Home / spavaća soba dekor / 10 ideja za pokazati

10 ideja za pokazati

Sanjate li o originalnoj kuhinji koju nećete pronaći kod prijatelja i susjeda? Nudimo vam nekoliko ideja za dizajn i dekoraciju.

  • Boje, premazi: kladimo se na neočekivano za originalnu kuhinju
  • Neobičan namještaj i središnji otok kakav nikada prije niste vidjeli
  • Uradi sam, zašto ne?

Kad sam se preselila u svoj novi dom, potpuno sam redizajnirala raspored kuhinje. Imao sam na umu da istresem kodove tradicionalne kuhinje i odlučim se za malo originalnosti. Kuhinja je jedna od središnjih prostorija kuće, elegantna je i svijetla, ali prije svega moramo misliti na funkcionalnu kuhinju. Nekoliko je mogućnosti za dizajniranje originalne kuhinje: bojanje dijela zida, izrada samostalnih radova, postavljanje neočekivanog poda … Uz malo mašte i puno strpljenja pronašao sam ono što bi ovu kuhinju učinilo originalnom kao nijedna druga.

1 – kladite se na zidove neočekivanih boja

Ove godine, za bojanje svoje kuhinje, usuđujem se koristiti neočekivane boje! Ružičasta, crvena, narančasta, terakota, koja je jedna od trendovskih boja za 2021. godinu, zagrijava ovu svakodnevnu sobu, originalni kuhinjski prskanja i donosi nježnu i ultra trendovsku mediteransku stranu.


Homelisty Presents


2 – usvojite originalni pod

Pod od vinila daje vašoj originalnoj kuhinji sirovi i trendovski izgled
Pod od vinila daje vašoj originalnoj kuhinji sirovi i trendovski izgled

Decoweb vinilni pod Le m2 11,50 €

KUPITI

Cementne ili imitacijske pločice, šesterokutni oblici, verzija parketa, teraco ili betonski efekt … Vinyl se ove godine snažno vraća i lako će pronaći svoje mjesto u originalnoj i elegantnoj kuhinji. Za industrijsku stranu odabirem tamnu boju, a za veću stranu svijetlu boju berba.

3 – Pomiješajte stilove i namještaj za originalnu kuhinju

Zadržavajući iste proporcije između starih i suvremenih, nijanse materijala savršeno se ističu. Pomiješajte, na primjer, drvo i aluminij, veliki drveni namještaj za središnji otok i profinjenije i modernije ukrasne elemente poput originalnog kuhinjskog sata.

4 – Koristite ovjese iznad radne ploče

Nakupljanje suspenzija od ratana za dodavanje volumena kuhinji
Nakupljanje suspenzija od ratana za dodavanje volumena kuhinji

Leroy Merlin privjesnice od 59,90 €

KUPITI

Kako bih elegantno osvijetlio kuhinjski otok i istaknuo ovaj središnji element, odabirem originalnost miješajući nekoliko prirodnih suspenzija od ratana dajući volumen i materijal dodajući toplu i mediteransku stranu.

5 – iznenađenje s originalnim visećim stolom

Stol je visio sa stropa, što je smiješno, a opet, da imam malu kuhinju i trebam uštedjeti prostor, sigurno bih se već odvažio! Ovješeni stol omogućuje kretanje, daje prozračnu stranu i omogućuje jednostavno otvaranje ormara.

6 – Upotrijebite kuhinjska vrata kao spremište

Otvorena kuhinjska ostava za lakši pristup
Otvorena kuhinjska ostava za lakši pristup

Elfa modularne metalne viseće jedinice za odlaganje od 25,30 €

KUPITI

Da bismo uštedjeli prostor u vašoj originalnoj kuhinji, koristimo najmanji prostor! S metalne šipke koja je navijena na vrata, razni dodaci su izravno pričvršćeni na njih. Otvorena pohrana može biti originalna, praktična i uredna. Tako olakšavam pristup svakodnevnim predmetima i ondje izlažem svoje omiljene male šalice.

7 – Prikupite predmete za originalni zidni ukras

Stvarajući veliku i lijepu kolekciju drvenih žlica, ona jednostavno daje ukupan grafički izgled, rijetko viđen kod susjeda. Drvene žlice, nađem ih i kupim berba i rabljeni, a ako ne, nalazim ih kod IKEA po cijeni od 1,49 €.

8 – Napravite jednostavne i jeftine kućne radinosti

U kuhinji, kako bih spriječio da brzo postane nered i da se više ne nalazim tamo što se tiče pripremanja obroka, volim držati sve pri ruci: začine i posuđe. Dakle, odabrala sam super praktičan “uradi sam”, brz za izradu i jeftin. Sve što trebate je prikupiti komercijalne staklene posude, poput džemova, senfa ili zelenog graha, zavrnem poklopac izravno na svoju policu i gotovi ste. Izvorno je i nadasve uredno!

9 – Odaberite središnji otok kakav nikada prije niste vidjeli

Središnji je otok u središtu kuhinjskih trendova. Naglašava svoju funkciju dodatne prostorije sa svojim skladišnim prostorima, radnom pločom i prostorom za kuhanje. Ali više od svega, kuhinja sa središnjim otokom je prijateljsko mjesto na kojem se obitelj okuplja sve zajedno kako bi podijelili dobre trenutke tijekom obroka i aperitiva. Možete ga i personalizirati što je više moguće!

10 – Instalirajte knjižnicu u kuhinji

Velika otvorena polica s knjigama u kuhinjskom ormariću
Velika otvorena polica za knjige u kuhinjskom ormariću (izvor: Ona Deco)

Tko je rekao da knjige trebaju ostati u dnevnoj sobi? Prekrasne kuharice poput romana i stripa mogu vašoj kuhinji ponuditi originalan i topao dekor. S knjigom pri ruci, kuhinja odmah postaje ugodnija i originalnija soba.

Toliko je stvari koje treba učiniti kako bi vaša kuhinja bila originalna. Koji je dodir originalnosti koji ti se sviđa? Koji dekorativni elementi čine da sve želite redizajnirati? Čekamo vaše povratne informacije!

Istaknuta fotografija: Aviva kuhinje

Magali Baudoin

About admin

Check Also

Najbolje temelje protiv starenja 2021: Formule multitaskinga za fine linije

Pomaknite se da biste vidjeli više slika Nema ničega što volim više od multitasking kozmetičkog …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *