Home / kućni dekor / 22 najnevjerojatnije ideje za dizajn pergole za zasjenjenje na otvorenom

22 najnevjerojatnije ideje za dizajn pergole za zasjenjenje na otvorenom

Ljeto je vrijeme za uživanje u vanjskim životnim prostorima – terasi, vrtu, balkonu ili popločanom dijelu, no ipak razmislite o tome da uživate u njima u hladu jedne od ovih fantastičnih ideja dizajna pergole. Ovisno o tome gdje živite, posjedovanje pergole u dvorištu može biti važan detalj koji će vas zaštititi od elemenata. Gdje ćete postaviti pergolu, također može utjecati na odabir materijala.

Ako imate vrt, izvrsne su prirodne pergole s vinovom lozom ili biljkama penjačicama. Posadite ih s dovoljno vremena da pokriju strukturu, tako da ćete moći uživati ​​u dodatnoj sjeni. Ako je to terasa, također možete birati između prirodnih materijala kao što su trska, drvo ili bambus, ali ako tražite trajnu i dugotrajnu tkaninu, platno ili tkanine s anti-UV tretmanima bit će vam najbolja opcija.

Ne isključujte nove pametne pergole koje vam omogućuju daljinsko upravljanje njihovim radom putem pametnog telefona! Pogledajte u nastavku neke nevjerojatne ideje za dizajn pergole koje će vas potaknuti da je dodate u svoj vlastiti životni prostor na otvorenom. Obavezno pogledajte ispod svake slike za više detalja i izvora.

Reci nam: Koja vas je od ideja za dizajn pergole najviše nadahnula i zašto u komentarima ispod!

ideje za dizajn pergole-blagovaonica na otvorenom

ideje za dizajn pergole-blagovaonica na otvorenom

1. Dizajn pergole u dvorištu. Grede ove pergole bile su postavljene za optimalno pokrivanje suncem. Fenjere je izradila tvrtka u Santa Barbari pod nazivom Steven Handelman Studios. Uključeni su u strukturu pergole i rade na prekidaču u kući. Vanjski namještaj od tikovine su Smith i Hawkin, koji se mogu naći na Targetu – slično se može naći u Restoration Hardware ili Gloster. Jastuci su od Hardvera za restauraciju. Terasa je približno 10 × 20. (preko Carol Abbott)

ideje za dizajn pergole

2. Dizajn pergole pričvršćen za kuću. Tradicionalna terasa kuće zasjenjene pergolom u San Franciscu u Kaliforniji. Stolice su tvrtke Restoration Hardware. (preko Lauren Nelson Dizajn)

pergola-ideje-dizajna-kuhinja na otvorenom

3. Vanjska kuhinja i blagovaonica. Vanjska kuhinja prekrivena pergolom doma u Minnesoti. (preko Mamin dizajn)

ideje za dizajn pergole

4. Sklonište krošnji dvorišnog drveta. U dvorištu Midwestern-a pergola nudi zasjenjenje prirodnog kamena i vanjskog kuhinjskog otoka gotovog od Dektona. Prostor za kuhanje i blagovanje također je zaštićen krošnjama bora. Otvoreni kuhinjski otok i bar imaju prostor za kuhanje i pripremu, zajedno s prigušenim privjesnim svjetlom. Ovaj opuštajući prostor savršen je za zabavu. (preko Inspire Dizajn-Izgradnja)

ideje za dizajn pergole

5. Pergola sa stupcima. U dvorištu dvorišta kuće u Marylandu nalazi se pergola izrađena po mjeri od grubog piljenog cedra. Proizvodi Sikkens korišteni su za mrlje i brtvilo. Unutar stupaca nalaze se stupovi veličine 8 × 8 ″ za koje je pergola pričvršćena. Podnice su s uzorkom Pennsylvania Bluestone. (preko OKOLINA Pejzažna arhitektura + graditeljstvo)

ideje za dizajn pergole-dnevna-soba-s-kaminom na otvorenom

6. Vanjski kamin i pergola. Ova ugodna vrtna terasa u prijelaznom stilu sadrži vanjski namještaj tvrtke Restoration Hardware. Jastuci i stol izrađeni su po mjeri. (preko Eugenia Jesberg Dizajn interijera)

ideje za dizajn pergole

7. Pozivanje vanjske terase. Ova oaza na otvorenom potiče ugodan život izvana. Trpezarija na otvorenom ispod sjenovite pergole nadopunjena je ugodnim životnim prostorom s udobnim jastucima i jastucima s pogledom na blistavi bazen. (preko Kuća lijepa)

ideje za dizajn pergole-s-pogledom-na-mediteransko more

8. Reed Pergola Terasa. Krovovi od prirodnog vrijesa, trske ili pletera sastoje se od grana ovih materijala satkanih pocinčanom žicom koje sprečavaju oksidaciju, stvarajući više ili manje gustu površinu. Kupuju se u rolama, a postoje i umjetne verzije. Ova struktura sjene pruža ugodan predah s udobnim namještajem i pogledom na mediteransko more. Stolice Acapulco možete pronaći na CB2. (preko Namještaj)

ideje za dizajn pergole

9. Oaza dvorišta. Vanjska dnevna soba u Wisconsinu zasjenjena je pergolom s udobnim pletenim namještajem. Baklje Tiki pružaju prekrasan večernji ambijent. (preko Edmunds Studios Photography za izvođača Moderni dizajn rubova)

ideje za dizajn pergole-francuski-provincijski

10. Lučna pergola. Ako vam se sviđa francuski provincijski izgled, ova slamnata pergola pružit će savršenu estetiku. Obroci na otvorenom okruženi zasadima u saksiji pružaju opuštenu atmosferu. (preko Carex dizajn)

ideje za dizajn pergole

11. Kuća uz bazen Pergola. Kuća na bazenu ima produžetak pergole koji zasjenjuje viseći krevet za ljuljanje. Idilično mjesto za drijemanje nakon kupanja u bazenu! (preko Mamin dizajn)

pergola-dizajn-ideje-vinove loze

12. Pergola s lišćem. Kuća u obrtničkom stilu u Seattlu nudi ovu bujno pokrivenu oazu. Fuksije u visećim košarama daju šarenilo ovoj vanjskoj palubi. (preko RD Interijeri)

ideje za dizajn pergole-s-ognjištem

13. Pergola s drvenim tonom iznad terase. Terasa dvorišta kuće u Boiseu, Idaho, ima zasjenjenu pergolu s polukružnim kamenim sjedećim dijelovima oko ognjišta. Na suprotnoj strani je blagovaonica. (preko Yardscapes Sjeverozapad)

ideje za dizajn pergole-vruća kada

14. Pergola od stakloplastike koja pokriva kadu. Pergola ne samo da pomaže definirati ovo vanjsko lječilište, već nudi i sklonište od elemenata. Pergola od stakloplastike je iz Arbors Direct. Riječ je o pergoli 8 ‘x 14’ (post to post). Nosač je dvostruka unaprijed izrađena stakloplastika 2 × 8 (drvo će se objesiti s ovom udaljenošću). Pošta je stakloplastike dimenzija 8 x 8 cm. Panele izrađuje AKRILIT – dvoslojni pleksiglas koji se puno koristi u staklenicima. Podovi od kamenih ploča nazivaju se Natural Blue Pennsylvania Bluestone. (preko Fine Decks Inc.)

ideje za dizajn pergole-blagovaonica na otvorenom

15. Pergola od tkanine. Platnene pergole vrlo su udobna i izdržljiva opcija za vašu terasu. Tkanina štiti od elemenata i možete je instalirati s drvenim stupovima, aluminijskim ili metalnim konstrukcijama. (preko Namještaj)

ideje za dizajn pergole-s-kaminom

16. Pergola s kaminom. Pergola je cedrovina, nedovršena i prirodno oветrena. Popločivači definiraju ovaj vanjski prostor dok naslagani kameni kamin pruža toplinu i ambijent. (preko Dizajn zelene jabuke)

ideje za dizajn pergole-blagovaonica na otvorenom

17. Pergola drapirana vinovom lozom. Seoska kuća iz 16. stoljeća na toskanskoj obali ima pergolu u kojoj do 25 gostiju može objedovati pod stoljetnom glicinijom koja cvate u mjesecima ožujku i lipnju. Tijekom ljeta možete uživati ​​u opuštajućim obrocima pod ovom rustikalnom pergolom, uz stol i stolice iz kojih dolazite Još jedan. (preko Veranda)

ideje za dizajn pergole-blagovaonica na otvorenom

18. Pergola sa svjetlima. Nakrijte svoju terasu zaštićenu pergolom svjetlima i jednostavnim lusterima za očaravajući vanjski prostor za blagovanje. (preko Namještaj)

ideje za dizajn pergole-sa-svjetlima-noćni pogled

19. Pergola osvijetljena osvjetljenjem. Kuća u Los Angelesu ima ovu prekrasnu rustikalnu drvenu pergolu, zasjenjujući vanjski životni prostor koji je spreman za zabavu. (preko Baker Patios)

pergola-s-vinovom lozom

20. Drvo sa zelenim krovom. Wisteria je nevjerojatna biljka penjačica kojom možete prekriti vrtnu pergolu. Listopadan je, a glavna atrakcija su mu aromatični cvjetovi koji mogu biti ružičasti, lavandini ili bijeli. Otporan na hladnoću, izložite ga izravnoj sunčevoj svjetlosti radi plodnog cvjetanja. Zahvaljujući suspendiranim grozdovima, ova vanjska blagovaonica odaje čarobni oreol. (preko Namještaj)

vanjski bar prekriven pergolom

21. Vanjski bar prekriven pergolom. Prolazni prozor kuhinjske trake otvara se i izbacuje za 90 stupnjeva. Ovo fantastično vanjsko zabavno područje idealno je smješteno tik uz bazen. (preko Obnova tri ptice)

dnevna soba s natkrivenom pergolom

22. Pergola i drveni vodoravni zid. Pergola U dvorištu kuće u San Franciscu nalazi se ova terasa u stilu seoske kuće s blagovaonicom na otvorenom i roštiljem. Izvorne sadnje dodaju ukupnu estetiku. (preko Arhitekti uzvišenja)

louvered-pergola-idea

23. Žalobna pergola za povišenu zabavu. Ova prekrasna paluba za ipe može se pohvaliti modernim popločanim zidom kamina, drvenim zidom s naglaskom na drvo, hladnjakom za pivo s slavinom za bure, kabelskim ogradama, krovnom pergolom s otvorom, vanjskim grijačima i vanjskom rasvjetom. Idilan prostor za zabavu gostiju ili opuštanje i gledanje televizije s obitelji.

Čitate članak koji je uredio https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

15 najljepših kuhinja s bijelom pločicom podzemne željeznice

Unesite osvježavajući izgled u svoju kuhinju s super trendovskim bijelim pozadinskim pločicama podzemne željeznice, stvarajući …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *