Home / kućni dekor / 18 nevjerojatno lijepih ideja za solarij za uživanje u četiri sezone

18 nevjerojatno lijepih ideja za solarij za uživanje u četiri sezone

Solarij je stakleno zatvoreno dvorište ili trijem koji osigurava udobnost i dobrobit za uživanje u svježoj sunčevoj svjetlosti tijekom cijele godine. Svrha solarija je unijeti što više prirodnog svjetla. To daje osjećaj na otvorenom, a da ne morate napustiti udobnost svog doma, posebno tijekom dugih zimskih mjeseci.

U usporedbi s tradicionalnim sunčalištem, arhitektura solarija ima moderniju estetiku. Te strukture imaju staklene zidove i obično stakleni krov. Solariji su ugrađeni u postojeći dom kako bi pružili osjećaj povezanosti s prirodom. Mogu biti i malo različitih oblika, ovisno o stilu stakla koji je odabran za vaš projekt.

Tipično imaju neke prozorske otvore i tračnice za smještanje nijansi kako bi se pomoglo izolirati od razlika u vanjskim temperaturama. Također u svoj prostor možete donijeti biljke ili čak mali biljni vrt kako biste uživali u prirodi kroz sva četiri godišnja doba. Te će strukture također povećati kvadraturu vaše kuće za stanovanje, a istovremeno će pružiti atraktivan arhitektonski element.

Reci nam: Koja vas je od ovih ideja za solarij najviše nadahnula i zašto u komentarima ispod!

solarij-dizajn-ideje-blagovaonica

1. Blagovaonica solarija s pogledom na vrt. Ovaj je solarij dio gradske kuće, sadrži centralni klima uređaj i grijane podove od francuskog vapnenca, te sjedeću garnituru za intimne obiteljske blagovaonice. Koristi se tijekom cijele godine za uživanje u ograđenom privatnom vrtu u svako godišnje doba. (preko Lindsay Architecture Studio)

solarij-dizajn-ideje-ostava

2. Solarij za smočnicu. Ova kuhinjska ostava duga je i uska, osvijetljena prirodnim svjetlom. Prozore je izradio Bonelli Windows u San Franciscu. Prozori pomažu da se ovaj mali prostor učini većim nego što jest. Ostatak ovog doma pogledajte ovdje: Dramatična moderna seoska kuća pruža vrhunski bijeg iz Vinske zemlje. (putem dodati koncept + dizajn)

solarij-dizajn-ideje-stražnji-trijem

3. Dodatak solarija. Stražnji trijem pretvoren je u ovaj solarij ispunjen svjetlošću. Balkon na katu integriran je u dizajn. Za toplinu je dodana peć na drva. Integrirani cvjetni krevet donosi zelenilo u ovaj fantastični prostor. Podnica je pločica od škriljevca dimenzija 12 x 12 cm. (preko Imery Group)

solarij-dizajn-ideje-kuhinja

solarij-dizajn-ideje-kuhinja-blagovaonica-kutak

4. Kuhinja sa solarijem. Neposredno uz kuhinju kuće u Providenceu na Rhode Islandu, dodatak solariju na stražnjem trijemu. Grijaći elementi su u ugrađenim elementima ispod svakog prozora za grijanje prostora. Dobavljač je Gradski konzervatorij. (preko Graditelji bauda)

solarij-dizajn-ideje-blagovaonica-sa-zelenilom

5. Luksuzni solarij. U domu u Greenwichu u saveznoj državi Connecticut, ovaj prekrasan solarij nalazi se tik uz kuhinju. Biljke u saksiji donose bujno zelenilo u ovaj prostor, dok prozori uokviruju pogled na prirodu. (preko Forbes)

solarij-dizajn-ideje-blagovaonica-kutak

6. Trpezarijski kutak. Ovaj svjetleći prostor za blagovanje tik uz kuhinju odlikuje se puno tekstura, miješajući kožu, životinjske kože, metal, kamen i tkane organske tvari. Stolice za jelo od lišća od banane na Ibizi možete pronaći na Londonska tvornica. (preko Catherine Macfee Dizajn interijera)

solarij-dizajn-ideje-ležerno-blagovanje

7. Blagovaonica ispunjena svjetlošću. Dodatak domu za gruzijski preporod iz Montclaira u New Jerseyu iz 1920-ih. Ovaj ležerni solarij za blagovanje gleda na uređeno imanje na padini. (preko Arhitektura Oaze)

dizajn solarija-staklenika

8. Staklenik u solariju. Ovaj svjetleći solarij ima jednostavnost u dizajnu, s dvostrukim visinama uokvirenim pogledom na zelenilo dvorišta ovog doma. (preko Solarij Montreal Inc.)

dizajn solarija s trijemom

9. Zatvoreni trijem. Priključena na stražnji dio ovog doma, ova zatvorena staklena oaza ima elegantni prostor za sjedenje s kolicima za zabavu. Biljke na ovom prostoru mogu rasti tijekom cijele godine. Namještaj je kolekcija La Jolla tvrtke Restoration Hardware, dok je za jastuke korištena Sunbrella. (preko Dominick Tringali arhitekti)

solarij-dizajn-ideje-blagovaonica

10. Staknite ga. Ovaj solarij od stakla ima veliki prostor za blagovanje za zabavu, pružajući osjećaj objedovanja na otvorenom. S pogledom na jezero u Boiseu u državi Idaho, vrata harmonike otvaraju se s obje strane blagovaonice kako bi pružili unutarnji i vanjski doživljaj tijekom ljetnih mjeseci. (preko Martha O’Hara Interijeri)

solarij-dizajn-ideje-četiri-sezone-dnevni boravak

11. Četverosezonska dnevna soba. Da bi se staklenom stropu osigurala sjena, obrada stropa tkana je od drveta i daje organski osjećaj sobi. Slijepi se zove ‘Pinoleum’. Baza od bambusa s tkaninom porijeklom iz Francuske. Napravljen je za zastakljivanje kosina s tračnicama s obje strane kako bi ga zadržalo na mjestu. Radi sa sustavom remenica i naslagama na gornjoj tračnici prozora. Na podovima je kamen kamena izbočina pune debljine porijeklom iz južne Pennsylvanije. U ovoj je kući 80 godina! Na stolici je jastuk za leptir iz posude Pottery Barn. Ova je soba približno 12 x 16 (putem Obrtnici konzervatorija)

solarij-dizajn-ideje-zatvorena-dnevna soba

12. Zatvorena dnevna soba s pogledom na jezero. Ovaj sanjarski, svjetlom ispunjen prostor uokviruje pogled na jezero Sunfish u Minnesoti. Biljke čine da se osjećate kao da ste dio prirode. Prostirka iznad ciglenog poda pomaže dodati prostoru toplinu i teksturu. Donoseći ambijent ovom prostoru, Duomo lampioni dolaze iz Restoration Hardware. (preko Elsie Interijeri)

solarij-dizajn-ideje-dnevna soba

13. Stražnji nastavak sa staklenim stropom. Kuća u Torontu u Kanadi sadrži ovaj topao i privlačan, staklom zatvoren dnevni boravak savršen za zabavu i odmaranje. (preko Fotografija Brende Liu za Clemmensen i suradnike)

solarij-dizajn-ideje-luksuzni salon

14. Solarij salon. Prozori su dodati 1930-ih nedugo nakon izgradnje kuće. Izrađene su po mjeri kako bi se uklopile u kameni luk. Kauč ​​i Zoya stolić / otoman su tvrtke Randolph + Hein. Zavjese su izrađene po mjeri tvrtke Contempo Window Fashions. Montiraju se na strop daskama umotanim u tkaninu, umjesto da koriste draperije, što ih čini ukrasnim bočnim pločama, a ne punim draperijama. Svjetlost dolazi iz namještaja Noir. (preko CASA | WASY dizajn interijera)

solarij-dizajn-ideje-dnevna soba

15. “Veliki Gatsby”. Kuća u San Joseu u Kaliforniji ima ovu strukturu sjenice prije faba. Brušeni apsolutni crni granit i bijeli mramor daju ovom prostoru izgled “Great Gatsby”. Ležaljka je bila postojeći komad izrađen u unutrašnjoj i vanjskoj tkanini. Stolice su izrađene po mjeri, a na njima je i unutrašnja-vanjska tkanina. (preko Vrati se JoJo)

solarij-dizajn-ideje-otvoreno-blagovanje

16. Alfresco blagovaonski solarij. Terasa ispred garaže pretvorena je u ovaj solarij. Ovaj čarobni vanjski prostor sa svim tim staklom i onim blistavim svjetlima izgleda kao nešto iz bajke. (preko @kindredvintage)

solarij-dizajn-ideje-blagovaonica

17. Tropski trpezarijski kutak. Ovaj se prostor odlikuje nevjerojatnim detaljima arhitektonskog stropa. Podovi od opeke dodaju ležeran osjećaj ovom luksuznom prostoru. (preko Inovacije virtualnog studija)

pripojeni-solarij-staklenik

18. Priloženi solarij za staklenike. Romantična kurija u Engleskoj sadrži ovaj biljni prostor prepun željeznih stolica u kafiću, stola i garniture. Ovaj prekrasan prostor ima neoklasični dizajn. (preko Arhitektonski sažetak)

Čitate članak čiji je kustos: https://onekindesign.com/

About admin

Check Also

Unutar svijetle obiteljske kuće u Teksasu s očaravajućim detaljima dizajna

Ovu je svijetlu obiteljsku kuću dizajnirao Emily Summers Design Associates, smješten u Bluffviewu, luksuznoj četvrti …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *