Home / spavaća soba dekor / 10 praktičnih ideja za planiranje obroka

10 praktičnih ideja za planiranje obroka

Pretpostavljam da mnogi od vas Novu godinu započinju s nove rezolucije i planove, uključujući nove ideje za planiranje obroka.

Vrijeme je da otvorite novo poglavlje u svom svakodnevnom životu s ovim praktičnim savjetima za planiranje obroka. Više se ne čudim što kuhati za večeru.

Ne samo, već je kupnja prema vašem obroku jednostavnija i zdravija, plus možete uštedjeti i novac. Naučite kako organizirati svoje recepte, dodajte neke cool aplikacije za kupovinu na telefon i planirajte unaprijed.

Još uvijek ne znate kako započeti? Saželi smo 10 praktičnih ideja za planiranje obroka koje možete odmah primijeniti.

1Raskomadite svoj hladnjak

Krenite od najboljeg prijatelja iz kuhinje – hladnjaka. Tamo provjerite sve i riješite se sve hrane kojoj je istekao rok trajanja. Ispraznite sve iz hladnjaka i reorganizirajte ga.

Upotrijebite prozirne kutije za pohranu da biste mogli vidjeti što se točno tamo nalazi. Evo jednostavnog popisa kako izgleda dobro organiziran hladnjak:

ovdje kako bi trebao izgledati pravilno pohranjeni hladnjak:

  • gornje police – gornje police koristite za ostatke hrane i hranu koju ne treba kuhati;
  • srednje / donje police – najbolje mjesto za vaše proizvode iz dnevnika;
  • donje police – to je najhladniji dio hladnjaka i najbolje je staviti umotano sirovo meso i ribu;
  • ladice – svježe povrće i voće;
  • police za vrata- proizvodi s prirodnim konzervansima

2Otvorite svoje knjige recepata

Kuhajte s ljubavlju i pokušajte ponuditi raznoliku ukusnu hranu. Ponekad je zaista teško odabrati što ćete poslužiti za večeru i možda ćete provesti više vremena tražeći recepte umjesto kuhanja. Evo zašto je dobro održavati svoje recepte dobro organiziranim i lakim za pronalazak.

3Napravite plan kupovine

Držite se dobrog plana kupovine poput određenog dana kada ćete kupiti namirnice za tjedan. Potražite povoljne ponude u brošurama i aplikacijama trgovine. Rezanjem shopping putovanja uštedjet ćete i vrijeme i novac. Osim toga, kada kupujete proizvode povezane s vašim sklonostima obroka, smanjite troškove, kontrolirajte impulsnu kupnju, pa čak i pomažu vam da ostanete u boljoj formi.

4Kuhaj prema vremenu

Ozbiljno, vrijeme je nešto što bi moglo biti povezano s vašim sklonostima obroka. Vjerojatno ste se našli kako u stvarno vrućem danu više volite osvježavajuće, lagano jelo. Tijekom hladnih, prohladnih dana više volite juhu, na primjer vrući kakao. Evo zašto je dobro provjeriti vremensku prognozu kada postavljate svoj tjedni plan obroka. Ima smisla, zar ne?

5Organizirajte tematske obroke

Jedna od najkul ideja za planiranje obroka je postavljanje različitih tematskih dana obroka. Na primjer, ponedjeljak je za morsku hranu, strana kuhinja u utorak itd. Stvarno djeluje ako imate djecu. Uključite ih u ovo planiranje obroka, a čak možete primijetiti i malu promjenu u njihovim preferencijama okusa.

6Pitajte obitelj za ideje

Razveselite sve i pokušajte kuhati omiljeni obrok svakog tjedna. Svoju ćete večeru pripremiti kao poseban poklon svakom članu koji je stvarno sladak.

8Saznajte kako se smrznuti

Zamrzavanje neka bude uredno i čisto. Označite sve datumom kada ste ga tamo dodali. Zamrzavanje nekih bitnih sastojaka obroka olakšava vam kuhanje. Evo jednostavnog primjera: kada radite umak od rajčice, dodajte još 1/2 proizvoda i zamrznite ga. Sljedeći petak imat ćete domaći umak za večer tjestenine.

9Držite dobro opskrbljenu smočnicu

Svježe bilje, raznolikost začina i maslinovo ulje neophodni su za ukusan obrok. Obavezno ih pripremite na pultu i dotjerajte večeru s prstohvatom ljubavi. Jedno je sigurno, nema ništa šarmantnije uistinu domaće atmosfere koju čine ukusni okusi domaćih jela.

10Pokrenite kalendar

Držite kalendar obroka na planeru, pa čak i na telefonu. Označite što želite kušati i kuhati tijekom tjedna ili mjeseca. Ovo je izvrsna ideja za održavanje zdravijeg jelovnika za cijelu obitelj. Znat ćete točno koje ste proteine, vlakna i ugljikohidrate uključili u prethodni tjedan, a mogli biste uravnotežiti sljedeći.

About admin

Check Also

Retin-A nasuprot Differinu: Najbolje liječenje retinolom bez recepta

Da je vrsta tretmana za njegu kože čudo u bočici stvarno postojala, vjerojatno bismo je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *