Home / kućni dekor / 10 savjeta za prepoznavanje kvalitetnog namještaja

10 savjeta za prepoznavanje kvalitetnog namještaja

Sretan utorak! Bilo da štedite ili ulažete u novi namještaj, uvijek je korisno razumjeti što se klasificira kao visokokvalitetan, izdržljiv ili dobro izrađen namještaj. Danas sam želio podijeliti 10 savjeta za prepoznavanje kvalitetnog namještaja, tako da znate na što treba paziti, što izbjegavati i možete obaviti informirane kupnje kada je u pitanju vaš budući namještaj. Nadam se da je korisno! Znate vježbu … kliknite ovu ili spremite za kasnije.

Otkad u posljednje vrijeme štedim, dobivam više poruka od ljudi koji se pitaju zašto sam predao određeni objekt. Većina odgovora na moj namještaj izgledala je otprilike ovako: „Osim ako to nije nešto stvarno nevjerojatno, Emmett i trenutno mi ne treba još jedan projekt. ” Iako Emmett može popraviti gotovo sve, zapravo mislim da je velika vještina imati znanje kada treba otići. Također je lijepo znati koliko vremena, novca i prostora za pohranu morate uložiti u komad. Veliki dio tog misaonog procesa za mene je saznanje je li komad namještaja vrijedan našeg vremena, energije i proračuna. Ako kupujete novi namještaj, ovi su savjeti također relevantni. Kvalitetna izgradnja i gradnja namještaja nisu se puno promijenili tijekom godina, pa se nadamo da će vam ovaj post pomoći da prepoznate dobro od lošeg! Spreman?

10 savjeta za prepoznavanje kvalitetnog namještaja - roomfortuesday.com

# 1 // Početni test čvrstoće

Osim što ćete provjeriti je li namještaj klimav ili čvrst, svakako možete potražiti stvari kako biste utvrdili njegovu kvalitetu … ali prvo – stvarno biste trebali provjeriti koliko je komad stabilan. Pritisnite namještaj kako biste vidjeli hoće li se klimati, uvijati, škripati i je li poravnan. Ako se radi o sofi ili stolici, također možete sjesti na nju kako biste testirali udobnost i konstrukciju.

10 savjeta za prepoznavanje kvalitetnog namještaja - roomfortuesday.com

# 2 // Analiza materijala

Nije svaki “drveni namještaj” jednak. Na prvi pogled možete pretpostaviti da je komad drveta, tek da biste otkrili da je laminat, iverica ili sastavljen od kompozitnog materijala. Očito masivno drvo ili furnir (tanki listovi pravog drveta) je optimalno. Komadi pravog drveta uvijek se mogu izbrusiti i doraditi, za razliku od iverica, laminata, kompozitnih materijala, MDF-a ili tanke šperploče. Isto vrijedi i za mogućnost uočavanja drugih visokokvalitetnih materijala – stvarnog kamena naspram umjetnog, pravog mesinga naspram jeftinog premaza itd.

10 savjeta za prepoznavanje kvalitetnog namještaja - roomfortuesday.com

# 3 // Istražite konstrukciju

Kako je izrađen komad namještaja očiti je pokazatelj kvalitete. Primjerice – ako je komoda izrađena od golubljeg repa, udubljenog i zupčanog zgloba ili spojeva s klinovima, to je superiorniji proizvod od nečega što se drži spajalicama, ljepilom ili završnim noktima. Jesu li ladice jednostavne za upotrebu, glatko klizanje ili meko zatvaranje? To je još jedan sjajan atribut!

10 savjeta za prepoznavanje kvalitetnog namještaja - roomfortuesday.com

# 4 // Provjeri težinu

Je li komad koji razmišljate težak? Teška je općenito sjajna stvar što se tiče izrade namještaja – za obje robe (poput drvenih komada) i tapacirani namještaj. Ako razmišljate o preši ili ivericama u usporedbi s masivnim drvetom – bolji materijal obično teži više. Isto vrijedi i za jastuke … jastučići punjeni dolje naspram jeftinije pjene – dolje će uvijek biti teže. Tapeciranje s čvrstim okvirom i jastucima za dolje bit će gušće od pjenaste sofe. Kad smo već kod jastuka za presvlake …

10 savjeta za prepoznavanje kvalitetnog namještaja - roomfortuesday.com

# 5 // Razmislite o popunjavanju jastuka

Općenito postoji nekoliko vrsta jastuka za presvlake: dolje, omotani dolje ili od pjene. I jastuci omotani dolje i dolje imaju bolju dugotrajnost od pjene, lako se mogu napuhati, bolje održavaju oblik i izvrsni su kandidati za presvlačenje. Teški, donji jastuci imaju veću gustoću, pa ponovno provjerite težinu. Lagani jastuci najčešće su pjena ili alternativni proizvod, što znači da su niže kvalitete i s vremenom se mogu zdrobiti. Jesu li jastuci reverzibilni ili se mogu okrenuti? Ovo je još jedan pozitivan atribut jer će kauč ili stolica zadržati oblik dulje vrijeme, ako se pravilno o njima brine.

10 savjeta za prepoznavanje kvalitetnog namještaja - roomfortuesday.com

# 6 // Odredite tkaninu

U prošlosti smo razgovarali o odabiru tkanina, a ovaj je korak vjerojatno najvažniji kako će ostarjeti komad namještaja. Obično tražim prirodne materijale (posteljina, koža, pamuk, vuna itd.) ili izvedbene tkanine (Cyrpton, Sunbrella, itd.). Ponekad stvarno morate analizirati komad (ili opis – ako kupujete putem interneta), jer je lako zamijeniti tkaninu niske kvalitete s kvalitetnijom. Na primjer, nešto što se reklamira kao „kožna sofa” može zapravo biti izrađeno od vezane kože, veganske kože ili PU-a, što nije isto kao i od prave kože. Proučite tkaninu i pokušajte utvrditi koji je materijal.

10 savjeta za prepoznavanje kvalitetnog namještaja - roomfortuesday.com

# 7 // Provjeri oznaku

To se može činiti očitim, ali na oznaci se može naći puno informacija. Provjerite ima li namještaj koji gledate oznaku. Sadrži naziv robne marke, upotrijebljene materijale, mjesto i godinu izrade, te sve vrste detalja koji vam mogu pomoći u obavještenoj kupnji! Uvijek prevrnem navlake jastuka kako bih vidio mogu li pronaći oznaku, a poznato mi je da se uvlačim ispod stola tražeći pečat ili naljepnicu. Također je zabavno znati više o povijesti djela!

10 savjeta za prepoznavanje kvalitetnog namještaja - roomfortuesday.com

# 8 // Je li ručno izrađen?

Ručno izrađeni namještaj obično je dobitak u usporedbi s brzo proizvedenim, strojno izrađenim namještajem. Prolazi kroz ruke vještih trgovaca ili tesara koji znaju što rade i ne uzmu si vremena da to učine ispravno. Jako sam blizak s jednim od mojih ujaka koji u svom rodnom gradu gradi više od 35 godina kvalitetan namještaj. Nikad neću zaboraviti školski izlet do tvrtke za namještaj u kojoj je on radio – iz prve ruke smo trebali svjedočiti konstrukciji stolice od početka do kraja. To je nevjerojatan, dugotrajan proces za koji su potrebni mnogi talentirani ljudi. Mislim da je to iskreno kad sam počeo cijeniti ono što ulazi u namještaj … Shvatio sam da to nije samo dizajn.

10 savjeta za prepoznavanje kvalitetnog namještaja - roomfortuesday.com

# 9 // Je li staro?

Također volim utvrditi ili pronaći starost djela. Znate kako se kaže: “Ne čine ih kao nekada” … to je prilično točno. Starinski namještaj obično je vrlo dobro izrađen, vrlo težak i izrađen je od kvalitetnih materijala. Također ima povijest, karakter i često je jedinstven, pa očito da antički put nikada nije loša ideja. Znam da smo ovdje svi ljubitelji berbe i starina, pa vas neću pokušati prodati na toj ideji. Haha!

10 savjeta za prepoznavanje kvalitetnog namještaja - roomfortuesday.com

# 10 // Usklađuje li se cijena?

Ovaj se savjet stvarno odnosi samo na kupnju novog namještaja, jer su mnogi komadi pronađeni u trgovinama štedljivih proizvoda označeni kao niski, jer većina ne zna povijest, vrijednost ili stvar uopće. Došao sam pronaći vrhunski namještaj koji kupujem na mreži (ovdje je veliki popis omiljenih prodavača namještaja po mjeri, BTW), od dizajnera ili u izložbenim salonima cijena se određuje prema kvaliteti ili izvedbi. Na primjer, dnevna postelja Upravo sam kupio za obnovu ureda, nije bio baš jeftin, po cijeni od 2600 USD. To je puno novca! Neko sam vrijeme štedio da se to dogodi, ali znam da će to biti vrijedna investicija, jer je okvir izrađen od tvrdog drveta sušenog u peći, presvlaka je Crypton (izvedbena tkanina), a jastuci su spušteni. Ne bih platio ni približno toliko da su jastuci bili pjenasti, okvir šperploča i tkanina manje izdržljiva. Mogla sam opravdati svoju kupnju znajući da ću, kad stigne, biti sretna i taj ćemo komad imati u svom domu još godinama!

10 savjeta za prepoznavanje kvalitetnog namještaja - roomfortuesday.com Je li ovaj post bio koristan? Po cijele dane bih mogao razgovarati o namještaju. Nadam se da to nije bilo dosadno! Javite mi ako imate dodatnih pitanja ili dodataka. Je li sav namještaj u mom domu kvalitetan? Definitivno ne, ali tijekom godina pokušavao sam kupiti određene dijelove koji nas čine sretnima, znajući da će trajati još godinama. Sutra, na vaš zahtjev- dijelim priču o tome kako smo moja baka i ja zajedno započele kolekciju jastuka! Zapravo, upravo sam razgovarao s njom i ona je bila oduševljeni čuti sva vaša pitanja. Nadam se da ćete imati sjajan dan!

Mogli biste i voljeti

 • 5 načina za proračun kvalitetnog, vrhunskog namještaja - roomfortuesday.com

  Kao dizajneru, ne smeta mi trošenje novca na naš dom. Zapravo bih radije trošio novac na namještaj, uređenje i adaptacije nego na odjeću ili kozmetiku, ali to je samo moje …

 • Uštedljivi savjeti i omiljene stanice u Salt Lake Cityju - roomfortuesday.com

  Prošli petak sam išao štedljivo i poveo vas sa sobom na vožnju. Bio je to stvarno zabavan dan pregledavajući moje omiljene trgovine – nekima je prošlo više od godinu dana od …

 • Savjeti za bodovanje rabljenog i starinskog namještaja na mreži - roomfortuesday.com

  Ovaj post već dugo traje! Nakon što sam u srijedu podijelio Instagram priču o mojim nedavnim stolicama za ručavanje u stilu Milo Baughman koje sam uzeo, pitanja su se neprestano kotrljala …

 • Naš Vintage blagovaonski set za transformaciju + Savjeti za restauraciju - roomfortuesday.com

  Već gotovo dvije godine živimo u svom domu, a da nismo pojeli niti jednu večeru za trpezarijskim stolom unutra. Obično jedemo u podrumu na pultu ili vani …

About admin

Check Also

Luksuzna kuća u stilu seoske kuće u Oregonu može se pohvaliti prekrasnim detaljima

Ovu luksuznu seosku kuću dizajnirao je Wendy O’Brien Uređenje i uređenje interijera, smješten na imanju …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *