Home / kućni dekor / 20+ sjajnih ideja za staklenike u dvorištu za ljubitelje vrtlarenja

20+ sjajnih ideja za staklenike u dvorištu za ljubitelje vrtlarenja

Ako imate ljubav s biljkama i cvijećem, zašto onda ne biste stvorili inspirativnu strukturu staklenika upravo u svom dvorištu. Staklenici mogu ponuditi niz kreativnih ideja, od mjesta za uzgoj biljaka do vlastite dnevne sobe u zatvorenom i otvorenom. Oni također mogu pružiti privlačno žarište u dvorištu, mjesto za sađenje biljaka i opuštanje u tropskoj oazi.

Uživajte u svom stakleniku tijekom cijele godine dodavanjem ugodnog kutka unutra. Ovaj dvorišni staklenik može biti tik uz vaše vrtove na otvorenom, dodajući dodatnu prednost šupe za lončanice. Može vam pružiti vrtni raj i svjetlosnu terapiju istodobno – posebno tijekom dugih zima.

Staklenici stvaraju mikroklimu koja vam omogućuje uzgoj biljaka, biljaka i povrća, bez obzira na elemente na otvorenom. Ove zatvorene konstrukcije mogu se izraditi samostalno ili po mjeri za vaš prostor tako da se savršeno uklapa u vaše dvorište. U nastavku potražite neke nevjerojatne ideje kako izgraditi vlastiti staklenik u dvorištu!

Reci nam: Koja vas je od ideja za staklenike u dvorištu najviše nadahnula i zašto u komentarima ispod!

rt-bakalar-staklenik-eksterijer

1. Staklenik Cape Cod. Ovaj lijepi stakleni i čelični staklenik s kamenim temeljima okružen je lončanicama i bujnim zelenilom. (preko Graditelji staklenika BC)

prekrasan-staklenik-interijer

2. Prekrasan prostor za staklenike. Ovaj staklenik s čeličnim okvirom od 320 četvornih metara može podnijeti tuču i jake vjetrove zajedno s jakim, mokrim proljetnim snijegom. Betonski temelj prekriven je šljunčanim podom. Ovaj prostor omogućuje i horizontalnu i vertikalnu sposobnost uzgajanja, dok pruža dovoljno prostora za sjedenje, opuštanje i uživanje u onome što staklenik može ponuditi. (putem CSI staklenika za hobije)

staklenik-s visećim biljkama

3. Staklenik s visećim biljkama. Ovaj staklenik sadrži viseće košare s bujnom vegetacijom i podignut krevet s vodoskokom. Kameni pod za trajnost i malo održavanja. Tu je i sudoper za zalijevanje. (preko BC graditelji staklenika)

Engleski-vrt-staklenik-šupa-eksterijer

Engleski-vrt-staklenik-šupa

4. Engleska vrtna staklenička šupa. Gornje viseće police imaju svjetla za uzgoj koji nadopunjuju prirodno svjetlo za cjelogodišnje uzgoj biljaka. Rešetkaste police omogućuju prolaz vode kroz cigleni pod. Crijeva čine zalijevanje biljaka povjetarcem. Vanjski dio ovog staklenika ima ciglom obložen temelj. (preko Karen Aitken i suradnici)

suvremena-staklenik-šupa

suvremena-staklenička-šupa-ulazna vrata

5. Suvremena šupa za staklenike. Ovaj je veličanstveni staklenik izrađen po mjeri, nudeći obilje prirodnog svjetla za uzgoj biljaka u zatvorenom. Prekrasni vrtovi okružuju ovaj staklenik za ljetno uživanje u Seattlu u Washingtonu. (preko Arhitektonsko staklo / Greg Carman)

povrtnjak-vrt-staklenik

6. Staklenik s povrtnjakom. Dvozidni staklenik od polikarbonata s valovitim metalnim vrtnim krevetima. Doista produktivan staklenik! (preko Graditelji staklenika BC)

vrt-staklenik-i-lječilište-eksterijer

vrt-staklenik

vrt-staklenik-ulaz

vrt-staklenik

vrt-staklenik-sa-spa-om

7. Vrtna soba sa spa centrom i staklenikom. Staklenik je povezan s vrtnom sobom sa spa centrom. U stakleniku tropske biljke rastu zimi, dok povrće i cvijeće započinju za proljeće. Krov od pleksiglasa spaja staklenik s grijanom vrtnom sobom. Plastične klupe koje drže betonski blokovi čine jednostavan sustav klupa. Police s ormarima od žice dodaju dodatni prostor za biljke. Kamen od graška od 3/8 with s drenažnom cijevi ispod pomaže u održavanju poda suhim. (preko Vrtnarske vrtne usluge)

staklenik-solarij

8. Solarij za staklenike. Podignuti kreveti s nizovima sorti okružuju mali prostor za sjedenje, idealan za izležavanje ili čak rad od kuće! Navijači pomažu u održavanju prostora hladnim. (preko Staklenici Meridian Estate)

staklenik-život-vanjski

život u stakleniku

9. Život u staklenicima u dvorištu. Ovaj staklenik u industrijskom stilu izrađen je po mjeri, a dimenzije su mu 60 ′ sa 20 ′ ili 1200 četvornih metara. Unutrašnjost staklenika čini savršeno mjesto za zabavu ili opuštanje. (preko Groundswell Design Group)

staklenik-šupa-krov

10. Krov za probijanje staklenika. Jedinstveni samostojeći nagib koji hvata maksimalno dostupnu sunčevu svjetlost tijekom dana. (preko Graditelji staklenika BC)

reciklirano-staklenik-eksterijer

reciklirano-staklenik-ulaz

11. Reciklirani staklenik. Oštećena štala sa štapićima pretvorena je u eklektični staklenik. Neusklađeni komadi obnovljenih prozora diktirali su izgradnju staklenika. Na podovima su prerađene opeke s kamina s prijelaza stoljeća iz susjedne kuće. (preko Sarah Greenman)

staklena kuća u vrtu

staklena kuća-u-vrtu-sa-zelenim krovom

12. Staklena kuća u vrtu. Ova moderna staklena kućica ima pregradni zid (suprotna strana ima plinski kamin) koji odvaja dnevni boravak od staklenika. Jedna strana ima polirani betonski pod, dok staklenička strana ima šljunak. Okvir je obojen čelikom s aluminijskim kliznim staklenim vratima. Stakleni krov pokriva staklenik, dok s druge strane ima zeleni krov s izvornim travama. (preko Arhitekti Flavin)

staklenik-šupa

13. Šupa za staklenike. Rustikalni dodatak staklenika s drvenim koritom za biljke. Biljke u saksiji postavljaju prozor za dodatnu sunčevu svjetlost. (preko step3studio)

a-staklenik

14. “Zeleni” staklenik. Ručno izrađeni staklenik od aluminija. Boja staklenika stapa se s okolnim okolišem. Središnji ulazni trijem ima dvostruka vrata za lak pristup. Unutrašnjost nudi dovoljno prostora za smještaj različitih uzgajališta. (preko Hartley Botanić)

rustikalno-stakleničko-skrovište

15. Začarani skriveni staklenik. Prekrasan rustikalni staklenik od drveta i stakla. (preko Metrofolia Inc. generalni izvođač)

Englesko-staklenik

Englesko-staklenik

16. Engleski staklenik. Ovaj spektakularni staklenik u Greenwichu u državi Connecticut sadrži obilje visećih košara i polica ispunjenih biljkama u saksiji. (preko Hartley Botanić)

vrt-staklenik

17. Vrtni staklenik. Urbana farma u Austinu u Teksasu ima ovaj mali staklenik pored velikog vrta s krevetima i šetnicama. Uobičajene PVC cijevi od 1/2 were korištene su za izradu jeftinih vrtnih obruča za pokrivanje biljaka od izravne sunčeve svjetlosti. (preko B. Jane Gardens)

lončanica-šupa-staklenik

18. Staklenik u loncu. Staklenik se može koristiti i kao šupa za lonce. Ovaj ima viseće košare koje iskorištavaju neprekidnu sunčevu svjetlost kroz stakleni strop. Drveni pod se koristi za trajnost. (preko Graditelji afiniteta)

vikendica-staklenik

19. Vikendica Staklenik. Staklenik u Danskoj čini okvir za ugodan vanjski prostor s ležaljkom Olano Solseng u neobrađenom prirodnom ratanu iz ILVA. Biljke i povrće rastu u ovom zatvorenom i otvorenom prostoru, koji se također koristi kao ugodan kutak za uživanje tijekom cijele godine. (preko Bolig Magasinet)

ugodno-uradi sam-staklenik

20. Ugodan staklenik „uradi sam“. Dovršavanju ovog prekrasnog staklenika trebalo je sedam mjeseci, ovaj je prostor prepun bujne vegetacije. Ušuškano unutar drveća, to je čarobno mjesto koje donosi radost, razmišljanje i iscjeljenje. A Viseća viseća mreža Boho je idilično mjesto za uvijanje na popodnevnoj siesti. (preko Staklenik kuće Vaughn)

staklenik-zimski vrt

21. Konzervatorij u staklenicima. Ovaj nevjerojatni staklenik bio bi krajnje mjesto za osjećaje nadahnuća – negdje za slikanje i slušanje glazbe okružene prekrasnim cvijećem i sunčevom svjetlošću. Velika lisnata biljka koja se mota u kutu ovog prostora dodaje tropski osjećaj. (preko @beldicountryclub)

kreveti za staklenike i podignute

22. Staklenik i podignuti kreveti. Ovaj prilagođeni staklenik s dvostrukim staklom od 8 x 12 metara s predvorjem tako je privlačan i nudi prekrasno sidro za taj tihookeanski sjeverozapadni vrt. Vanjske kutije za sadnju povrća dodaju ukupni osjećaj ove nevjerojatne vrtne zone. (preko Graditelji staklenika BC)

pričvršćen-staklenik

23. Priloženi staklenik. Stara staja u Philadelphiji pretvorena je u unutarnji / vanjski zabavni centar s pripadajućim staklenikom. (preko Svjetski stereo)

Čitate članak čiji je kustos https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Unutar svijetle obiteljske kuće u Teksasu s očaravajućim detaljima dizajna

Ovu je svijetlu obiteljsku kuću dizajnirao Emily Summers Design Associates, smješten u Bluffviewu, luksuznoj četvrti …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *