Home / spavaća soba dekor / 4 jeftina načina da osvježite svoj dom za ljeto

4 jeftina načina da osvježite svoj dom za ljeto

Ako se u posljednje vrijeme osjećate zapelo, sezonski prijelazi sjajno su vrijeme za promjenu. Kad je napokon ljeto, vrijeme je da se otresete paučine hladnijeg vremena i započnete novi početak! Jedan od najjednostavnijih načina za to je promjena stvari u vašem domu. Izmamiti svoj prostor zabavno je i osjećati ćete se sjajno kad završite. Nekoliko malih projekata omogućit će vam da se osjećate sigurnije i ugodnije kad prijeđete u drugu polovicu godine. Evo naših prijedloga za male promjene koje mogu učiniti veliku promjenu u vašem domu.

1Budite kreativni sa svojim zidnim prostorom

Za one koji su novi u njihovom prostoru, ponekad može biti zastrašujuće početi ukrašavati zidove. Tamo je toliko površine za igranje. Za koji stil ideš? Koje boje želite dodati sobi? Čini se kao da imate puno pitanja na koja treba odgovoriti, ali u stvarnosti svaki vaš odabir dat će vašem domu zanimljiviji i osvježeniji izgled. Ispunite zid lokalnom umjetnošću za boho vibru ili dajte sobi osobniji pečat pomoću platneni kolaž slika svojih najmilijih. Zidovi su doslovno prazan prostor koji možete ispuniti stvarima koje volite, zato se nemojte bojati postati kreativni i zabaviti se.

2Pretvorite svoj dom u bujnu oazu

Tijekom pandemije, mnogi su naši prijatelji poludjeli, i to s dobrim razlogom. Ako već niste biljni roditelj, sada je vrijeme da se upustite u to. Biljke i cvijeće nevjerojatan su način da okrijepite vaš dom, jer dodaju živopisne boje u gotovo svaku sobu. Uz to, mogu biti nevjerojatno povoljni, osim nekih većih ili rijetkih pasmina.

Nemate zeleni palac? Ne brinite! Svaki je vlasnik biljke u jednom trenutku bio nov i s vremenom ćete postajati sve bolji. Preporučujemo da započnete s biljkama za koje je relativno lako brinuti, poput biljaka pothos ili žad. Obje su ove mogućnosti lijepe, ali i otporne, što znači da možete napraviti nekoliko pogrešaka, a da biljci previše ne naštetite. Uskoro ćete biti prijatelj koji svaki tjedan kupuje novu biljku!

3Promijenite boju i svoje raspoloženje

Kad god vam treba brzo osvježenje u sobi, lako ćete joj pružiti ažuriran osjećaj novim slojem boje. Međutim, ako zaista želite da vaš prostor bude nov, možda je vrijeme da napravite korak izvan svoje zone udobnosti. Odabir podebljane ili zabavne boje za unutrašnjost vašeg doma može u potpunosti promijeniti ton ili raspoloženje vašeg prostora. Svijetle i sretne boje mogu vas energizirati, dok toplije boje mogu učiniti da se stvari osjećaju ugodnije, ovisno o sobi. Za one koji se više boje predanosti, započnite sa samo naglasnim zidom. To vam može omogućiti da sobi dodate osobnost bez potrebe za stresom zbog promjene svakog kvadratnog centimetra prostora.

4Dodajte u kuhinju zabavan backcksplash

Kad smo već kod boje, ako je soba kojoj se želite osvježiti kuhinja, uzbudljivo novo backsplash je definitivno put kojim treba ići. Backsplash je dizajn u kuhinji, obično izrađen od pločica ili kamena, koji naglašava jedno malo područje prostora. Mnoge tvrtke prodaju gotove dizajne koje možete sami instalirati, ali ako ste spremni zaprljati ruke, možete ih i sami stvoriti pomoću obnovljene pločice ili novi materijali. Najbolji dio? Dobro izveden dizajn u kuhinji može je učiniti privlačnijom za potencijalne kupce, dugoročno dodajući vrijednost vašem domu!

Nakon više od godinu dana neprestanog boravka u svojim domovima, logično je da bismo se osjećali pomalo zaglavljeno i trebali bismo promjenu. Nadamo se da će vam ove projektne ideje pomoći da se otresete za ljeto u svom domu i svom životu!

About admin

Check Also

Adventski kalendar 2021. ‘Noćna mora prije Božića’: Noći vještica

Bilo je to davno, duže nego što se čini, da je Jack Skellington krasio naše …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *