Home / spavaća soba dekor / 4 neobične karijere u medicini

4 neobične karijere u medicini

Današnja generacija teži da učini sve što može kako bi doprinijela društvu i stvorila bolji svijet oko sebe. Srećom, postoje razne mogućnosti za započinjanje ovog pothvata umjesto tradicionalnih putova karijere.

Na primjer, bavljenje medicinskom karijerom lako je jedan od najboljih načina doprinosa društvu. Zdravstveni radnici mogu pomoći u stvaranju sigurnijih, jačih zajednica koje su bolje osposobljene za suočavanje sa životnim izazovima i preprekama.

Međutim, zdravstvena zaštita nije ograničena samo na to da postanete liječnik ili medicinska sestra. Umjesto toga, postoji širok spektar zanimanja kojima se možete baviti. Stupanj javnog zdravstva priprema vas za ulazak u razne prestižne domene i služenje javnosti na bezbroj načina.

Ovaj je stupanj nevjerojatno raznolik, a svaka karijera može biti vrlo ispunjena i unosna. Ako vam je teško razmišljati kojim putovima karijere krenuti s diplomom javnog zdravstva, nastavite čitati u nastavku.

Naveli smo neke od najboljih putova u karijeri s diplomom javnog zdravstva.

1Odgajateljica za javno zdravstvo

Uloga prosvjetnog djelatnika u javnom zdravstvu lako je jedna od najvažnijih koje možete ostvariti.

Bez javnog zdravstvenog obrazovanja bilo bi nemoguće proširiti svijest o zaraznim i nezaraznim bolestima. Bilo bi nevjerojatno izazovno prisiliti ljude da usvoje sigurnije prakse i vode zdraviji život ako ti profesionalci ne bi vodili kampanju za njih.

Trenutna pandemija učinila je više od svega da istakne važnost obrazovanja u javnom zdravstvu.

Ako ste diplomirali javno zdravstvo, savršeno ste opremljeni za razumijevanje i rješavanje jedinstvenih zdravstvenih problema različitih zajednica. Srećom, stjecanje diplome javnog zdravstva prilično je prikladno s obzirom na fleksibilan raspored i najnovije kurikulume mrežnih platformi.

Kroz mrežni MPH programi, razumijete razne socijalno-ekonomske čimbenike koji utječu na javno zdravstvo i obrazuju zajednice da usvoje zdravije i sigurnije prakse.

Također možete identificirati skupine s većim rizikom od zdravstvenih problema i osmisliti strategije uklanjanja kako bi se problemi bolje riješili. Nadalje, vaša vas diploma priprema za rješavanje osjetljivih pitanja kao što su HIV / AIDS, mentalno zdravlje i još mnogo toga.

2Epidemiolog

Kad zarazne bolesti pokažu prve znakove širenja, epidemiolozi čine sve da ublaže štetu prije nego što stvari izmaknu kontroli.

Epidemiolozi su vitalni u kontroli epidemija bolesti i čine mnogo više od pukog prepoznavanja zaraznih bolesti.

Oni pomažu prepoznati koliko je virus zarazan, kako utječe na ljude, koje su zajednice ranjivije i kako mogu spriječiti da se takva situacija ponovi.

Epidemiolozi često rade s novim bolestima i pokušavaju istražiti kako se problem pojavio.

Epidemiolozi su bili presudni u procjeni trenutne situacije s Covid-19 i pomaganju u provedbi zaštitnih protokola.

Njihov rad pomogao je utvrditi koji su ljudi najosjetljiviji na to da ih virus jako pogađa i koje skupine imaju veće šanse za preživljavanje.

Nadalje, pomogli su nam da shvatimo kako se bolest širi i kako se možemo zaštititi. S obzirom na to da je zarazna bolest toliko duboko utjecala na naš život, potreba za epidemiolozima je u svim vremenima velika.

Osim toga, izgledi za posao epidemiologa će rasti za 5%, brže od prosjeka za sve profesije.

3Stručnjak za zaštitu okoliša

Uobičajena zabluda je da okoliš i vanjski čimbenici imaju ograničen utjecaj na naše zdravlje. Međutim, ova izjava ne može biti dalje od istine.

U stvarnosti, okoliš duboko utječe na našu mentalnu i fizičku dobrobit. Život u nezdravom okruženju može predstavljati mnoge zdravstvene rizike.

Disanje zagađenog zraka, pijenje prljave vode i život u nehigijenskim uvjetima neki su od istaknutih čimbenika okoliša koji štetno utječu na naše zdravlje. Međutim, razni drugi čimbenici utječu i na naše zdravlje.

Život u zagušenom industrijskom području može nanijeti pustoš vašem mentalnom i fizičkom zdravlju. Slab pristup prirodi i otvorenim prostorima ima sličan učinak, kao i život na bučnim mjestima.

Stručnjaci za zaštitu okoliša analiziraju sve ove rizike i pomažu u stvaranju bolje dizajniranih zajednica koje podižu javno zdravlje.

Nadalje, ovi zdravstveni stručnjaci pomažu i u razvoju boljih radnih prostora i pomažu u analiziranju na koje pojedince postoji veći rizik da na njih utječu.

4Biostatist

Ako želite raditi u zdravstvenom okruženju, a da ne preuzimate ulogu liječnika ili medicinske sestre, sljedeća je najbolja stvar raditi kao biostatist.

Te su osobe odgovorne za dizajniranje, analizu i provedbu različitih ciljnih statističkih istraživanja. Ova istraživanja pomažu u širenju medicinskog znanja i u jačanju javnozdravstvenog rada.

Velik dio njihovog posla vrti se oko provođenja istraživanja javnog zdravstva na zajednici i na globalnoj razini.

Nesumnjivo je da je ovaj put najbolji za one koji se mogu primjereno prijaviti matematika, statistika i podaci za biologiju.

Zaključak

Ako želite služiti javnosti, ne može se postići bolja diploma od one iz javnog zdravstva.

To je nevjerojatno dobro zaokružen program koji vam daje zdravstveno znanje i omogućuje vam razumijevanje različitih socio-ekonomskih čimbenika koji utječu na zdravstvenu zaštitu.

Tako možete raditi u više profesija koje vam omogućuju promicanje zdravijeg života u svim zajednicama i dugoročne promjene.

About admin

Check Also

Adventski kalendar 2021. ‘Noćna mora prije Božića’: Noći vještica

Bilo je to davno, duže nego što se čini, da je Jack Skellington krasio naše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *