Home / spavaća soba dekor / 3 savjeta kako biste znali je li vaša boja još uvijek dobra

3 savjeta kako biste znali je li vaša boja još uvijek dobra

Vrijeme selidbe se približava i pitate se biste li trebali kupiti novu boju. Kako znati je li vaša boja još uvijek dobra? Evo što trebate znati o očuvanju boje!

Spremite svoju boju pravilno od samog početka

Prije svega, bitno je zapamtiti da kontakt sa zrakom predstavlja jednu od najvećih prijetnji vašem slikarstvu. Stoga je bitno pravilno začepiti spremnik prije nego što ga spremite u garažu ili podrum. Kako biste znali pravu tehniku, možete pročitati naš članak o tome kako čuvati spremnike s bojom.

3 znaka na koja treba paziti

Kako prepoznati je li vaša boja još uvijek dobra

Jednom kad je vaša boja na skladištu, kako znati je li još uvijek dobra ili ne? Evo tri znaka na koja morate paziti:

1. Datum isteka valjanosti

Jeste li znali da većina boja ima rok trajanja? Pogledajte svoj spremnik, taj će datum obično biti naveden na vašoj naljepnici. Ako se bliži datum isteka i vaša je boja u bijelim nijansama, možete je koristiti kao temeljni premaz. Izvrstan način ponovne upotrebe i uštede novca.

2. Miris

Ako se pojave grudice ili neobičan miris, to je znak da vaša boja više nije dobra. Možete otići na jedno od naših mjesta za odlaganje kako biste reciklirali svoj spremnik.

3. Nasložite na paletu za kuhanje

Ako vaša boja dobro miriše, a rok trajanja nije prošao, odnesite svoj spremnik trgovcu da ga ponovno skuha. Otvorite staklenku i ako se na vašoj paleti za kuhanje ne zalijepe gusti naslage, boja je i dalje dobra!

Što će se dogoditi ako koristite boju koja više nije dobra?

Čak i ako to ne vidite na prvi pogled, stara boja može sadržavati plijesan. Ako koristite ovu boju, raširit ćete štetne plijesni svugdje gdje nanesete boju.

Osim toga, boja koja više nije dobra može negativno utjecati na pokrete valjka ili četke koju koristite, stvoriti poteškoće u sušenju i dati teksturu ili sjaj koji nije ono što želite!

Smrznuta boja – upozorenje na rizik od smrzavanja!

Budite oprezni, morate paziti da spremnike za boju ne čuvate na negrijanom mjestu, na primjer u garaži ili vanjskoj šupi. Većina proizvođača savjetuje da svoju boju ne čuvate na hladnom jer smrzavanje može oštetiti vaš proizvod. Isti princip vrijedi i za vruće temperature tijekom ljeta!

Jeste li znali da više od 550 trgovaca hardverom, obnovom i bojama ima kante za reciklažu u Quebecu? Najbliže mjesto odlaska možete pronaći jednostavnim unosom poštanskog broja na našoj web stranici. A ako ste znatiželjni, saznajte kako se vaša stara boja reciklira.

6 mitova i stvarnosti o slikarstvu

Objavljeno 11. srpnja 2019

6 mitova i stvarnosti o slikarstvu

About admin

Check Also

Najbolje temelje protiv starenja 2021: Formule multitaskinga za fine linije

Pomaknite se da biste vidjeli više slika Nema ničega što volim više od multitasking kozmetičkog …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *