Home / spavaća soba dekor / 3 razloga zbog kojih biste trebali izbjegavati bitke oko skrbništva

3 razloga zbog kojih biste trebali izbjegavati bitke oko skrbništva

Ako ste usred razvoda i imate djecu s bivšim supružnikom, predmet skrbništva definitivno će biti na stolu. Zapravo, to bi vam trenutno možda moglo biti najvažnije. Bez obzira jeste li majka ili otac svog djeteta, imat ćete razloge zašto želite djelomično ili potpuno skrbništvo nad svojom djecom. Na kraju, sve što želite je najbolje za vašu djecu – ali kad se vi i vaš bivši ne slažete oko toga kako to točno izgleda, stvari mogu postati ružne.

Postupak razvoda nikad nije zabavan, ali kad se uđe u bitku za skrbništvo, postupak postaje neprijateljski i težak. Uvijek je bolje međusobno riješiti stvari prijateljski, iako ponekad to jednostavno nije moguće. Evo tri stvari koje biste trebali znati o bitkama za skrbništvo prije nego što uđete u pravnu borbu za svoju djecu.

1Nitko stvarno ne pobjeđuje

Kad su u pitanju gadne skrbničke bitke, nema stvarnih pobjednika. Naravno, sudac će presuditi u nečiju korist, ali emocionalne posljedice ovog postupka mogu obitelji na značajan način rasturiti. Bez obzira slažete li se s presudom ili ne, iz sudnice za pritvor odlazit ćete osjećajući modrice, umor i emocionalno shrvanost.

Zašto je ovo? Jednostavno zato što biste, kako biste dobili puno skrbništvo nad svojom djecom Skrbnik djeteta morat će dokazati da njihov drugi roditelj nije sposoban brinuti se o njima. Ako isti tvrde protiv vas, tada će se sav vaš prljavi veš u paru emitirati na sudu, otkrivajući stare rane i stvarajući veću napetost.

2Većina odvjetnika želi izbjeći bitke pod skrbništvom

Iako biste mogli pretpostaviti da odvjetnici uživaju u skrbničkim bitkama jer to znači da će zaraditi višu stopu, to je sasvim suprotno od istine. Većina odvjetnika za skrbništvo nad djecom ne želi ići na sud jer su svjesni štete koju može nanijeti dotičnoj obitelji, posebno vašoj djeci. Čak i ako vaša djeca ne svjedoče, drama sudskog postupka duboko će ih utjecati.

Obiteljski odvjetnici žele zaštititi djecu u situaciji prije svega i pomoći će vam da pokušate riješiti skrbništvo izvan sudnice prije nego što pribjegnete saslušanju.

3Ne biste trebali uvlačiti svoju djecu u to

Naravno, vaša će djeca biti svjesna da se razdvajate i možda da se borite oko toga s kim mogu živjeti. Ključno je, međutim, da svoju djecu iz toga izbacite koliko god možete. Roditelji koji svoju djecu pokušavaju privući loše govoreći o drugom roditelju samo će požaliti zbog ove odluke. Razvod je djeci dovoljno težak, a da se oni ne moraju osjećati kao da biraju stranu.

Bez obzira na to slažete li se s eventualnom odlukom o skrbništvu, na kraju dana ipak ostajete roditeljski tim kad su djeca u pitanju. Pokušajte izbjeći sudnicu i riješiti svoje probleme bez dugotrajnog i skupog pravnog ročišta.

About admin

Check Also

Kokošinjac ili vege zakrpa? Ideje za samodostatnost |

Vrtlarenje i uzgoj peradi nisu trend već način preživljavanja. Obiteljima koje posjeduju okolno zemljište na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *