Home / spavaća soba dekor / 4 načina kako pripremiti dijete za prvi posjet zubima

4 načina kako pripremiti dijete za prvi posjet zubima

Djeca redovito trebaju zdravstvene preglede zuba kao i odrasli. Međutim, nisu sva djeca voljna i zainteresirana za posjet stomatološkoj klinici, posebno ako su u prošlosti imala strašno iskustvo u bolnici ili sa zdravstvenim radnikom. Pa, kako pripremiti dijete za stomatološki posjet?

1Upravljanje zubnom anksioznošću

Zubne tjeskobe, fobije ili strahovi ne smiju se zanemariti, posebno kod djece. Dijete može pokazivati ​​znakove stresa i anksioznosti kao što su znojenje, lupanje srca, plač, vika, povlačenje, panika ili nesvjestica.

Upravljanje tjeskobom kod zubara poduzima suradnju roditelja i stomatologa. Zubari često predlažu postupke sedacije kako bi ublažili stres i spriječili napade panike za djecu koja trebaju zubni tretman.

Evo ostalih načina na koje roditelji mogu pomoći svojoj djeci u zbrinjavanju zubne anksioznosti:

  • Naučite dijete izvoditi vježbe dubokog disanja.
  • Neka vaše dijete vidi slike, gleda video na ekranu ili druge oblike ometanja.
  • Naučite dijete da izvodi meditaciju.

2Učinite higijenske zubne aktivnosti zabavnima

Postoje mnogi zabavni načini kako navesti djecu na pranje zuba, poput korištenja četkice za djecu prilagođene djeci (s temom lika iz crtića) i snimanja videozapisa dok četkaju, poput onoga što vide na popularnim video platformama. Isti koncept možete koristiti u uvođenju stomatoloških posjeta svom djetetu.

Pogledajte ove zabavne savjete za higijenu zuba kako biste dijete pripremili za posjet zubima:

  • Glazbom operite zube: Zabavite se četkanjem svirajući omiljene dječje stihove svog mališana. To je zabavan način naučiti dijete kako pravilno prati zube, slijedeći pravo vrijeme i način.
  • Gledaj video: Neka vaš mališan gleda videozapise djece koja posjećuju stomatologe na mreži. Svakako prvo gledajte videozapise prije nego što dopustite djetetu da utvrdi pravu poruku sadržaja. Neki videozapisi mogu prikazati kako se djeca boje zubara kad prvi put posjete kliniku, što pokreće i hrani isti osjećaj i ideju vašem djetetu.
  • Igranje uloga: Budući da se djeca vole igrati, vi možete djelovati kao zubar i koristiti stomatološke alate-igračke za provjeru zuba svog djeteta. Nakon zabavne igre, procijenite spremnost i percepciju djeteta o stomatolozima postavljanjem pitanja poput “Volite li uskoro posjetiti pravog stomatologa?”.

3Održati sjednicu o zdravstvenom zdravlju

Svoje dijete možete postupno upoznati sa stomatologom tako što ćete prvo proći internetsku seansu ili seansu sa zdravljem. Stomatološke klinike nude telezdravstvene usluge koje uključuju korištenje digitalnih platformi i uređaja, poput pametnih telefona, tableta i računala, za sastanak s klijentima.

Kroz telehealth, vaše se dijete može sastati i pozdraviti s dječjim stomatologom koji vam također može pomoći da educirate svoje dijete o važnosti stomatoloških pregleda. Dječji stomatolog zna kako se nositi s djecom pacijentima. Dječji stomatolozi imaju duboke vještine za ublažavanje stresa i tjeskobe kod djece.

Učinite telehealth stomatološku sesiju zabavnijom skupljajući djetetove plišane igračke da biste mu se pridružili ovom novom aktivnošću. Neka vaše dijete pogleda kratki video o stomatologu prije stvarne seanse telezdravstva kako bi postavilo svoje raspoloženje za ovaj mrežni sastanak.

4Odgovorite na pitanja svog djeteta

Kada razgovarate o posjetu zubaru djetetu, očekujte mnoga pitanja poput: “Mama, je li bolno?” ili “Koliko dugo će mi zubar ukloniti zub?”

Djeca su pametnija nego ikad zbog lako dostupnih informacija koje vide na mreži i gledaju na televiziji. Oni već imaju ideju da stomatološki zahvati mogu biti zastrašujući zbog povezane boli. Međutim, ono što djeca ne razumiju u potpunosti jest kako funkcionira stomatološki postupak, zbog čega se boje straha od nepoznatog.

Stoga je važno odgovoriti na pitanja vašeg djeteta iskreno, ali nježno. Iako stomatološki zahvati nisu baš poput ugriza mrava, recite djetetu da je na raspolaganju sredstvo za otupljivanje ili anestezija kako bi bol umanjila.

Podijelite svoja osobna iskustva u vezi s posjetima stomatologu dok ste bili dijete. Priznajte svoje dječji strahovi i budite tu da slušate. Na kraju, najbolje oružje vašeg djeteta za pobjedu nad zubnom anksioznošću prava je informacija koja postavlja njegova očekivanja i izbjegava iznenađenja.

Zaključak

Roditelji danas trebaju biti kreativni u uvođenju novih stvari djeci. Ako vaše dijete prvi put treba posjetiti stomatologa, pokušajte primijeniti savjete podijeljene u ovom članku da vam pomognu. Imajte na umu da vaše dijete možda već ima ideju što radi stomatolog i može pokazivati ​​znakove stresa. Budite tamo kao najveća podrška djeteta za prevladavanje zubne tjeskobe.

About admin

Check Also

Djeluju li LED svjetla za rast?

Dom nije pravi dom bez žive biljke. Ali kako uzgajati zelje ako vaš dom nema …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *