Home / kućni dekor / 2021. Trendovi dizajna: što je novo i izvan

2021. Trendovi dizajna: što je novo i izvan

Prošli tjedan zamolio sam sve da predaju zahtjeve za objavu bloga putem Instagramai primio sam ogromnu količinu zahtjeva „2021 trend“. Da budem iskren, nisam velik u trendovima. Pokušavam se držati onoga što volim, imajući na umu dugovječnost i dizajnirati svoj dom prema svojim osobnim željama. Međutim, trendovi su sveprisutni i ponekad neizbježni … oni su znak vremena. Htjeli mi to ili ne, trendovi utječu na našu estetiku, stil i dom. Mislim da je važnije biti svjestan trenutnih trendova, uravnotežiti ih s bezvremenskim i klasičnim opcijama i razumjeti kako možemo izbjeći one koji brzo nestaju. Kliknite za moje mišljenje o tome što će biti “unutra” i “vani” za godinu koja slijedi … uzmite u obzir ove moje službene prognoze!

2021. Trendovi dizajna: što je novo i izvan - roomfortuesday.com Izlazi sa starim, ulazi s novim … tako se kaže. Prvo ću podijeliti trendove koje sam spreman vidjeti iza sebe 2020. godine. Predgovorit ću to rekavši NARAVNO da postoje iznimke jer se uglavnom radi o načinu na koji je nešto instalirano, uz što je uparen i cjelokupnom tretmanu i dizajn prostora, ali većinom … Osjećam se kao da su to prilično precizno i ​​da su se dizajneri složili od nedavno.

Koliko god volio i cijenio oštar, bijeli i teksturni prostor, spreman sam vidjeti više interijerskih osobnosti umetnutih u godinu pred nama. Predviđam da ćemo tijekom kretanja tijekom 2021. primijetiti više tamnih, hrabrih i živopisnih planova dizajna. Nadam se i više uzoraka i zanimljivih tekstura, bilo da se to nalazi u tekstilu, zidnim oblogama ili namještaju.

2021. Trendovi dizajna: što je novo i izvan - roomfortuesday.com

VAN …
 1. Sve bijelo Sve // jesam vrlo dosadno svijetlim bijelim prostorima … eto, rekao sam. Ta osnovna, bijela paleta može se osjećati klinički, nadahnuto i lako (na loš način). Spreman sam vidjeti više interijera u narednoj godini i predviđam da ćemo tijekom sljedećih mjeseci početi primjećivati ​​više tamnih, hrabrih i živopisnih planova dizajna. Radujem se što ću vidjeti prostore koji se stvarno probijaju kraj dosadne bijele palete – i očito nisam sam. Sarah iz MyDomaine intervjuirao me zbog članka i mnogi kolege dizajneri složili su se … očito je to popularan pojam.
 2. Ponavljanje istog prostora iznova i iznova // Budimo stvarni … u proteklih godinu dana siguran sam da su mnogi od nas iskusili bezumno pomicanje po društvenim mrežama, gdje se čini da sve izgleda isto. Čini se kao da ljudi ponavljaju isti prostor ili gledaju iznova i iznova. U tome nema domišljatosti i kreativnosti, a to je siguran način da postignete izgled koji će uskoro izaći iz mode. Kao dizajnerica, zadnje što želim da izgleda moj dom je nečiji. Nadam se da će 2021. donijeti više osobnosti, samoizražavanja, kreativnosti i hrabrosti dizajnirati na način koji će vas učiniti sretnima i osjećati se kao kod kuće u svom domu.
 3. Otvoreni tlocrti // Čak i prije pandemije, nikada nisam bio ljubitelj otvorenih tlocrta. Mislim da se u vrlo velikim sobama koje krvare mogu osjećati hladno, nepozvano, a negativni prostor može izgledati neodoljivo. Puno bih radije volio više, ugodnih prostora s namjenom. Mislim da nam daju priliku da budemo kreativniji, namjerniji i uvijek pružaju privlačnu pozadinu. Mislim da nam je 2020. pomogla da nam pokažu da su ti bezvremenski podovi i funkcionalni i lijepi. Pretpostavljam da ćemo 2021. godine vidjeti daleko manje otvorene konceptualne kuće.
 4. Vrata za staje // Osim ako ne živite u stvarnoj seoskoj kući (na farmi) ili u vrlo industrijskom prostoru, mislim da su vrata štala nedostatak dizajna. Borim se s njima jer postoji toliko mnogo boljih alternativa. Bio bih sretan kad bih vidio one koji su zaostali u 2020. godini.
 5. Brzi namještaj // Možda su moje godine ili ova životna faza, ali prošla su vremena brzog namještaja. Mislim da većina nas traži dobro izrađene, izdržljive komade koji će izdržati vremensku probu – u smislu stila i fizičkog držanja. Mislim da su mnogi od nas ekološki svjesniji nego ikad prije i ne sviđa im se ideja da cijelo vrijeme moramo zamijeniti velike predmete, poput namještaja. Evo kvalitetnih komada, dobre izrade i više uštede za berbu u godini koja dolazi! Mislim da je novi standard izrađen do kraja, za razliku od IKEA proizvoda s ravnim pakiranjem.

2021. Trendovi dizajna: što je novo i izvan - roomfortuesday.com Da zaokružim stvari, vidio sam puno predloženih stvari koje su „izašle“ za 2021. godinu (trenutno ima puno ovih članaka o trendovima) i ne slažem se s mnogima od njih: pločice podzemne željeznice, hladni tonovi boje, mramor itd. na što kažem, NIKAD! Neke će stvari uvijek ostati u stilu, bez obzira na to koliko se često koriste. Opet, razmislite o tome kako umetnuti te materijale na način koji će izdržati vremensku probu. Jeste li spremni prijeći na nove trendove koje očekujem vidjeti u narednoj godini?

2021. Trendovi dizajna: što je novo i izvan - roomfortuesday.com

U…
 1. Višenamjenske sobe // 2020. definitivno nam je pokazao da su sobe vrjednije ako služe u više svrha. Provodeći toliko vremena kod kuće, naučili smo da se naši domovi moraju truditi za nas. Mislim da ćemo to početi vidjeti u sljedećoj godini …. sobe za goste koje su dvostruke kao kućni ured ili pružaju radni prostor itd.
 2. Boja i uzorak // Kao što sam već spomenuo, predviđam da ćemo u dizajnu i interijeru kuće vidjeti više hrabrih uzoraka, boja i osobnosti. Boja se uvelike vratila!
 3. Dimenzionalni materijali // Pretpostavljam da ćemo se i dalje fokusirati na dimenzionalne građevinske materijale, kao što su mlinovi, dijelovi pločica i završni materijali.
 4. Obrade teksturnih zidova // Jeste li u posljednje vrijeme primijetili više tretmana zidova travom, rimskom glinom i venecijanskim gipsom? Predviđam da će teksturalni i taktilni tretmani zidova biti veliki 2021. godine.
 5. Domovi koji odražavaju njegove stanovnike // Ako nas je 2020. čemu naučila, to treba prihvatiti stvari koje nas čine sretnima i funkcionalne su za naše obitelji kod kuće. Bacite dizajnerska “pravila” kroz prozor i učinite ono što je najbolje za VAS. Prilagodite svoj dom prema svojim potrebama, umetnite svoju osobnost i uživajte u stvaranju prostora u kojem volite živjeti.
 6. Prirodni materijali // Kao i obično, zalažem se za upotrebu prirodnih materijala. Još uvijek mislim da će pamuk, lan, juta, sisal, koža, moher i prirodna vlakna biti popularni u godini koja dolazi. Bez obzira kupujete li tretmane za prozore ili prostirke, s klasičnim prirodnim materijalom ne možete pogriješiti. Zdravi tekstil i namještaj također bi mogli biti velika tema ove godine. Prošlo je vrijeme sintetičkih, neprirodnih materijala koji bacaju štetna vlakna.

2021. Trendovi dizajna: što je novo i izvan - roomfortuesday.com Jesu li to uopće trendovi? U mojoj su knjizi gore spomenute teme uvijek u stilu … što mislite? Postoji li trend koji s nestrpljenjem iščekujete ostaviti iza sebe 2020. godine? Koje ćete trendove predviđati u dizajnu kuće u godini koja dolazi? Uvijek je zabavno i nezgodno prognozirati! Nadam se da nisam nikoga uvrijedio. Ispričavam se onima koji volite vrata staje i otvorene koncepte tlocrta – kao što sam rekao … postoji način da se to dobro izvede, ali većina je ja. Sretan utorak!

Mogli biste i voljeti

 • Napomena: Inspirativne veze i ažuriranja - roomfortuesday.com

  S Božićem koji je ostao za nekoliko dana, želio sam uvrstiti još jedan vrijedan pažnje ove godine. Danas pripremam blagdansko pečenje za sutrašnji post na blogu, ali gomilam …

 • Kako odabrati uređaje koji odgovaraju vašem proračunu - roomfortuesday.com

  Jedna od najtežih odluka prilikom dizajniranja kuhinje je odabir uređaja. Postoji mnoštvo opcija, među kojima možete odabrati toliko poznatih robnih marki i mnoštvo funkcija za …

 • Bezvremeno u odnosu na trendove: odabir najboljih završnih dijelova i namještaja za vaš dom - roomfortuesday.com

  Kad sam napisao post o dizajniranju kohezivnog doma koji teče, natjerao me na razmišljanje o drugoj temi o kojoj me često pitaju: kada biste trebali slijediti trend …

 • Volim predviđati trendove interijera za godinu koja slijedi, posebno boje boja. Ako postoji neki element dizajna, osjećam se samouvjereno – to je teorija boja. Zaista uživam raditi s bojama, miješati, …

About admin

Check Also

21 pametnih i praktičnih ideja za uštedu prostora za vašu malenu praonicu rublja

Ako negdje u svom domu imate malenu praonicu rublja ili samo kutak za pranje rublja, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *