Home / kućni dekor / 10 savjeta za slikanje za rezanje

10 savjeta za slikanje za rezanje

# 1: Uložite u visokokvalitetnu četku

Već sam to rekao i ponovit ću – ulaganje u kvalitetne četke za boje pola je uspjeha. Za rezanje uvijek se obratim Purdy’s Clearcut ili Clearcut Elite četka. Više volim kutnu verziju, ali to je sjajna četka koja stvara oštru, oštru liniju s minimalnim potezima četke. Jako dobro pazim na svoje četke i većina ih je starija od dvije ili tri godine. Jeste li znali da 100% Purdy četkica ručno izrađuju obrtnici (za obrtnike), koristeći sirovine za izradu svake četke? Svi su ručno rađeni. Zato ćete primijetiti da je svaki kist “potpisao” osoba koja ga je stvorila personaliziranom naljepnicom i potpisom proizvođača kista. Pokušavam kupiti kistove koji će trajati i taj osobni detalj je omiljen otkad sam saznao za to!

# 2: Preskočite traku slikara

10 savjeta za slikanje za rezanje - roomfortuesday.com Ne gubite vrijeme snimajući stvari (ozbiljno). Otkrio sam da slikarske vrpce za početak ne rade sjajan posao, a svojim četkom s povjerenjem mogu postići bolje rezultate. To je obično razlog zašto zgrabim Clearcut četku – jer omogućuje oštre linije i savršeno otpuštanje boje. Slikarske trake obično završe samo u neredu i oduzimaju puno vremena. Međutim, slikarskom trakom upotrijebit ću umjetnu traku, odrediti mjerilo ili uhvatiti prašinu suhozida ako nešto uvrćem u zid … Jednostavno ga ne koristim za namjeravano slikanje. Nije potpuno bezvrijedno. Ha!

# 3: Lagano stavite četku i održavajte je čistom

10 savjeta za slikanje za rezanje - roomfortuesday.com Donju četvrtinu četke koristim samo prilikom rezanja … i pripazim da ne kaplje! Pogreška koju često primjećujem je napunjena četka koja sadrži previše boja. Preopterećena četka može postati neuredna i ne stvara onu oštru liniju. Pokušajte održavati četku relativno čistom, samo koristeći donji dio. Smiješna priča … kad smo se Emmett i ja uhvatili u koštac s preobrazbom Humane Society, pojavio se novinski novinar i pitao me može li fotografirati moju fotografiju (u vrijeme kada sam pripremao drugi zid), pa mi je volonter uručio kist. Bilo je PESMEO, haha. Zgrabio sam ga i počeo urezivati ​​kućište vrata. Ukratko, gornja fotografija završila je na Salt Lake Tribuneu i ta neuredna četka u potpunosti ne predstavlja kako moji kistovi izgledaju prilikom rezanja. Siguran sam da to nitko nije primijetio, ali uf. Razgovarajte o kućnom ljubimcu! Pouka priče? Pazite da četka bude uredna – čini čistu liniju i manje nesreća.

# 4: Nemojte započeti točno na liniji

10 savjeta za slikanje za rezanje - roomfortuesday.com Kad nježno pritisnete četku na kut, nemojte je stavljati točno na rub ili crtu koju želite obojiti. Za početak se povucite za otprilike četvrtinu inča, a zatim se polako približite dok steknete kontrolu nad četkom. Taj prvi dio uvijek je najzahtjevniji, ali kad pronađete svoj ritam, jedrenje je glatko.

# 5: Napuhajte čekinje i primijenite ujednačeni pritisak

10 savjeta za slikanje za rezanje - roomfortuesday.com Dok povlačite četku niz crtu ili rub, nježno i ravnomjerno pritiskajte, lagano razmahujući gornje dlake dok povlačite četku. Ventilator bi trebao jedva dodirivati ​​rub ili kut, stvarajući oštru liniju.

# 6: Koristite laganu ruku

10 savjeta za slikanje za rezanje - roomfortuesday.com Primjenom prevelikog pritiska boja može curiti ili curiti s četke. Pokušajte koristiti laganu, nježnu i mirnu ruku. Otkrio sam da ako povučete četku presporo, to zapravo može biti teže. Laganim pritiskom pronađite dobar srednji tempo.

# 7: Operite ga

10 savjeta za slikanje za rezanje - roomfortuesday.com Ako primijetite suvišak boje ili grebena, upotrijebite stražnju stranu četke kako biste je otklonili, miješajući oštre rubove ili zamjetne poteze četkom.

# 8: Radite u odgovarajućem redoslijedu

10 savjeta za slikanje za rezanje - roomfortuesday.com Važno je usjeći prije koji počinjete kotrljati zid. Uvijek radite od rubova prema unutra. Tekstura ili nap s valjka trebali bi se besprijekorno stopiti s gornjim rubom koji ste prethodno usjekli.

# 9: Uhvatite se jedan po jedan zid

10 savjeta za slikanje za rezanje - roomfortuesday.com Uvijek preporučujem da jedan zid potpuno završite prije nego što prijeđete na sljedeći. Na taj ćete način imati nesmetan prijelaz i svi će se zidovi savršeno podudarati. Također je važno nastaviti miješati boju tijekom trajanja projekta laka, tako da su boja i viskoznost konzistentni.

# 10: Držite mokru krpu u blizini

10 savjeta za slikanje za rezanje - roomfortuesday.com Držite mokru krpu u blizini i odmah očistite pogreške … boja je oproštajnija nego što očekujete i lako ju je obrisati ako zabrljate. Ako prvi put ne izrežete savršeno, obrišite ga i počnite ispočetka! Nije nanesena šteta.

10 savjeta za slikanje za rezanje - roomfortuesday.com Spremni za darivanje? Poklanjam svežanj svojih omiljenih Purdy četkica! Evo kako ući …

  1. slijediti @purdypainttools na Instagramu.
  2. slijediti @roomfortuesday na Instagramu (ako već niste).
  3. Komentirajte ovaj post na blogu u nastavku.

Naravno, praksa čini savršenim. Možda će vam trebati neko vrijeme ili dva da stvarno zakucate tehniku, ali znam da ćete začas ući kao profesionalac. Imate ovo! Javite mi ako imate pitanja – uvijek ću vam pomoći. Da biste pronašli vlastite Purdy četke, kliknite ovdje.

About admin

Check Also

Kuća u kolonijalnom stilu sa svježim suvremenim izgledom u sjevernoj Kaliforniji

Ovu ljupku kuću u kolonijalnom stilu projektirao je Dizajn područja zaljeva u suradnji sa Fiorella …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *