Home / spavaća soba dekor / 5 savjeta za život u okviru svojih sredstava

5 savjeta za život u okviru svojih sredstava

Financijska odgovornost omogućuje vam pravilno planiranje budućnosti i brigu o sebi i svojim voljenima. Da biste živjeli u granicama svojih mogućnosti, morate potrošiti manje od iznosa novca koji zarađujete svakog mjeseca.

Nažalost, to nije uvijek lako, a upravljanje novcem može biti teško. Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da bolje živite prema mogućnostima.

Utvrdite prihode i troškove

Razumijevanje vaših prihoda i troškova prvi je korak do života u okviru svojih mogućnosti.

Korištenjem kalkulator dohotka, možete bolje razumjeti što zarađujete svakog mjeseca. Kalkulator odbija porez, pa dok ostvarujete određenu plaću, morate uzeti u obzir neto prihode kada je financijsko planiranje u pitanju.

Slijedi razumijevanje vaših troškova, što je obično izazovnije. Uzmite u obzir sve svoje redovne mjesečne troškove. To može uključivati ​​stanarinu, hipoteku, struju, automobilsku bilješku, namirnice i još mnogo toga.

Proračunska aplikacija može vam pomoći da evidentirate i svoj prihod i razne troškove kako biste mogli vidjeti jasnu sliku koliko novca donosite i iznosite. Također vam može pomoći da vidite gdje biste mogli previše potrošiti. Ovisnost o cipelama možete izostaviti na svojim mjesečnim popisima troškova, ali nakon što postavite a proračun, možete pogledati svoje dodatne troškove otpreme i vidjeti da je vrijeme za reprioritet.

Kupujte samo kad je u mogućnosti

Ako predmete kupujete samo kad imate na raspolaganju gotovinu, možete izbjeći dugovanje i uštedjeti novac pravilnim praćenjem troškova. Ako nemate novca za kupnju kupnje odmah, preispitajte je u potpunosti.

Na primjer, ako se krećete u novi stan i već imate kauč, ali star je nekoliko godina, možda biste htjeli kupiti novu sofu. Međutim, ako napravite matematiku i vidite da taj račun ne možete platiti u istom tjednu, vjerojatno je bolje da se zadovoljite kaučem koji imate dok ne imate gotovinu na raspolaganju da u cijelosti pokrijete kupnju.

Ako ne kupite nešto što si sada ne možete priuštiti, povećat ćete šanse da možete živjeti u granicama svojih mogućnosti i dalje smanjiti račune.

Zamijenite skupe hobije

Ako vaši hobiji uključuju izlazak na jelo s prijateljima ili kupovinu putem interneta, niste sami. Međutim, važno je uzeti u obzir troškove tih hobija. Ako žrtvujete sposobnost plaćanja osnovnih računa kako biste udovoljili tim željama, vaši hobiji donose više štete nego koristi.

Umjesto toga, svoje skupe razonode možete zamijeniti korisni hobiji poput učenja novog jezika, što može povećati vaše šanse za dobivanje posla s višom plaćom.

Podignite dohodak

Govoreći o povećanju prihoda, možda ćete to moći učiniti brzo. Postoje različiti načini na koje možete povećati prihod ili dodati novčani novac u novčanik. Na primjer, s a brokerska dilerska mreža, možete pasivno povećavati prihod dok učite jedan od svojih novih hobija.

I ne samo to, možda ćete uspjeti povećati prihod od posla. Ako dobijete povrat poreza, možda ćete moći prilagoditi porezne odbitke kako biste dobili više novca na čekanju tako da možete živjeti u granicama svojih mogućnosti ne čekajući povrat svake godine. Dobivanje financijske slobode nije jednostavno. Možda ćete morati izabrati drugi posao ili potražiti sporednu gužvu kako biste u potpunosti živjeli u okviru svojih mogućnosti ili preispitali svoj put u karijeri.

Zadržite hitni fond

I na kraju, zadržite hitni fond. Nikad ne znate što će se dogoditi. Mogli biste izgubiti prijevoz ili biste se mogli otpustiti zbog pandemije. Čuvanje hitnog fonda sprječava vas da zapadnete u dugove zbog nečega što je bilo izvan vaše kontrole.

Završne misli

Pomoću ovih savjeta u svom arsenalu možete učiniti da vaš novac više radi i ide dalje. Imajte na umu ove strategije i povećajte svoje bogatstvo.

About admin

Check Also

Kokošinjac ili vege zakrpa? Ideje za samodostatnost |

Vrtlarenje i uzgoj peradi nisu trend već način preživljavanja. Obiteljima koje posjeduju okolno zemljište na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *