Home / kućni dekor / 10 načina da se vaš dom osjeća više “dovršenim”

10 načina da se vaš dom osjeća više “dovršenim”

Volim dobivati ​​zahtjeve čitatelja od vas jer uvijek rezultiraju najboljim postovima! Ova je tema bila molba čitatelja koja me je intrigirala – ona koja me doista natjerala da zastanem i razmišljam o zakopčanim prostorima i zašto osjećati dovršen. Već smo pokrili škakljivo pitanje … kada je soba stvarno gotova? Mislim da se svi možemo složiti da je to mutna crta. Bez obzira u kojoj je fazi vaš dom trenutno, želio bih podijeliti nekoliko savjeta kako da se vaš dom osjeća više “dovršenim” … čak i ako je daleko od toga. Mislim da je i ovaj post otvoren za tumačenje, ovisno o vašim planovima za kuću i načinu na koji živite u njoj. Pregledajte moje mišljenje, odvagnite i pročitajte neke od mojih ideja za spajanje prostora (čak i kad nije u potpunosti izvedeno)

Kuće rastu i evoluiraju s nama, i prilično sam siguran da ćemo Emmett i ja cijeli život živjeti s nedovršenim prostorima. Priznat ću – volimo imati projekt. To je vrsta ljepote rada na stvaranju kuće iz snova, zar ne? To je proces ovisnosti koji će se smanjivati ​​i mijenjati kako se vaše potrebe i estetske promjene mijenjaju. Mislim da kao kreativac procesu ne dajem dovoljno zasluga … što je iskreno zabavan dio za mene. Bez obzira na to, zaista je lijepo imati takav osjećaj doma i osjećati se kao da je vaš prostor okupljen, čak i kad nije u potpunosti završen – ili čak započet.

U našoj trenutnoj situaciji s mojom obnovom ureda u tijeku, sigurno je teško zanemariti divovska plastična vrata koja vode u građevinsku zonu, ali također mi ne smeta. Bez obzira jeste li usred projekta, sporo napredujete, uživate li u svom domu u trenutnoj fazi ili osjećate da je vaš dom potpuno gotov – mislim da je prihvaćanje mjesta u kojem smo u procesu ključno. To me dovodi do moje prve točke …

10 načina da se vaš dom osjeća više "Završeno" - roomfortuesday.com

# 1 // Zapitajte se što za vas znači “gotov” dom ili soba?

Ovdje možete pročitati moje mišljenje, ali ono nije tako jasno kako se čini. Jeste li zadovoljni s “zasad završeno”? Želite li da prostor izgleda lijepo dok čeka na obnovu? Kada zamišljate da određena soba treba biti gotova – ili blizu nje? Ovisno o svojim odgovorima, možete bolje odrediti koliko vremena, energije i novca želite staviti u prostor da bi se osjećao zakopčanijim. Na primjer, još uvijek stiliziram prostore kojima se neko vrijeme ne planiramo baviti. Također smo bili domaćini tijekom velikih građevinskih projekata i maksimalno ih iskoristili. Jednostavno morate analizirati gdje se nalazite, kako izgleda vaša trenutna situacija i koji su vaši krajnji ciljevi. Sad – na fizičke stvari …

10 načina da se vaš dom osjeća više "Završeno" - roomfortuesday.com

# 2 // Usredotočite se na styling.

Čvrsto sam uvjeren da možete imati najosnovnije domove i to i dalje može izgledati kao milijun dolara na temelju vašeg stila i uređenja. Usredotočite se na jednu vinjetu i ispunite sobu stvarima koje vas čine sretnima i funkcioniraju za vašu obitelj. Trošenje tog vremena i ukrašavanje energije može učiniti noćne i dnevne razlike.

10 načina da se vaš dom osjeća više "Završeno" - roomfortuesday.com

# 3 // Instalirajte tretmane prozora.

Ponekad morate raditi na dvorištima kako bi se soba osjećala završeno. Naša je osnovna spavaća soba vjerojatno godinama udaljena od renoviranja, no unatoč tome, nedavno smo rastrgali postojeće zasade i postavili prozore koji su bili funkcionalniji i bolje predstavljali našu estetiku. Soba je daleko od gotovog (ili čak započeto) i na kraju će se morati smanjiti tretmani prozora kako bismo se mogli pozabaviti demonstracijama, ali to nas nije spriječilo da ga u međuvremenu popravimo. Tretmani prozora trenutno čine sobu ugodnijom i ugodnijom.

10 načina da se vaš dom osjeća više "Završeno" - roomfortuesday.com

# 4 // Objesite umjetnička djela ili fotografije.

Instaliranje umjetničkih djela ili fotografija pomaže u umetanje značenja i osobnosti u prostor, a obično je jedan od posljednjih koraka u obnovi sobe … ali sjećate se što sam rekao o radu unatrag za gotov izgled? Umjetničkim djelima prostor može izgledati složenije i namjernije.

10 načina da se vaš dom osjeća više "Završeno" - roomfortuesday.com

# 5 // Uključite obilje tekstila.

Tekstil odmah čini da se soba osjeća mekom, privlačnom i gostoljubivom. Ne samo da pomažu dodati prostor stilu i mekoći, već pomažu i akustikom i kontrolom zvuka … što oboje čini prostor cjelovitijim. Uz tretmane prozora, pokušajte nadograditi svoju posteljinu, dodajući jastuke i bacače u prostor, a definitivno razmotrite prostirke pod nogama kako biste poboljšali ugodan faktor i jasno definirali tlocrt.

10 načina da se vaš dom osjeća više "Završeno" - roomfortuesday.com

# 6 // Koristite biljke i cvijeće.

Postoji razlog zašto su biljke i cvjetovi često „završni detalji“ u dizajnu interijera – jer oni unose život u sobu. Ako osjećate da vam nešto nedostaje, pokušajte dodati biljku ili svježe rezano cvijeće. Oni jednostavno imaju način da prostoru dodaju sreću i nasmiju vas.

10 načina da se vaš dom osjeća više "Završeno" - roomfortuesday.com

# 7 // Sloj … pa sloj još malo.

Ne mogu dovoljno propovijedati slojevitost. Oštre, minimalističke sobe osjećaju se nedovršeno i hladno. Razmislite o razlici između boravka u hotelskoj sobi ili Airbnb spavaćoj sobi u odnosu na boravak u vlastitoj spavaćoj sobi. Uključite osnovne funkcionalne slojeve, ali i one izvan stilskih i sentimentalnih. Evo primjera: noćni ormarić u hotelskoj sobi ima samo lampu. Noćni ormarić u vašoj spavaćoj sobi mogao bi sadržavati puno zabavnih slojeva: rasvjetni uređaj, čarobnjak, cvijeće u vazi s pupoljcima, uokvirena fotografija, dekanter za vodu itd. Pogledajte što mislim pod slojevima kako bi se dom osjećao dovršenije?

10 načina da se vaš dom osjeća više "Završeno" - roomfortuesday.com

# 8 // Dodajte dodatne izvore svjetlosti.

Mekani izvori svjetlosti ili uređaji koji su često “nakon činjenice” sjajni su dodaci u tome da se soba osjeća dovršenom! Razmislite o svjetlima za slike ili galerije, stolnim svjetiljkama, podnim svjetiljkama itd. Evo ključa – budite sigurni da ih stvarno koristite za namjeravanu svrhu. Uključite meke izvore svjetlosti tijekom večernjih sati i upotrijebite ih umjesto svojih super svijetlih režije. Možda čak i zapaliti svijeću? Vaš će dom poprimiti potpuno drugačiji osjećaj – danju i noću.

10 načina da se vaš dom osjeća više "Završeno" - roomfortuesday.com

# 9 // Pronađite svoj omiljeni miris.

Volim difuzore, svijeće i sprej za sobu i posteljinu. Toliko sam uzbuđena kad stignu prijatelji i obitelj i komentiram kako naša kuća lijepo miriši ili čisti (unatoč činjenici da imamo dva psa). Osjećam da se naša kuća osjeća složenijom kad lijepo miriše – i to me čini sretnom. Također mislim da je zabavno kupiti “mirisni potpis” za svoj dom, izgarati ili difuziti kad se zabavljate.

10 načina da se vaš dom osjeća više "Završeno" - roomfortuesday.com

10 // Fokus na pozitivnim svojstvima.

Na kraju, završimo s još jednom mentalnom vježbom. Humor me, ok? Napravite popis stvari koje volite u svom domu, a koje ne planirate mijenjati. Mislim da previše često fiksiramo dugački popis svega što nam se ne sviđa u našem domu i onoga što moramo ažurirati (Za to sam kriv). Taj popis kućnih obveza može se osjećati neodoljivo i učiniti da se osjećamo daleko od cilja. Usredotočite se na ono što vas trenutno čini sretnim. Uživajte u sobama i atributima koji su već gotovi. Pokušajte voljeti svoj dom tijekom cijelog procesa i prihvatiti ga u trenutnom stanju. Ponekad pogled na to iz mjesta zahvalnosti i kreativnosti može preusmjeriti našu perspektivu na ono što se čini „završenim“ ili „za sada završenim“ ili čak „daleko od završenog“.

10 načina da se vaš dom osjeća više "Završeno" - roomfortuesday.com Hvala čitatelju koji je zatražio ovu zabavnu raspravu na blogu! Osjećam se vrlo sretno što živim u domu (iako je trenutno potpuno rastrgan) koju volim takvu kakva jest, zbog njezinog budućeg potencijala, pa čak i u onoj čudnoj fazi izgradnje u kojoj smo trenutno naša. Sastavljene sobe, vrijedne časopisa, a također i one kojima bi mogla biti od velike pomoći. Naše je preobraziti se kako god smatramo prikladnim … u svoje vrijeme … i usput smijemo promijeniti mišljenje. To je ono što vlasništvo kuće čini tako posebnim – bilo da je vaše mjesto gotovo ili daleko od njega. Volio bih čuti vaše misli ili savjete u odjeljku za komentare u nastavku! Sretan utorak, prijatelji.

Mogli biste i voljeti

 • Kada je soba završena? - roomfortuesday.com

  Ovo je bio zabavni post sa zahtjevom čitatelja s pitanjem: “Kada je soba gotova?” Kako se zna? Je li ikad stvarno završeno? Je li cilj stvoriti gotov prostor koji …

 • 5 načina da sada volimo biti kod kuće - roomfortuesday.com

  Bok prijatelji, kako ste Osjećam da se moram prijaviti kako bih vidio kako se svi drže u ovim ludim vremenima. Znam da je većina nas …

 • Zbogom Jacqueline i mojih 10 najdražih postova - roomfortuesday.com

  Bok ljudi! Jacqueline ovdje. Da budem potpuno iskren, već neko vrijeme odgađam pisanje ovog posta. Nakon četiri i pol godine bloganja sa Sarom ovdje …

 • Savjeti za stvaranje prilika za privremeni život kao kod kuće - roomfortuesday.com

  Ovo je još jedan post koji je proizašao iz zahtjeva čitatelja. Nadam se da je ovaj posebno sjajan za one koji tek započinju svoje kućno putovanje ili za vlasnike domova koji prvi put putuju. Također mislim …

About admin

Check Also

Moji najbolji Amazon resursi – soba za utorak Blog

Sretan utorak! Nadam se da je vaš dan dobro počeo. Današnji blog zapis je vrsta …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *