Home / uređenje dnevnog boravka / 10 ideja o epskoj knjižnici u učionici

10 ideja o epskoj knjižnici u učionici

Ako tražite neke nove ideje za svoju knjižnicu u učionici, ovaj je post za vas! Pokazat ću vam najbolje ideje super kreativnih učitelja kako biste stvorili knjižnicu koja je zabavna, privlačna, ugodna i djecu uzbuđuje za čitanje! Osim toga, pokazat ću vam neke od mojih najdražih nalaza kako biste napravili jedinstvenu biblioteku u svom razredu.

Ovaj post može sadržavati povezane veze. To znači da ako kupite putem moje veze, napravim malu proviziju – bez ikakvih troškova. Cijelo otkriće pročitajte ovdje.

Stvorite žarišnu točku u svojoj knjižnici

IZVOR SLIKE | MISSCAMPBELLS_CREATORS

Madison, učiteljica drugog razreda iz Missourija stvorila je ovu nevjerojatnu knjižnicu za svoje učenike. Ogromna tapiserija stvara žarište knjižnice i stvarno čini prostor, zar ne? Možete ukrasti ovaj stil dodavanjem ogromne tapiserije na jedan zid u vašoj knjižnici. Na Amazonu postoji mnoštvo tapiserija koje bi u učionici izgledale nevjerojatno, možete ih pronaći ovdje. Prozirne kante izvrsno djeluju na razdvajanje knjiga po razini čitanja ili temi.

Stvorite ugodan prostor za čitanje

IZVOR SLIKE | MRSKELLOGGS.BUNCH

Ako želite stvoriti ugodno mjesto koje bi djeca rado pročitala, uzmite znak od Kathy, zvane gospođe Kellogg, učiteljice četvrtog razreda iz Missourija, i dodajte žaruljice iznad udobnog prostora za sjedenje. Okružite ovo područje tonama knjiga i postalo bi savršeno mjesto za čitanje. Ako volite ogromnu tapiseriju karte, možete je pronaći ovdje.

Stvorite svijetlu šarenu knjižnicu

IZVOR SLIKE | NASTAVAIZDAVANJE

Ova je knjižnica tako svijetla, živopisna i pozoviti studenti voljeli bi se ovdje družiti. Montana, učiteljica četvrtog razreda iz Virginije, koristila je bijele police za knjige koje su knjige doista isticale. Ako želite ponovno stvoriti ovaj izgled u svojoj učionici, možete započeti ove šarene pom biltenske pom ivice ovaj bijeli drveni oglasni papir za stvaranje šarene pozadine.

Stvorite knjižnicu s temom prirode

IZVOR SLIKE | THE_NATUREFOCUSED_TEACHER

Pokušajte unijeti van i stvorite mini utočište u prirodi u svojoj učionici poput Nicki, što je učinila učiteljica prvog razreda. Sve je u detaljima poput stol panjeva, biljke i cvijeće. Najdraži su mi jastuci za panjeve koji čine savršeno mjesto za ugodno uživanje uz knjigu. Možete pronaći jastuke za panjeve ovdje.

IZVOR SLIKE | THE_NATUREFOCUSED_TEACHER

Evo još jednog pogleda na ovo čarobno područje za čitanje koje je stvorila Nicki. Njezina tema o prirodi teče kroz učionicu s oglasnim pločama, daskama i svim zabavnim dodacima koje je odabrala.

Za organiziranje knjiga koristite spremnike Dollar Store

IZVOR SLIKE | JUSTBEACHYINFIRST

Jaclyn, učiteljica prvog razreda iz sjevernog Cal-a, otišla je u dolarsku trgovinu radi ovog asortimana u prilično proljetnim bojama i otišla sa svojom učionicom tematiziranom na plaži. Dodala je slatke naljepnice i zabavne detalje poput znaka za dobar dan i sredstva za dezinfekciju ruku od ananasa kako bi stvorila ovaj zabavni prostor.

Dodajte dramu bojom

IZVOR SLIKE | TALESOFA2NDGRADETEACH

Volim sve u vezi s ovom učionicom i knjižnicom, koju je stvorila Kayla, učiteljica drugog razreda iz Las Vegasa. I sama je naslikala dugu na zidu. Prvo je skicirala dizajn na zidu, a zatim ga prilagodila s akrilnom bojom i malom četkom.

Ako probate u klasi, sjetite se da boho duge ne moraju biti savršene, dizajn bi trebao biti pomalo hirovit. Zid u kutu knjige mogli biste stvoriti malim potezima kista u crnoj boji. Znak za kut knjige stvoren je akrilnom bojom razvučenom prema dolje u duginim bojama.

IZVOR SLIKE | TALESOFA2NDGRADETEACH

Nisam se mogao zasititi ove nevjerojatne knjižnice, pa evo još jednog pogleda. Dodavanje žarulja na njezinu dugu dodaje još jedan zabavan dodir ovoj knjižnici. The tepih svjetske karte u crno-bijeloj boji savršeno se podudara s crno-bijelom i duginom shemom boja koju ima.

Koristite naljepnice kralježnice kodirane bojom da organizirate svoju knjižnicu

IZVOR SLIKE | MOLLY MALOY

Molly, učiteljica petog razreda iz San Diega, stvorila je ove naljepnice u učionici u boji duge. Željela je da njezini učenici nauče kako pronaći knjige u knjižarama i narodnim knjižnicama, kao i u svom razredu. Suočava se sa svim knjigama s izbačenim bodljama kako se ne bi izgubile u košarama i kako bi djeca mogla vidjeti naslov svake knjige.

Njezine su beletristike poredane po abecednom redu prema prezimenu autora, a informativne knjige prema subjektu s ikonama kodiranim u boji kako bi djeci pomogla pronaći vrstu knjiga koja ih zanima. Ako želite isprobati njezin sustav organizacije, možete provjeriti njezine etikete u njezinoj TPT trgovini ovdje.

Stvorite nosač knjiga za ludilo iz ožujka

IZVOR SLIKE | KELCIESCLASSROOM

Ako želite stvoriti nosač knjiga za ludilo za ožujak u svom razredu, možete ga pokrenuti baš kao i košarkaški turnir. Pobjednik se može odrediti razrednim glasovanjem. Pobjednik svakog slatkog 16 meča ići će u elite 8, a zatim na final four i onda naravno u prvenstvenu utakmicu. Kelcie, a 3rd razrednik iz sjeverne Alabame, podudarao je beletristiku i nefikcionalne knjige radi zabavne obrade igre. Ovo je zabavan način da djecu oduševite čitanjem. Možete ih pogoditi tko će biti konačni pobjednik na početku natjecanja.

Stvorite savršeno mjesto za uvijanje uz knjigu

IZVOR SLIKE | NASTAVA IZ SRCA

Ako želite ukrasti stil Ane, učiteljice prvog razreda iz Iowe, prvo samo dodajte jednostavnu klupu u svoju knjižnicu. Zatim dodajte tone zabavni jastuci kako bi ovaj prostor bio savršeno mjesto za sklupčanje uz knjigu. Također je dodala prilično prostirku kako bi se prostor osjećao izuzetno domaće.

Uključite temu predavanja u svoju knjižnicu

IZVOR SLIKE | GREŠKARSTVO

Ako vaša učionica ima temu, zašto onda ne biste tu temu uvrstili i u svoju učionicu? To je učinila Monica, učiteljica drugog razreda iz Kalifornije. Njezina tema za kampiranje prevodi se u njezinu učionicu u kojoj se djeca potiču da “kampiraju s dobrom knjigom”. Također mi se sviđa kako je stvorila kolica za povratak knjiga koja se mogu vrtjeti po knjižnici. Osim toga, ovo je još jedan primjer kanta za stabla dolara koje izgledaju poput milijuna s lijepim etiketama! Još impresivnije, Monica je učiteljica prve godine koja je uspjela izgraditi ovu knjižnicu tražeći od zajednice donacije knjiga.

Ako želite više ideja za teme u učionici, trebali biste pogledati ovaj post – Najbolje teme u učionici za 2020. i 2021. godinu

Nalazi moje omiljene biblioteke u učionici

Ako ste sada nadahnuti za stvaranje vlastite zabavne knjižnice u učionici, pogledajte neke od mojih najdražih nalaza u nastavku kako biste to učinili.

OTVORENI RAZDOBNI KNJIŽNICI | GDJE TRAŽITI

JEDAN | KANTE ZA KNJIGE TEAL 6-PC

DVIJE | DOBRA KNJIGA TAPESTIRA

TRI | KOLICA ZA TEAL

ČETIRI | JASTUČAK ZA STABLO

PET | SHHH ČITAM POKLOPAC ZA JASTUČNICU

ŠEST | ZNAK METALNE KNJIŽNICE

SEDAM | PLAVA KNJIGA TAPESTIJA

OSAM | KONTEJNERI ZA KNJIGE OD 6 PCA

DEVET | 6-PC PLASTIČNE KUTIJE ZA SKLADIŠTENJE

DESET | TOLIKO KNJIGA TOLIKO POTPISA

JEDANAEST | ČITANJE FOX JASTUČNIKA

DVANAEST | OZNAKE ZA RAZREDNU KNJIGU

Dakle, sada ste vidjeli 10 novih ideja za stvaranje epske knjižnice u učionici. Nadam se da vas je ovaj post nadahnuo da ove godine isprobate nešto novo u svom razredu! Ako vam se svidio ovaj post, slobodno ga podijelite s omiljenim društvenim mrežama i prikvačite svoje omiljene ideje na svoje Pinterest ploče.

Ako vam se sviđa ovaj post, možda će vam se svidjeti i-

35 sjajnih ideja za upravljanje učionicom za 2021. godinu

Jedna stvar koja vam ove godine treba u učionici

67 najboljih ideja za postavljanje učionice za povratak u školu

About admin

Check Also

11 sjajnih ideja o rasadniku

Jedan od najvažnijih dijelova postavljanja jaslica vaše bebe je organizacija. Ako pravilno napravite jasličku organizaciju, …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *