Home / spavaća soba dekor / 3 Internet opasnosti koje ciljaju djecu i kako ih zaustaviti |

3 Internet opasnosti koje ciljaju djecu i kako ih zaustaviti |

Djeca su uvijek bila ranjiva i lako ih je predvidjeti, što ih čini metom grabežljivaca i prevaranata. Na početku pandemije roditelji su smatrali da bi bilo prikladnije pratiti svoju djecu, pogotovo jer rijetko napuštaju dom. Istina je da još uvijek postoje potencijalni rizici čak i kad je cijela vaša obitelj okupljena u kući. Takva opasnost krije se ispod pametnih telefona i tableta koje vaša djeca ne puštaju.

Godinama su roditelje upozoravali da je internet opasno mjesto za djecu. Međutim, budući da je obrazovni sustav bio prisiljen prijeći na internetsko učenje, djeci više nije moguće ograničiti internetski pristup. Još jednom vladaju roditelji i moraju poduzeti inicijativu za podizanje internetske sigurnosti za svoju djecu.

Internet opasnosti na koje treba paziti

Ključno je znati kako internet aktivnosti već predstavljaju opasnost za vašu djecu. Ne zaboravite da su još uvijek mladi i najčešće ne znaju što rade i kako to može utjecati na njihov život.

Internet za vašu djecu nije ništa drugo doli alat koji mogu koristiti za učenje, igranje i povezivanje s prijateljima. Međutim, ovdje mrežni grabežljivci čekaju priliku da im se prikradu i ciljaju ih.

Postoji širok raspon rizika i opasnosti koji mogu utjecati na vašu djecu na mreži. Neki od njih su:

1Seksualno iskorištavanje

Zbunjujuće je kako seksualni grabežljivci neprestano pronalaze načine za iskorištavanje djece. Kao da su se i oni naučili prilagođavati i odlučili migrirati na web stranice društvenih mreža na kojima mladi ljudi idu na mrežu. Web mjesta poput Facebooka praktički nude centralizirane informacije o djeci, uključujući njihovo puno ime, fotografije, mjesto, pa čak i osobne interese.

Da biste spriječili da vaše dijete postane žrtvom ove vrste opasnosti s interneta, educirajte ga o tome kako pravilno koristiti društvene mreže Savjeti za Beryllium Info Sec. Vaša je odgovornost roditelja da procijenite smatra li se određeni mrežni susret vašeg djeteta s nekim crvenom zastavom ili ne. Upoznajte one ljude koji kontaktiraju vaše dijete i saznajte kako su saznali podatke o vašem djetetu.

Istraživanje različitih crvenih zastavica na koje treba pripaziti u vezi internetske sigurnosti djece. Također će vam pomoći naučiti kako se nositi s takvim situacijama.

2Cyber ​​maltretiranje

Nasilje je još jedna društvena stigma koja se čini da se razvija unatoč kontinuiranim naporima u borbi protiv nje. Nasilnici sada preuzimaju internetski svijet i ako ne budete dovoljno oprezni, vaša bi im djeca mogla biti sljedeća meta. Cyber ​​maltretiranje definira se kao bilo koja elektronička aktivnost koja se okarakterizira kao prijeteća, agresivna i zlobna. Može biti u nekoliko oblika kao što su Facebook komentari i oznake ili e-pošta i osobne poruke putem platformi za razmjenu poruka kao što su Messenger ili WhatsApp.

Ono što možete učiniti je razgovarati sa svojom djecom o tome, tako da će oni prepoznati kada ih već maltretiraju putem interneta. Recite im da mogu računati na vas bilo kada i da ćete biti tu da ih zaštitite od bilo koga.

Provjerite njihove osobne poruke i saznajte kako obično provode vrijeme na mreži. S kime komuniciraju? Igraju li uvijek internetske igre ili provode vrijeme na svojim računima na društvenim mrežama? Raspravite s njima o opasnostima od prevelike izloženosti na mreži. Upoznajte ih s etiketama o igranju na mreži, kao i na što treba pripaziti kad god ih netko pokušava dobiti ili stupiti u interakciju s njima.

3Izloženost dobno neprikladnom sadržaju

Sadržaj neprikladan za dob može se kretati od ružnih riječi, napada, zlouporabe alkohola ili droga do govora mržnje i seksualnih slika. Nemoguće je cenzurirati sve što dosegne vaše dijete na mreži, pa biste trebali postaviti roditeljsku kontrolu.

Postoji softver za roditeljski nadzor koji možete kupiti i instalirati u uređaje svog djeteta. Softver vam omogućuje prilagodbu i izmjenu postavki privatnosti po potrebi. Također možete blokirati određeni sadržaj i web mjesta za koja mislite da predstavljaju opasnost za vaše dijete.

Zaključak

Internet je tu da ostane, a isto tako i opasnosti koje s njim dolaze. Nije moguće ograničiti dijete da koristi internet, ali to ne znači da više ne možete osigurati njegovu internetsku sigurnost.

Poznavanje ovih potencijalnih opasnosti na internetu može im značajno pomoći u zaustavljanju. Ključno je educirati ne samo sebe već i svoju djecu. Podsjetite ih da ne dijele mrežu, posebno svojih osobnih podataka. Najviše od svega, održavajte otvorenu komunikaciju između vas i vaše djece, tako da će znati da mogu računati na vas kad god se osjećaju napadnutima ili nesigurnima na mreži.

About admin

Check Also

Djeluju li LED svjetla za rast?

Dom nije pravi dom bez žive biljke. Ali kako uzgajati zelje ako vaš dom nema …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *