu za zadržavanje. Budući da postupak razvoda može biti skup, najbolje je potražiti nekoga koga si možete priuštiti da biste kasnije izbjegli probleme.

Pritom biste trebali zatražiti procjenu ukupnog iznosa koji ćete platiti. Iako vam ne mogu pružiti točan podatak, procjena će vam dati ideju o visini naknada koje ćete na kraju imati kao odvjetnik nakon nagodbe u slučaju razvoda.

Poanta

Doista, prolazeći kroz proces razvod nikad nije lako. S mnogim stvarima koje su u pitanju tijekom ovog burnog razdoblja, ne morate sebi to otežavati radeći s pravim odvjetnikom za razvode u svojoj situaciji.

Srećom, uzimajući u obzir gore navedene stvari, bit ćete sigurniji da ćete pronaći pravnog savjetnika koji će biti iskusan, ugledan i iskren u obradi vašeg razvoda.

About admin

Check Also

Superhrana koju biste trebali jesti nakon 40

Kako starite, vaše se tijelo mijenja. To je prirodno, ali može biti frustrirajuće – možete …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *