Home / spavaća soba dekor / 4 načina za smanjenje računa za kućanstvo

4 načina za smanjenje računa za kućanstvo

Plaćanje mjesečnih ili godišnjih računa za kućanstvo stvar je koja nam se svima ne sviđa. Osjećaj je kao dosadan i nezadovoljavajući ako se troškovi povećavaju. Postoji mnogo načina na koje kućanstvo može smanjiti svoje račune, što će ovaj vodič danas obrađivati. Kad se ove mjere postave, začas ćete uštedjeti novac.

1Ažurirajte svoj sustav kotla

Nadogradnja sustava kotla može vam uštedjeti toliko novca koliko i stresa i vremena. Ako je vaš sustav kotla star, možda radi neučinkovito. Na primjer, jednostavne nadogradnje poput dodavanja a sustav povratka kondenzata mogu vam uštedjeti novac i vodu. Spremnik sakuplja vodu i vraća je u kotao koji stvara paru. Para se kondenzira i ciklus se ponavlja, što znači da ćete trebati koristiti manje vode.

Vaš kotao može biti uzrok iznude vaših mjesečnih računa za kućanstvo. Kotao preko Stariji od 15 godina mogu imati 70% manje učinkovitosti, što će uzrokovati skok vaših računa. Dakle, instaliranje novog kotla može dovesti do početnih troškova, ali s vremenom ćete uštedjeti tonu novca.

2Dodajte značajke za uštedu energije

Budućnost energije izgleda obnovljiva i održivija. Dodavanjem značajki uštede energije u vašu kuću poboljšavate okoliš i smanjujete račune. Instaliranje solarnih panela, korištenje ekoloških materijala, ugradnja učinkovite izolacije i nadogradnja prozora na dvostruko ostakljenje samo su nekoliko načina kako svoj dom učiniti energetski učinkovitijim.

3Isključite neiskorištene uređaje

Neisključivanje neiskorištenih uređaja jedna je stvar za koju smo svi vjerojatno krivi. Previše je jednostavno nakon dugog filmskog maratona ostaviti TV uključenim na utičnici. Ipak, mnogi od nas ne shvaćaju koliko mala stvar može značajno promijeniti vaše račune za energiju.

Na primjer, ako ste nedavno preuredili kupaonicu i dodali nove električne radijatore ili svjetla, isključivanjem tih uređaja kada se ne koriste možete uštedjeti oko 20 USD mjesečno.

4Kontrolirajte temperaturu grijanja

Ako vaš dom zahtijeva centralno grijanje, najvjerojatnije ćete imati previsoko postavljen termostat da ne biste bili i najmanje hladni. Koliko god je važno zadržati toplinu, nitko ne mora podesiti termostat na 30 Celzijevih stupnjeva. Smanjenje grijanja za pet ili deset stupnjeva može imati ogroman utjecaj na troškove vašeg računa za plin. Ako možete, pokušajte ga isključiti na nekoliko sati tu i tamo. Kontrolirajte grijanje i budno pazite na temperaturu, jer će niže temperature u konačnici značiti da novac možete uštedjeti lakše nego što mislite.

Ako tražite jednostavne načine kako smanjiti troškove mjesečnih računa za kućanstvo, integrirajte ova četiri koraka u svoj dom kako biste vidjeli razliku. Jednostavno isključivanje grijanja i ažuriranje bojlera mogu imati značajan utjecaj na cijenu računa za plin.

About admin

Check Also

Kokošinjac ili vege zakrpa? Ideje za samodostatnost |

Vrtlarenje i uzgoj peradi nisu trend već način preživljavanja. Obiteljima koje posjeduju okolno zemljište na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *