Home / spavaća soba dekor / 5 razloga za otkrivanje održivog namještaja Maisons du Monde

5 razloga za otkrivanje održivog namještaja Maisons du Monde

Već nekoliko godina Maisons du Monde zalaže se za održivi razvoj. Materijali su odabrani pažljivo i kvalitetno. Među njihovim obvezama nalazimo:

  • Reciklirano drvo, proizvedeno u Francuskoj
  • Sljedivost namještaja, u partnerstvu s udrugom TFT
  • Suradnja s udrugama kako bi namještaj dobio drugi život

Povodom lansiranja kataloga Maisons du Monde za proljeće-ljeto 2021., željeli smo vam reći o održivom namještaju iz Maisons du Monde. Brzo otkrijte 5 dobrih razloga da to otkrijete, na internetu kao i u trgovinama!

1 – Na kraju svog vijeka reciklirajte svoj namještaj

Kauč ​​na razvlačenje za 3-4 osobe 399 €

KUPITI

Svima nam se dogodilo: kauč, krevet, stol na kraju svog života s kojima ne znamo što bismo. Ovaj proizvod obično završi u reciklažnom centru ili napušten u kutu garaže, ako ima mjesta.

Međutim, ako se reciklira, ovaj komad namještaja može se koristiti za stvaranje drugog proizvoda. Posljednjih godina industrija radi na stvaranju namještaja čiji se materijali lako mogu reciklirati. Bez obzira držite li namještaj 3 ili 10 godina, to je kriterij koji treba uzeti u obzir prilikom mjerenja utjecaja na okoliš.

2 – Imajte trendovski, ali odgovoran dekor

Enigma ratan svjetiljka za lice 59,99 €

KUPITI

Često pogrešno mislimo da je ekološki odgovoran namještaj = strog namještaj. Marke namještaja i ukrasa poput Maisons du Monde dokazuju suprotno nudeći sve više namještaja i ukrasnih predmeta koji su u trendu, ali trajni. To je osobito slučaj s berbom ili prirodnim ukrasom, koji prikazuje vlakna i materijale iz prirode.

Za trendovski interijer ne oklijevamo pomiješati odgovorne proizvode kupljene u trgovinama i rabljene dekoracije pronađene na buvljacima ili na internetu.

3 – Otkrijte proizvode napravljene u blizini kuće

Komplet od 2 bež šalice od pješčenjaka 15,98 €

KUPITI

Desetljećima se namještaj i ukrasni predmeti izrađuju u inozemstvu, posebno u azijskim zemljama. Razlog ? Niži proizvodni troškovi, kao i mogućnost postojane i brze proizvodnje.

Posljednjih godina svjedoci smo snažnog povratka Made in France, posebno na zahtjev potrošača.

Mnoge marke i tvrtke također su svoju proizvodnju vratile u Europu. Stoga ograničavaju svoj utjecaj na okoliš, posebno u vezi s prijevozom.

Maisons du Monde također nudi kolekciju sofas Made in France, s mnogo udobnih i trendovskih modela.

Ako obratite pažnju na mjesto izrade namještaja ili predmeta koje kupujete, možete smanjiti utjecaj na okoliš.

4 – Odaberite ekološki odgovorno drvo

Bar 2 vrata u punoj smreci 349 €

KUPITI

Mnogi namještaj i ukrasni predmeti koje prodaje Maisons du Monde imaju FSC® certifikat. To znači da se šumama iz kojih ove šume gospodari na održiv i odgovoran način.

Drvo može biti zapadno drvo poput smreke, bagrema ili bora, ali može doći i mnogo dalje. To je posebno slučaj sa stablom manga, koje Maisons du Monde često koristi zbog boho i autentičnog izgleda.

5 – odlučite se za prirodne materijale

Vrtni stolić od bambusa 159 €

KUPITI

Prirodni materijali posljednjih su se godina vratili u naš interijer. U trendu su sve popularniji u usporedbi s plastikom i ostalim sintetičkim materijalima.

Sa strane namještaja preferiramo drvo i obloge od ekoloških materijala poput lana ili organskog pamuka. Isto tako za ukrasne predmete ili posteljinu.

Posebno primjećujemo demokratizaciju lana i konoplje, dva materijala koja su posljednjih godina imala „zelenu“ sliku. Osim svojih ekoloških svojstava, ovi materijali unose toplinu i autentičnost u vaš interijer, bez potrebe da sve ponovite. Dobre vijesti za planet, zar ne?

Maisons du Monde, marka koja teži namještaju i održivom uređenju

Posljednjih godina Maisons du Monde u svojim katalozima nudi sve održiviji namještaj. Redovito ih prikazujemo na Homelisty.

Predanost marke odvija se u nekoliko faza:

  • Surađujte s ekološkim partnerima

Partneri poput Eko namještaj ili Sortiranje vlakana omogućiti da marka svojim proizvodima ponudi drugi život zahvaljujući recikliranju.

  • Pažljivo birajte svoje materijale

Traženje podrijetla drva, osiguravanje održivosti resursa, odabir materijala koji se mogu reciklirati … To su neki od elemenata koji omogućuju kupnju održivog namještaja i smanjuju njegov utjecaj na planet.

  • Ograničite svoj ugljični otisak

To osobito uključuje proizvodnju dijela njegove kolekcije u Francuskoj ili u Europi (posebno u Portugalu). Prijevoznici su također izabrani kako bi ograničili emisiju ugljika tijekom prijevoza.

Naš savjet za održiv dekor

Kao što znate, u Homelistyu nam je ambicija omogućiti vam bolji život kod kuće. Ne nužno mijenjati ukras sa svakim novim trendom. Nagnuti se prema održivom načinu potrošnje, kad ste strastveni prema ukrašavanju, lakše je nego što se čini. Vama je dovoljno:

  • Odlučite se za trajni i bezvremenski namještaj

Kauč, stolić, ormar, krevet … Ne morate se odlučiti za najnoviji moderan model! Odaberite bezvremenski namještaj. Dajte prednost plemenitim i ekološkim materijalima. Također možete dati novi život namještaju koji se nalazi na buvljacima ili na Internetu, za interijer koji vama odgovara.

  • Paziti na podrijetlo proizvoda

Za ukras, nemojte se ustručavati raspitati se o podrijetlu proizvoda, njihovom mjestu proizvodnje, korištenom materijalu … Čak i ako je riječ o noćnoj svjetiljci ili vašem novom posuđu!

  • Da biste reciklirali ili dali novi život svom starom namještaju i predmetima

Ako više ne vidite svoje naslonjače ili osvjetljenje dnevne sobe na slikanju, nije neizbježno! Umjesto da refleks bacimo, stavljamo ga u prodaju na mjestu oglašavanja između pojedinaca ili ga ostavljamo u reciklažnom centru. Sve su više povezani s centrima za reciklažu koji vašim starim predmetima daju novi život.

A ponekad, jednostavno, lizanje boje na komadu namještaja daje mu posve novi izgled!

Kuće

Ovaj vam se sadržaj nudi u partnerstvu s
Kuće svijeta. Zamislio ga je i kreirao tim studija Homelisty u skladu s našom uredničkom linijom.

About admin

Check Also

Eyeliner Hailey Bieber o tome ima tajnu tajnu

Iako se uvijek slinimo zbog ljepote Hailey Bieber, model obično griješi na strani klasike. Dakle, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *