Home / kućni dekor / 10 proračuna za kućne projekte i novčani savjeti

10 proračuna za kućne projekte i novčani savjeti

Znam da je to ozbiljna tema za utorak … ali ovo je još jedan popularan zahtjev čitatelja i potrebna rasprava koja dolazi s renoviranjem. Mrzim razgovarati o brojevima, mrzim imati proračun (zar ne svi?), a excel listovi mi vrte u glavi. To je moja iskrena istina. Ponekad sanjam da odjednom dizajniram cijelu našu kuću i unajmim dobavljača kako bi taj san postao stvarnost, pa se to brže događa i odmah možemo uživati ​​u post-obnovljenom stanju. Međutim, to nije u našem proračunu, to za većinu nije realno, i da budem iskren – stvarno volimo rješavati projekte ne samo zbog uštede, već i zbog ispunjenja koje dolazi zajedno sa zajedničkim stvaranjem kuće iz snova. Bez obzira na to kako se bavite projektima ili obnavljate, proračun je ključan za ostvarenje vaših snova. Za svaki pojedini projekt s kojim se pozabavimo kreiramo plan i proračun u skladu s tim … i kad kažem “mi”, stvarno mislim na Emmetta. Nećemo ni započeti projekt dok ne budemo imali sredstava. To je važan dio obnove ili preuređivanja i financijske odgovornosti tijekom cijelog postupka. Zapravo predajem ovaj post svom suprugu, knjigovođi koji razmišlja o novcu. On je najpametniji kad je riječ o takvim stvarima i uvijek je mozak koji stoji iza naših kućnih financija. Dajem mu 100% zasluge što je super pametan s našim novcem (i uzdržavanje moje kućne potrošnje, haha). Kliknite njegovih 10 najboljih savjeta! Stvarno su dobri.

10 proračuna za kućne projekte i novčani savjeti - roomfortuesday.com Pozdrav svima! Emmett ovdje. Kao što ste mogli pretpostaviti, Sarah mrzi brojeve, matematiku i proračun, pa to znači da sam ja zadužena za sve naše financije, račune i odgovorna sam za stvaranje proračuna naših projekata. Iako bih volio da mogu odmah reći da svim razrađenim projektima i planovima dizajna koje Sarah sanja (moli za bazen otkad smo se doselili), Znam da je u našem najboljem interesu pametno raspolagati svojim novcem i u skladu s tim planirati svoje domaće ciljeve. Za to je potrebno vrijeme i naporan rad! Evo 10 mojih najboljih savjeta za proračun i stvaranje napora da vaši dolari rade više za vaš dom!

10 proračuna za kućne projekte i novčani savjeti - roomfortuesday.com

# 1: Ne trošite novac koji nemate.

Čini se da je to samoobjašnjivo – obnovite u okviru svojih mogućnosti. To ne znači da ne možete izvaditi HELOC (domaća kreditna linija) ili refinancirati svoj dom, ali to znači da biste to trebali raditi s budžetom na umu. Zapamtite – ovo je trošenje kapitala koji imate u svom domu i smatra se dugom. Svakako si to možete priuštiti i to je pametna investicija. Posudite razumnu količinu i obnovite u okviru svojih mogućnosti. Ne zavaravajte se kad posuđujete novac … to još uvijek znači da ga tehnički ne možete priuštiti. Znam da to zvuči grubo, ali moramo biti iskreni prema sebi. Optimalan izbor je uvijek ušteda novca i plaćanje projekta novcem koji ste uštedjeli.

10 proračuna za kućne projekte i novčani savjeti - roomfortuesday.com

# 2: Dobijte procjenu i planirajte unaprijed.

Dobijte procjenu i zaradite na tom cilju. Shvatite koliko će koštati vaš projekt i planirajte unaprijed. Moje je pravilo zapravo dobiti tri ili više procjena, cijeneći projekt s različitim izvođačima. Pogledajte ovaj post o tome kako pronaći, unajmiti i upravljati pouzdanim dobavljačima.

10 proračuna za kućne projekte i novčani savjeti - roomfortuesday.com

# 3: Raditi u fazama ili ne?

Fazni rad može biti koristan ili će vas na kraju koštati više. Istražite, a zatim odlučite što najbolje odgovara vašem proračunu i planu! Fazno rješavanje projekta može veće projekte učiniti dostupnijima. Puno brže omogućuje napredak. Uvijek pitajte svog dobavljača jesu li voljni raditi na taj način … dovršavajući projekt u fazama, ali budite sigurni da ih cijene u oba smjera. Na primjer, dobavljač vam može dati cjenovni popust za struju u cijelom domu, umjesto da to radi po sobi. Nakon što napravite procjene, možete donijeti utemeljenu odluku i nastaviti.

10 proračuna za kućne projekte i novčani savjeti - roomfortuesday.com

# 4: Pametna ušteda.

Spremanje je naziv igre. Toga smo se već dotaknuli, ali štednja je najbolji način plaćanja projekta. Dok štedite, imajte na umu da novac na standardnom štednom računu zapravo jest gubljenje novca zbog inflacije. Ako štedite novac, trebali biste ulagati. Ne moraju sva ulaganja biti rizična i dugoročna. Na primjer, premještanjem novca s vašeg konvencionalnog štednog računa u vašoj lokalnoj banci na štedni račun s visokim kamatama na mreži možete dobiti 1-3% zarađenih kamata, s približno jednakom sigurnošću i likvidnošću. Ili ako štedite za projekt od 2 do 5 godina, možete ulagati u potvrde o položenju (CD-ovi) i obveznice. To su povijesno sigurni s skromnim povratima. Međutim, bolje je nego da vam novac sjedi na standardnom štednom računu. Uvijek neka vaš novac radi za vas.

10 proračuna za kućne projekte i novčani savjeti - roomfortuesday.com

# 5: Krenite “uradi sam” … ako to ima smisla.

Kao što već znate, sami napravimo 95% projekata kod kuće. Potrebno je više vremena, ali na kraju uštedimo puno troškova rada. Ako ste spremni staviti malo masti za laktove, novac koji biste potrošili na rad upotrijebite negdje drugdje. S druge strane spektra, znajući kada unajmiti profesionalce također vam može uštedjeti novac!

10 proračuna za kućne projekte i novčani savjeti - roomfortuesday.com

# 6: Skupljajte bodove.

Koristite bodove na kreditnoj kartici u svoju korist. Kada dođe vrijeme da započnete s projektom, kupite alate, građevinske materijale, namještaj i ukrase na svojoj kreditnoj kartici, iskoristite bodove, a zatim ih u potpunosti isplatite. Živimo za bodove u svom kućanstvu – svaka pojedinačna kupnja vrši se na kreditnoj kartici. Iznos Loweovih poklon kartica koje smo unovčili zahvaljujući bodovima na kreditnim karticama zapanjujući je iznos. Bodovi se stvarno mogu brzo zbrajati i povećati vaš proračun. Iznenadit ćete se koliko bodova možete dobiti plaćanjem uređaja za kuhinju od 5 tisuća dolara ili kuhinjskog ormana vrijednog 20 tisuća dolara. Značajno je! Pitajte i dobavljače hoće li prihvatiti plaćanja kreditnom karticom, ali budite svjesni naknade za obradu – pitajte naplaćuju li je i računajte.

10 proračuna za kućne projekte i novčani savjeti - roomfortuesday.com

# 7: Uštedite na velikim kupnjama.

Pogledajte Sarinu objavu o 10 načina uštede novca na glavnim kupnjama kuća. Od kupnje podnih modela i ostataka, pa do samostalne rute, radimo puno tih stvari kako bismo uštedjeli novac, a da pritom stvaramo vrhunski izgled kod kuće. Te se sitnice zbrajaju i stvaraju prostor za klimavost u našem proračunu.

10 proračuna za kućne projekte i novčani savjeti - roomfortuesday.com

# 8: Razmotrite povrat ulaganja.

Obnavljajte imajući na umu svoj dom i susjedstvo – uvijek imajte ROI na mozgu. Loša je investicija pretjerano renovirati … taj novac nikada nećete nadoknaditi kad dođe vrijeme za prodaju. Evo 10 ažuriranja kuće koje možete preskočiti na temelju ROI-ja. U ovom postu možete pronaći i 10 ažuriranja za kuću koja se stvarno isplaćuju i dodaju vrijednost.

10 proračuna za kućne projekte i novčani savjeti - roomfortuesday.com

# 9: Stvorite dodatak u proračunu.

Iako ne postoji formula za očekivanje neočekivanog, uštedite više od izvorne procjene. Na primjer, ako je vaša formalna ponuda 10 tisuća dolara, spremite nepredviđeni iznos … možda pucate za 12 tisuća dolara? Ako se stvari ne odvijaju kako je planirano, ovaj dodatak će vam biti od velike pomoći! Ako se stvari odvijaju kako je planirano, taj dodatni novac možete upotrijebiti za nadogradnje ili ga ubaciti u drugi projekt kuće koji biste željeli riješiti u budućnosti.

10 proračuna za kućne projekte i novčani savjeti - roomfortuesday.com

# 10: Budite svjesni ekonomije.

Trenutno je zapravo užasno vrijeme za izgradnju ili obnovu isključivo na temelju troškova zaliha. Većina ljudi ne zna koliko obično košta lumbalni dio veličine 2 × 4, ali građevinski materijal trenutno je veći za preko 40%. To je značajan iznos. Građevne zalihe osciliraju poput cijena plina. Ako niste sigurni koliko stvari obično koštaju, dobro je istražiti. Možda bi bilo vrijedno staviti svoj projekt na čekanje od šest mjeseci do godine, jer bi na temelju fluktuirajućih troškova mogao uštedjeti tisuće dolara. Ako na vremenskoj traci imate mjesta za pomeranje, možda bi bilo pametno pričekati.

10 proračuna za kućne projekte i novčani savjeti - roomfortuesday.com Sarah opet ovdje. Veliko hvala Emmettu što je podijelio njegove savjete! Priznajem, nisam najstrpljivija osoba što se tiče čekanja, štednje i planiranja, ali tako sam zahvalna što Emmett rješava (meni dosadno) financijska strana naših projekata. To mi olakšava život i zahvaljujući njemu nemamo masivnu hrpu duga. Volio bih da imam njegov analitički matematički mozak, ali mi smo dobar tim. Nadam se da je i ovaj post bio koristan za vas! Slobodno ispustite pitanja u odjeljku za komentare za Emmetta, a on će na njih odgovoriti kasnije večeras.

Mogli biste i voljeti

  • Čitatelj je pitao bih li objavio kako smo planirali obnovu. Doista nema lakog odgovora, ali potrudit ću se podijeliti kako Emmett i ja rješavamo svaki projekt i ostajemo …

  • 5 savjeta za adaptaciju sa svojim značajnim drugima - roomfortuesday.com

    Sretno Valentinovo! Mislio sam da bi bilo prikladno podijeliti 5 savjeta za renoviranje sa svojom drugom osobom. Često me pitaju kako Emmett i ja tako dobro surađujemo. Preživjeti …

  • Ako sam nešto naučio tijekom posljednje dvije godine vlasništva nad kućom, to znači da je za stvaranje kuće potrebno vrijeme. Kad smo se prvi put uselili u naš …

  • Kompromis u dizajnu: kako dizajnirati prostore sa svojim značajnim drugima - roomfortuesday.com

    Sretan petak, prijatelji! Krećemo se prema našim projektima kupaonica – podrumu I osvježavanju sobe za prašinu (bio sam ozbiljan kad sam rekao da se ovo oblikuje u godini …

About admin

Check Also

Posljednji dio naše slagalice

Prije točno godinu dana podijelila sam našu transformaciju vintage seta za blagovaonicu, što je bio …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *